Οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

 Με μοντέλο προκαταβολών φαίνεται πως θα κινηθεί φέτος η πολιτική του οικονομικού επιτελείου για το επίδομα θέρμανσης ως απάντηση στις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο μικροσκόπιο φαίνεται πως μπαίνουν περσινές παραγγελίες και τιμολόγια δικαιούχων ώστε να μπορέσει να δοθεί ακόμη και προκαταβολικά τον Νοέμβριο το επίδομα θέρμανσης. Βέβαια όπως επισημαίνουν στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών δεν θα αποφευχθεί η καταβολή του επιδόματος σε δύο δόσεις παρόλα αυτά η κατεύθυνση είναι  το μεγαλύτερο μέρος των ποσών του επιδόματος θέρμανσης να δοθεί τον Νοέμβριο.

Η περίπτωση της προκαταβολής φαίνεται πως είναι ευκολότερο να εφαρμοστεί κυρίως για όσους καταναλώνουν φυσικό αέριο καθώς σε αυτή την περίπτωση τα τιμολόγια είναι μηνιαία.

Χθες το πετρέλαιο θέρμανσης έκανε πρεμιέρα ακριβότερο 40-45%. Όπως επισημαίνει στο Money Review ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μιχάλης Κιούσης, στην Αττική το πετρέλαιο έκανε εκκίνηση στο 1,14€-1,15€/λίτρο, στη Θεσσαλονίκη στο 1,15€-1,17€. Στην περιφέρεια η τιμή είναι υψηλότερη 8-10 λεπτά ,ενώ στα νησιά το επίπεδο των τιμών είναι υψηλότερο κατά 15-17 λεπτά.

Οι αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης

Το ύψος του επιδόματος φέτος αυξάνεται για μια μέση οικογένεια με δύο παιδιά κατά 59%. Η αύξηση κυμαίνεται από 36% για τα νοικοκυριά χωρίς τέκνα, μέχρι 68% για νοικοκυριά με 3 τέκνα. Έχει αυξηθεί η βάση υπολογισμού του επιδόματος, από 220 ευρώ, στα 300 ευρώ (αυτό το ποσό πολλαπλασιάζεται με τις βαθμοημέρες, που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος της περιοχής).

Το επίδομα προσαυξάνεται κατά 20%, για κάθε τέκνο. Το ελάχιστο επίδομα αυξάνεται στα 100 ευρώ και το μέγιστο επίδομα στα 750 ευρώ.

Ενδεικτικά:

Στο κέντρο της Αθήνας (με συντελεστή βαθμοημέρας 0,43) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 114 ευρώ πέρυσι, σε 181 ευρώ φέτος.
Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (με συντελεστή βαθμοημέρας 0,71) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 188 ευρώ πέρυσι, σε 299 ευρώ φέτος.

Στην Κοζάνη (με συντελεστή βαθμοημέρας 1,12) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 295 ευρώ πέρυσι, σε 469 ευρώ φέτος.

Στη Φλώρινα (με συντελεστή βαθμοημέρας 1,18) για μια οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα θα ανέλθει, από 312 ευρώ πέρυσι, σε 496 ευρώ φέτος.

Τα νέα εισοδηματικά κριτήρια

Το εισόδημα για τους άγαμους βρίσκεται στις 14.000 ευρώ.Σε περίπτωση οικογένειας, το εισοδηματικό όριο ανέρχεται σε 20.000 ευρώ, που προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο, Συνεπώς το εισοδηματικά όρια που ισχύουν

Για την οικογένεια με δύο παιδιά, στα 26.000 ευρώ,

Για οικογένεια με τρία παιδιά, στα 29.000 ευρώ.

Τα νέα περιουσιακά κριτήρια:

Η αξία  της ακίνητης περιουσίας για τον άγαμο, έχει αυξηθεί στις 180.000 ευρώ ενώ για τους έγγαμους, στις 300.000 ευρώ.

Το κόστος του επιδόματος αναμένεται θα ανέλθει φέτος στα 168 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here