Νέα επιδείνωση του καιρού από μεθαύριο Πέμπτη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Νέα επιδείνωση του καιρού από μεθαύριο Πέμπτη και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ



Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα Μπάλλος (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από μεθαύριο Πέμπτη 14 του μήνα και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά:

  1. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.
    Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
    Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
  2. Τους θυελλώδεις νότιους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη Βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
  3. Την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας στη Βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

 

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:

– Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

– Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

– Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους.

– Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

– Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτήριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

– Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

– Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

110 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου, 79 οι νοσηλείες

Posted: 12 Oct 2021 10:41 AM PDT

Σε 110 ανήλθαν τα συνολικά κρούσματα covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Παραμένει διψήφιος ο αριθμός των νοσηλειών στις ΜΕΘ.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.065.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 12 Οκτωβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.065, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 682.394 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 123 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.033 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 336 (61,6% άνδρες) με διάμεση ηλικία 66 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 292 (86,9%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 44 (13,1%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.217 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 162 (ημερήσια μεταβολή -13,37%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 188 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.210 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου καταγράφηκαν 110 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 24.061.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 17, στην Π.Ε. Αρκαδίας 15, στην Π.Ε. Κορινθίας 17, στην Π.Ε. Λακωνίας 4 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 57.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 12 Οκτωβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 79 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 3, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 8, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 14 (τα 3 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 10 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 37 (τα 2 στη ΜΕΘ).

Σημαντικά και αισιόδοξα τα νέα για το φυσικό αέριο σε Ναύπλιο και το Αργος, στις συναντήσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με στελέχη της ΔΕΔΑ και του ΔΕΣΦΑ

Posted: 12 Oct 2021 10:39 AM PDT

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας υπογράφεται η πρόσκληση προς την ΔΕΔΑ για τη σύνδεση Ναυπλίου και Αργους με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε στην Αθήνα σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, με τον Μάριο Τσάκα διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Διανομής Αερίου).

Ο περιφερειάρχης δήλωσε πως θεωρείται δεδομένο ότι η ΔΕΔΑ θα αναλάβει την κατασκευή των αγωγών προς τις δύο πόλεις -έργο στο οποίο η Περιφέρεια συνδράμει με το 40% της δαπάνης, από την πίστωση των 20.000.000 ευρώ που διαθέτει για τον σκοπό αυτό, μετά και από τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μετά την ολοκλήρωση των πιο πάνω διαδικασιών θα εξεταστεί και το ανάλογο έργο για Καλαμάτα και Σπάρτη, σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος επισήμανε την αρμονική συνεργασία της Περιφέρειας, της ΔΕΔΑ και του αρμόδιου υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΔΕΣΦΑ

Νωρίτερα σήμερα, ο περιφερειάρχης συναντήθηκε στην Αθήνα με στελέχη του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου), με τα οποία συζήτησε το θέμα της επέκτασης αγωγών φυσικού αερίου από τη Μεγαλόπολη προς Καλαμάτα και Σπάρτη.

Ειδικότερα, κατά τη συνάντηση με τον διευθυντή Ανάπτυξης Υποδομών του ΔΕΣΦΑ Γιάννη Χωματά και τον επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων Φερνάντο Καλλιγά, έλαβε την διαβεβαίωσε ότι και οι δύο πόλεις θα μπουν στον προγραμματισμό του εν λόγω φορέα για την επέκταση του αγωγού από τη Μεγαλόπολη.

Οπως σημειώθηκε, ωστόσο, προς το παρόν -μέχρι την ολοκλήρωση του κεντρικού αγωγού μεταφοράς από τη Μεγαλόπολη προς τις δύο πόλεις-, υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και στα δύο εν λόγω αστικά κέντρα χώρων αποθήκευσης του αερίου (LNG ή CNG, δηλαδή υγροποιημένου ή συμπιεσμένου) και στη συνέχεια να ακολουθήσει η κατασκευή των εσωτερικών δικτύων διανομής.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ικανοποιημένος από το πολύ καλό, όπως το χαρακτήρισε, κλίμα της σημερινής του συνάντησης με τα δύο στελέχη του ΔΕΣΦΑ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει κοινός αγώνας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον εν λόγω φορέα με στόχο να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό το χαμένο έδαφος για την επέκταση του αγωγού από τη Μεγαλόπολη.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Πύλο για τον εορτασμό της 194ης επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Posted: 12 Oct 2021 10:37 AM PDT

Πρόσκληση προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα στην Πύλο, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 194η επέτειο από τη ναυμαχία του Ναβαρίνου, επέδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος την επισκέφθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα.

Η Πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο.

Σημαντικές αποφάσεις από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Posted: 12 Oct 2021 10:36 AM PDT

Σειρά σημαντικών αποφάσεων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή προχώρησε στη λήψη σημαντικών αποφάσεων που αφορούν στην προώθηση του έργου της ΣΔΙΤ για την διαχείριση των απορριμμάτων και αποσκοπούν στην επίλυση τεχνικών ζητημάτων σχετικά με την άμεση λειτουργία των μονάδων.

Μεταξύ άλλων, επίσης, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την εκτέλεση εργασιών σήμανσης, ασφάλισης στην εθνική οδό 86 Κροκεές – Μολάοι – Μονεμβασία, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή προέβη, εξ άλλου, στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του έργου ολοκλήρωσης της ασφαλτόστρωσης του δρόμου Τουρκολέκα – Κάστρο Ωριάς – Καλύβια, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ, με ΦΠΑ από πιστώσεις του 4ου ΕΑΠ / Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Ενέκρινε επίσης τους όρους και τις προϋποθέσεις του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων για την χορήγηση επενδυτικού δανείου προκειμένου να υλοποιηθεί το ενταγμένο στο ΕιδικόΑναπτυξιακό Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έργο της αστικής αναζωογόνησης περιοχών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ακόμα, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών συμμετοχής του διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου της σύμβασης παροχής υπηρεσιών αναφορικά με την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας σαν Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια.

Τέλος, εγκρίθηκε από την Επιτροπή η διενέργεια διαδικασίας διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, όρων πρόσκλησης και επιτροπών για τη διεξαγωγή του ετήσιου συνεδρίου του German Travel Industry Association (Σύνδεσμος Τουριστικών Πρακτόρων Γερμανίας) DRV, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 128.444 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ.

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Posted: 12 Oct 2021 10:34 AM PDT

Με συνολικά 9 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Η συνεδρίαση του σώματος θα λάβει χώρα στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης και θα αρχίσει στις 6 το απόγευμα.

 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μπορείτε να τα δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 13-10-2021

Δεν υπάρχει αντίρρηση από Δήμο Καλαμάτας και Επιμελητήριο Μεσσηνίας για την προσωρινή χρήση της πρώην σχολής Παπαφλέσσα από την Περιφέρεια

Posted: 12 Oct 2021 10:32 AM PDT

Δεν υπάρχει αντίρρηση ούτε από τον Δήμο Καλαμάτας, ούτε από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ως προς την χρησιμοποίηση του κτηρίου της πρώην σχολής Παπαφλέσσα, προσωρινά, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία θα αναλάβει και εργασίες ενδεχόμενων επισκευών στην εν λόγω υποδομή.

Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, διευκρινίζοντας ότι η Περιφέρεια, προφανώς, δεν εμπλέκεται -και ούτε επιθυμεί να εμπλέκεται- στο θέμα του ιδιοκτησιακού του εν λόγω κτηρίου.

Οπως είναι γνωστό, στην πρώην σχολή Παπαφλέσσα υπάρχει πρόθεση να στεγαστούν υπηρεσίες της Π.Ε. Μεσσηνίας στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, καθ’ όσον διάστημα θα εκτελούνται οι εργασίες ανακαίνισης στο κτήριο του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του ΠαΠελ

Posted: 12 Oct 2021 10:31 AM PDT

Θέματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και και ιδιαίτερα την Φοιτητική Εστία στην Καλαμάτα απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε το βράδυ χθες, Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, με τον Νίκο Ζαχαριά κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του ΑΕΙ.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, συναντήθηκε και με τον διδάσκοντα στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Μάριο Αθανασόπουλο.

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα από την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού

Posted: 12 Oct 2021 10:30 AM PDT

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για την συνδρομή της Περιφέρειας στην επιτυχημένη διοργάνωση του φετινού ράλλυ Ακρόπολις απέστειλε ο εκτελεστικός διευθυντής της Οργανωτικής Επιτροπής Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Νίκος Κερερές.

Ο περιφερειάρχης, σχολιάζοντας σχετικά επισήμανε ότι αποτελεί πάγιο αίτημα εκ μέρους του “να αποτελέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το κέντρο του επόμενου ράλλυ Ακρόπολις”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here