148 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , 86 οι νοσηλείες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021

148 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , 86 οι νοσηλείες

 


Σε 148 ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την Μεσσηνία να καταγράφει περισσότερα κρούσματα από το σύνολο των υπόλοιπων 4 Περιφερειακών Ενοτήτων. Παραμένει διψήφιος ο αριθμός των νοσηλειών στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.665.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 15 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.665, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 689.896 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 50,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 107 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.059 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 368 (62,8% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 323 (87,77%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 45 (12,23%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.231 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή -5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 198 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 27, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.317 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 148 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 24.437.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 20, στην Π.Ε. Αρκαδίας 24, στην Π.Ε. Κορινθίας 16, στην Π.Ε. Λακωνίας 11 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 77.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 86 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 5, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 21, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 12 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 32 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Στην έκθεση ”Πανηπειρωτική 2021” συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, συνέντευξη του περιφερειάρχη Π. Νίκα στα Γιάννενα

Posted: 15 Oct 2021 10:35 AM PDT

Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στις 7.30 το απόγευμα σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, στα Γιάννενα, εν όψει της συμμετοχής της Περιφέρειάς μας στην έκθεση “Πανηπειρωτική 2021” που ανοίγει τις πύλες της αύριο Σάββατο 16 του μήνα.

Αργότερα, απόψε, ο Π. Νίκας δεξιώθηκε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης και των Αρχών της Ηπείρου, ενώ αύριο θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στην εν λόγω έκθεση -που θα λάβει χώρα στο Πανηπειρωτικό Στάδιο Ιωαννίνων και θα διαρκέσει έως τις 20 Οκτωβρίου- έχοντας τριπλό στόχο, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, “την προβολή του αγώνα της περιοχής μας το 1821, της τουριστικής Πελοποννήσου, αλλά και της επιχειρηματικής και εξαγωγικής Πελοποννήσου”.

Η συγκεκριμένη έκθεση δίνει μεγάλη έμφαση στον κλάδο του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία της τουριστικής βιομηχανίας για τον τόπο, με κύριο μέλημα την προβολή των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων και την προώθηση του τοπικού στοιχείου κάθε Περιφερειακής Ενότητας.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θ. Βερούτη στην Σπάρτη με τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θ. Βασιλόπουλο

Posted: 15 Oct 2021 10:30 AM PDT

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης υποδέχθηκε χθες  Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, στην Σπάρτη, τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρο Βασιλόπουλο, αρμόδιο για θέματα αγροτικής ανάπτυξης.

Στη συνάντηση αυτή, στην οποία μετείχε επίσης ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, αρμόδιος για θέματα αγροτικής ανάπτυξης και ο προϊστάμενος του τμήματος εγγείων βελτιώσεων της ΔΑΟΚ Λακωνίας Γιώργος Μπουραζάνης, συζητήθηκαν θέματα εγγγείων βελτιώσεων, οι διαδικασίες της κρατικής αρωγής αλλά και οι δυνατότητες συνεργασίας των δύο Περιφερειών σε θέματα αγροτικών θεμάτων και διεκδικήσεων.

Δεν αναφέρθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλήματα σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”

Posted: 15 Oct 2021 10:26 AM PDT

Δεν υπήρξε καμία αναφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ζημιές σε καλλιέργειες από την κακοκαιρία “Μπάλλος”.

Αυτό καταγράφηκε στην τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το πρωί σήμερα Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, με τους διευθυντές αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής και πολιτικής προστασίας των 5 Ενοτήτων της Περιφέρειας.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η έντονη βροχόπτωση υπήρξε “ιδιαίτερα ευεργετική”.

Για το γεγονός αυτό, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε με σχετική επιστολή του τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον υφυπουργό Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Π. Νίκα.

Με υπογραφή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα κυρώθηκαν οι πίνακες επικειμένων στα πυκνοδομημένα Ανατολικής Παραλίας Καλαμάτας

Posted: 15 Oct 2021 10:25 AM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε την κύρωση των πινάκων επικειμένων κοινόχρηστων και κοινωφελών της πράξης εφαρμογής στο πυκνοδομημένο τμήμα της Ανατολικής Παραλίας, του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Καλαμάτας.

Η κύρωση αφορά στην περιοχή της Ανάστασης και με αυτή, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, “ολοκληρώθηκε η διαδικασία της επέκτασης του πολεοδομικού σχεδίου στην ανατολική παραλία της Καλαμάτας”.

 

Tην απόφαση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

Απόφαση

Συγκροτήθηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης

Posted: 15 Oct 2021 10:24 AM PDT

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα έγινε η συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ) Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

 

Την σχετική απόφαση και τη νέα σύνθεση της Επιτροπής μπορείτε να δείτε εδώ:

Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης

Νέα παράταση υποβολής αιτήσεων για τη Δράση στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων του “Elevate Greece” έως τις 29 Οκτωβρίου

Posted: 15 Oct 2021 10:22 AM PDT

Δημοσιεύθηκε νέα απόφαση παράτασης για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ “Στήριξη Νεοφυών Επιχειρήσεων Εθνικού Μητρώου “Elevate Greece” για την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19”, η προθεσμία για αιτήσεις ένταξης στην οποία έληγε την ερχόμενη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου. Η νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης είναι η Παρασκευή 29 Οκτωβρίου στις 3 το μεσημέρι.

Στόχος της Δράσης είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ρευστότητας των νεοφυών/καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων “Elevate Greece”.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 60.000.000 ευρώ και δικαιούχοι είναι οι Nεοφυείς καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων/Ε.Μ.Ν.Ε. Elevate Greece, www.elevategreece.gov.gr.

Επιδοτείται  Κεφάλαιο Κίνησης έως 80% των εξόδων της επιχείρησης για το έτος αναφοράς (2019 ή 2020) με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 5.000 ευρώ και μέγιστο τα 100.000 ευρώ.

Η υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών γίνεται ηλεκτρονικά στο www.ependyseis.gr

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ενωσης και από εθνικούς πόρους.

Για κάθε πρόσθετη πληροφορία σχετικά με τη Δράση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν ή να ανατρέξουν:

–  στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Καινοτομίας, Διεύθυνση Υποστήριξης Δράσεων Ερευνας και Καινοτομίας / Τμήμα Γ΄ Καινοτομίας, Μεσογείων 14-18, 115 10 Αθήνα (Απέργης Κωνσταντίνος, τηλ. επικ. 213-1300157, e-mail: dape@gsrt.gr και Σοφιανοπούλου Θεώνη, τηλ. επικ. 213-1300160, e-mail: tsof@gsrt.gr)

–  στο Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Δραγατσανίου 8, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα. (Ωρες λειτουργίας: Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ. κατόπιν ραντεβού)

Τηλεφωνική ενημέρωση στο 801 11 36 300 από σταθερό τηλέφωνο με αστική χρέωση από τις 9 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ.

 

Εmail: infoepan@mou.gr

 

Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.grwww.gsrt.gr

Να αυξηθεί η διαθέσιμη δημόσια χρηματοδότηση της δράσης 3.a.2.2 του ΠΕΠ Πελοποννήσου ζητεί το Επιμελητήριο Λακωνίας

Posted: 15 Oct 2021 10:20 AM PDT

Την ουσιαστική αύξηση της διαθέσιμης δημόσιας χρηματοδότησης της δράσης 3.a.2.2 του ΠΕΠ Πελοποννήσου “Ενίσχυση της ίδρυσης / εκσυγχρονισμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με έμφαση στην καινοτομία και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών” ζητεί με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης.

Το εν λόγω αίτημα διατυπώνεται καθώς, όπως σημειώνει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας, η σήμερα ισχύουσα διαθέσιμη δημόσια δαπάνη αδυνατεί να καλύψει την μεγάλη ανταπόκριση που η συγκεκριμένη δράση έχει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Την επιστολή προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, μπορείτε να δείτε εδώ.

Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα ο φιλανθρωπικός Μαραθώνιος της Μαρίας Κωνσταντάκη

Posted: 15 Oct 2021 10:18 AM PDT

Η Μαρία Κωνσταντάκη, ραδιοφωνική παραγωγός του easy 97,2 στην πρωινή εκπομπή “easy breakfast”, είναι έτοιμη για να πραγματοποιήσει τον μεγαλύτερο στόχο της. Από τις 18 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου θα περπατήσει 5 μαραθώνιους μέσα σε 5 ημέρες, 42 χιλιόμετρα την ημέρα, συνολικά 210 χιλιόμετρα, για ένα και μόνο σκοπό: την ενίσχυση του Συλλόγου γονέων παιδιών με καρκίνο “Φλόγα”.

Οπως σημειώνεται ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση του ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού easy 97.2, διοργανωτή της προσπάθειας -την οποία στηρίζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Αθηναίων-, “στις 7 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 18 Οκτωβρίου, η Μαρία Κωνσταντάκη, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον easy 97.2, θα ξεκινήσει τον πρώτο μαραθώνιο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το Ναύπλιο, και συγκεκριμένα την πλατεία Τριών Ναυάρχων μπροστά από το Δημαρχείο. Στόχος της είναι να ολοκληρώσει τις 5 μέρες μαραθωνίων μετά από 210 χιλιόμετρα, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου το απόγευμα, στην σημερινή πρωτεύουσα, την Αθήνα, στο Δημαρχείο μπροστά από την πλατεία Κοτζιά.

Κάποιες από τις πόλεις που θα περάσει η Μαρία Κωνσταντάκη είναι το  Αργος, οι Μυκήνες, η Νεμέα, η Αρχαία Κόρινθος, τα Μέγαρα, η Ελευσίνα, η Κινέτα, ο Πειραιάς και το Φάληρο, με τελικό προορισμό το κέντρο της Αθήνας. Μέσα από την διαδρομή, θα αναδειχτούν μοναδικά τοπία της Πελοποννήσου και της Αττικής, περιοχές με ιδιαίτερο αρχαιολογικό ενδιαφέρον αλλά και σημεία ορόσημα για την νεότερη ιστορία μας. Η ιδιαίτερος αυτός “περίπατος” σηματοδοτεί την παράδοση, την εξέλιξη, την αλλαγή, τον αγώνα, την πίστη και την δύναμη όλων των παιδιών που έχουν περάσει κάποια μορφή καρκίνου. Γιατί όσο υπάρχουν παιδιά που έχουν ανάγκη θα υπάρχουν και άνθρωποι που θα τα στηρίζουν.

Στηρίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια της Μαρίας στέλνοντας SMS “στηρίζω την Μαρία” στο 19813 (κόστος 3 ευρώ + ΦΠΑ + τέλη κινητής τηλεφωνίας). Κάθε μήνυμα κι ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο”.

Καταλήγοντας στην σχετική ανακοίνωσή του, ο διοργανωτής ιδιωτικός ραδιοφωνικός σταθμός easy 97,2 εκφράζει ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Αθηναίων “για την πολύτιμη στήριξη τους στον Μαραθώνιο της Μαρίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here