ΕΡΧΕΤΑΙ τροποποίηση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

ΕΡΧΕΤΑΙ τροποποίηση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ,

 


Πρώτη επιλογή της κυβέρνησης η μείωση των φορολογικών συντελεστών, μόλις βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, επισήμανε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η άσκηση Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για την τροποποίηση των συντελεστών υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, με τις ανακοινώσεις να αναμένονται σύντομα, ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της 22ης Prodexpo.

Χαρακτήρισε ως πρώτη επιλογή της κυβέρνησης τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, μόλις βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, προσθέτοντας ότι σχεδιάζεται σύστημα αυτόματου υπολογισμού των αντικειμενικών αξιών. Ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα μεγάλα οφέλη που έχουν οι πολίτες από τις φοροαπαλλαγές για τις γονικές παροχές.

Δεν είναι πάντως όλα ρόδινα για τα ακίνητα, με τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτο Παραδιά, να αναδεικνύει τα κακώς κείμενα. Κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο δημοσιογράφος της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, Στέλιος Κράλογλου, ο κ. Παραδιάς επισήμανε ότι πρέπει να καταργηθεί ο συμπληρωματικός φόρος ΕΝΦΙΑ υπό οποιαδήποτε μορφή και υπό οποιαδήποτε έννοια, καθώς αυξάνει σημαντικά την επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες.

Κατά τον πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ στις αγοροπωλησίες το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στη συλλογή των δικαιολογητικών (απαιτούνται το λιγότερο 10), ενώ η ταυτότητα κτιρίου (από 1/1/2022) αναμένεται να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα κόστους και γραφειοκρατίας. Ο κ. Παραδιάς έθιξε και το ζήτημα των μέτρων για την εξοικονόμηση ενέργειας, εξηγώντας ότι χρειάζεται πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης για κάθε δικαιοπραξία, κάτι που θα οδηγήσει προοδευτικά στην απαξίωση του υπάρχοντος κτιριακού δυναμικού.

Στα προβλήματα που εξακολουθεί να δημιουργεί στην αγορά ο Ειδικός Φόρος Ακινήτου στάθηκε ο Χρήστος Κρέστας, Tax partner της KPMG στην Ελλάδα. Όπως ανέφερε, παρά τη διεύρυνση των κατηγοριών, αρκετοί τύποι επιχειρήσεων δεν δικαιούνται την προβλεπόμενη απαλλαγή. Χαρακτήρισε απαραίτητη την επέκταση του μέτρου της αναστολή ΦΠΑ στην οικοδομή και πέραν του 2022, προσθέτοντας ότι το ακίνητο συνεχίζει να αποτελεί καλή επένδυση.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ρουμπής, Tax partner της Deloitte Ελλάδος,εξέφρασε τον προβληματισμός του για το ύψος του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως πολλοί επενδυτές δεν καταλαβαίνουν τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Ανέδειξε επίσης πλήθος τεχνικών ζητημάτων που δεν έχουν λυθεί και ταλαιπωρούν δυνητικούς επενδυτές.
newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here