ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ η μηνιαία επιδότηση στο ρεύμα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ η μηνιαία επιδότηση στο ρεύμα

 



ΣΤΟ Μέγαρο Μαξίμου έγινε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης (του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα και του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα) καθώς και του υπουργού Επικρατείας, Ακη Σκέρτσου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες εναλλακτικές προτάσεις, η τελική μορφή των οποίων θα προσδιοριστεί μετά και από συνεννόηση με τους θεσμούς.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο το πρωί στις 10:00 από τους κ. Σταϊκούρα, Σκρέκα και Θ. Σκυλακάκη. Θεωρείται βέβαιο ότι θα έχουμε σχεδόν διπλασιασμό της επιδότησης στο ρεύμα και διεύρυνση των εισοδηματικών κριτηρίων στο επίδομα θέρμανσης, προκειμένου να επωφεληθούν περισσότερα νοικοκυριά.

Τα μέτρα – ασπίδα για το ενεργειακό κόστος
Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι:

Ηλεκτρικό ρεύμα:

Επιδότηση 15 €/ μήνα αντί 9 €/ μήνα
Θέρμανση:

Διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια
Επιδότηση 75% των νοικοκυριών για πετρέλαιο- φυσικό αέριο
Φυσικό αέριο:

Και έκπτωση από λογαριασμούς
Απορρόφηση 43% ανατιμήσεων για δικαιούχους θέρμανσης
Απορρόφηση 25% ανατιμήσεων για μη δικαιούχους θέρμανσης
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα αν χρειαστεί, ενώ σημείωσε ότι η ελληνική αγορά λειτουργεί «ρολόι» και δεν χρειάζεται πανικός, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια, όπως παρατηρείται σε άλλες χώρες.

Αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος
Με φόντο τα χθεσινά στοιχεία από το Χρηματιστήριο Ενέργειας, που έδειξαν χονδρική τιμή πάνω από τα 204 ευρώ/MWh, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 40%-50%, χωρίς να περιμένει αν και πότε η αγορά θα ομαλοποιηθεί.

Όπως, άλλωστε, έχει γράψει το iefimerida, οι παραδοχές πάνω στις οποίες βασίστηκε ο αρχικός σχεδιασμός για επιδότηση με 9 ευρώ το μήνα είχαν ξεπεραστεί σχεδόν από την επομένη των ανακοινώσεων.

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here