Ο γύρος της Πελοποννήσου με αυτοκίνητο σε 10 ημέρες - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2022

Ο γύρος της Πελοποννήσου με αυτοκίνητο σε 10 ημέρες


 Ο τόπος που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο ιστορία, πολιτισμό και φυσική ομορφιά σε περιμένει να τον ανακαλύψεις ξανά.

Αφήνοντας πίσω σου την Αθήνα, μπορείς να επιλέξεις τα χωριά και τις πόλεις που θα ήθελες να επισκεφθείς σε αυτό τον 10-ήμερο γύρο εξερεύνησης της Πελοποννήσου με αυτοκίνητο. Δεν έχει σημασία ποια κατεύθυνση θα επιλέξεις, ούτε πόσα χιλιόμετρα θα διανύσεις. Ότι και αν κάνεις, απλά προετοιμάσου για ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ιστορία και τον πολιτισμό, τη φύση και τις γεύσεις αυτής της τόσο ιδιαίτερης «γωνιάς» της Ελλάδας. Εμείς σου προτείνουμε μια διαδρομή 10 σταθμών, που θα σου ανοίξουν την όρεξη… για ακόμα περισσότερη Πελοπόννησο. 

 

 

SHOW ROUTE ON MAP DOWNLOAD AS PDF
Αρχή - End point
Αθήνα - Αρχαία Ολυμπία
Distance
830 χλμ.
Means of transport
Airplane, Car, Foot
Διάρκεια
10 ημέρες
Να μη χάσεις
Αρχαία Επίδαυρος, παλιά πόλη του Ναυπλίου, καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, Σπήλαια του Διρού, κάστρο της Μεθώνης, παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, Αρχαία Ολυμπία.
DAY 1  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στην Αρχαία Επίδαυρο;

160 χλμ.Car, Foot2

Ετοιμάσου για ένα ταξίδι στο χρόνο. Μόλις 2,5 ώρες από την Αθήνα μετά τη διώρυγα της Κορίνθου προς τη νοτιοανατολική ακτή της Πελοποννήσου βρίσκεται η Αρχαία Επίδαυρος. Ένα ιστορικό μνημείο που ζωντανεύει με μαεστρία τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Καλώς ήρθες λοιπόν στον 4ο π.Χ. αιώνα. 

The ancient theatre of Epidaurus, A Unesco World Heritage Site

Ανακάλυψε το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Το θέατρο που αρχικά χρησίμευε ως ιερό αφιερωμένο στον θεό της ιατρικής, Ασκληπιό, είναι διάσημο για την ακουστική του. Μπορείς να το επιβεβαιώσεις και εσύ από τις κερκίδες του, καθώς κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί παραστάσεις αρχαίων θεατρικών έργων και συναυλίες. Εκτός από αυτό, να πούμε ότι τα ερείπια του αρχαιολογικού χώρου είναι ίσως τα πληρέστερα απομεινάρια αρχαίου ιερού. Μάλιστα εδώ θα περπατήσεις και ανάμεσα στα θεμέλια ενός αρχαίου νοσοκομείου.

Λιμάνι παλαιά Επίδαυρος

DAY 2  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στο Ναύπλιο;

39 χλμ.Car, Foot3

Φύγαμε για Ναύπλιο! 40 λεπτά είναι αρκετά για να βρεθείς σε μια από τις πιο ρομαντικές πόλεις της Ελλάδας. Η πρώτη πρωτεύουσα της χώρας μετά την ανεξαρτησία της στις αρχές του 19ου αιώνα είναι διάσημη για το ενετικό κάστρο και την οχύρωση, όπως επίσης για τον πανέμορφο παραλιακό δρόμο της, που προσφέρεται για ασταμάτητες βόλτες. Ετοιμάσου λοιπόν, το Ναύπλιο θέλει περπάτημα!

Όταν μιλάμε για ρομαντικές αποδράσεις στην Ελλάδα, μια πόλη έρχεται αυτόματα στο μυαλό: το Ναύπλιο

Περιηγήσου στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

Νεοκλασικά κτήρια, boutique ξενοδοχεία, γραφικά μαγαζάκια με τοπικά προϊόντα, αυτά και πολλά άλλα κάνουν το Ναύπλιο αγαπημένο προορισμό Σαββατοκύριακου για τους Αθηναίους. Καθοριστική πόλη από ιστορική σκοπιά, δεν είναι μόνο η έδρα του πρώτου κοινοβουλίου, αλλά και ο τόπος όπου ενθρονίστηκε ο Όθωνας, ο πρώτος βασιλιάς της Ελλάδας.  Θα λατρέψεις τα γραφικά στενά δρομάκια που θα σου δημιουργήσουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε νησί, τα ζεστά χρώματα και την νόστιμη κουζίνα στα ταβερνάκια της πόλης. Οπωσδήποτε μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις ντόπιο παγωτό. Είναι -χωρίς υπερβολή- από τα καλύτερα του κόσμου!

Φύγαμε για Ναύπλιο

Η παλιά πόλη του Ναυπλίου και η προκυμαία τη νύχτα

Strolling along the promenade is to experience Nafplio at its most romantic

DAY 3  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στην Μονεμβασιά;

210 χλμ.Car, Foot3

Επόμενος σταθμός είναι η γραφική καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, στην νοτιοανατολική πλευρά της Πελοποννήσου. Ένα μεσαιωνικό κάστρο, κρυμμένο τόσο από τη στεριά όσο και από τη θάλασσα, το οποίο χρησίμευε ως οχυρό για τους Βυζαντινούς, τους Φράγκους, τους Ενετούς και τους Οθωμανούς. Τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα πέτρινα κτήρια δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγευτική. 

Monemvasia , a fairy tale Old Town

Ζήσε το παραμύθι στην Μενεξεδένια Πόλη

Ο ρομαντισμός και η επιβλητικότητα της παλιάς πόλης θα σε συνεπάρουν. Η πέτρα και ο ήλιος δημιουργούν ένα τοπίο σκληρό και εκλεπτυσμένο ταυτόχρονα, ενώ εδώ θα βρεις έναν κεντρικό δρόμο με ταβερνάκια, καφέ και καταστήματα. Καθετί στην παλιά πόλη της Μονεμβασιάς έχει επάνω του κάτι παραμυθένιο. Οι βυζαντινές εκκλησίες είναι εντυπωσιακές, ενώ δύο εξαιρετικά λαογραφικά μουσεία σε περιμένουν να γνωρίσεις από κοντά τα εκθέματά τους. Α, και μην ξεχνά, ότι βρίσκεσαι στο ιδανικό μέρος για περπάτημα με θέα στη θάλασσα. Το σούρουπο απόλαυσε τις πέτρες που χρωματίζονται μοβ, έτσι εξηγείται εξάλλου το ψευδώνυμο της Μονεμβασιάς «Μενεξεδένια πόλη». 

Μονεμβασία, Πελοπόννησος

in Monemvasia Little shops selling local products are everywhere

DAY 4  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στο Γύθειο;

67 χλμ.Car, Foot3

Συνεχίζουμε το γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκίνητο, κατευθυνόμαστε δυτικά, προς τη μεγαλύτερη πόλη της Μάνης. Το Γύθειο είναι γνωστό για το γραφικό λιμάνι και  τα χρωματιστά σπίτια από τον 19ο αιώνα, που δίνουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα στην παραλία του. Όσο βρίσκεσαι εδώ, θα γευτείς τους πιο νόστιμους ψαρομεζέδες. Με τι άλλο; Μα φυσικά με ουζάκι. 

Gythio waterfront

Κάνε μια βόλτα στο γραφικό λιμάνι

Θα μπορούσες να περάσεις αρκετό χρόνο απλά περπατώντας πάνω, κάτω στην παραλία του Γυθείου. Τα μικρά ψαροκάικα και η ζωντάνια του λιμανιού σε μια πόλη που έχει χτίσει την ύπαρξή της γύρω από τη θάλασσα, θα σου ανοίξουν την όρεξη πριν καθίσεις για φαγητό σε μια από τις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες

Gythio

The Agios Dimitrios Shipwreck

DAY 5  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στη Μάνη;

52 χλμ.Boat, Car, Foot3

Ώρα να εξερευνήσεις ακόμα περισσότερο τη Μάνη – τον τόπο των πύργων, των κάστρων, των Βυζαντινών εκκλησιών και των σκληροτράχηλων ντόπιων που χαμογελούν με τα μάτια. Η περιοχή αυτή της Ελλάδας είναι διάσημη για την σκληρή, άνυδρη φύση της. Εξίσου γνωστή είναι για την ιστορία της, και φυσικά για τις διαχρονικά φιλόξενες παραθαλάσσιες πόλεις της.  

Κάνε μια βουτιά στο παραθαλάσσιο Λιμένι

Ένα πολύχρωμο, γραφικό ψαροχώρι σε καλωσορίζει ζεστά με τα ταβερνάκια, τα καφέ και το ζωηρό γαλάζιο της θάλασσας που χρωματίζει με απίστευτους τόνους τον οικισμό όλες τις ώρες της ημέρας. Ιδανικό μέρος για κολύμπι, που θα σου μείνει αξέχαστο. Γιατί στη θάλασσα μπαίνεις με τον πιο μοναδικό τρόπο… με βουτιά από την προβλήτα. 

The tower houses of Areopoli

The extraordinary Diros Caves

DAY 6  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στην Καρδαμύλη;

45 χλμ.Car, Foot3

H παλιά οχυρωμένη πόλη της Καρδαμύλης είναι ένα από τα ομορφότερα μέρη που θα δεις στη Μάνη και σίγουρα αποτελεί ιδανικό σημείο ανάπαυλας και χαλάρωσης. Από τη μια πλευρά της θα δεις τα ήρεμα νερά του Μεσσηνιακού Κόλπου, από την άλλη τον Ταΰγετο να στέκει περήφανος και επιβλητικός σαν αυθεντικό Μανιάτικο αρχοντικό. 

Sunbathing with a morning coffee at Kardamyli village-Aquarella cafe

Κολύμπι στη Ρίτσα, την πεντακάθαρη κεντρική Παραλία

Η κύρια παραλία της Καρδαμύλης ονομάζεται Ρίτσα και θα τη βρεις ακριβώς κάτω από τον κεντρικό δρόμο. Είναι μεγάλη σε μήκος και βοτσαλωτή, ενώ εκτός από σκιά για να καθίσεις εδώ θα βρεις αρκετές ταβέρνες και ξενοδοχεία ή ότι άλλο χρειάζεσαι για τη διαμονή σου. Το νερό είναι βαθύ και πεντακάθαρο, ότι πρέπει δηλαδή για κολύμπι

Patrick Leigh Fermour’s house

Just a short walk in Kardamyli, is all that’s needed to plunge you into Mani’s history

DAY 7  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στην Καλαμάτα;

36 χλμ.Car, Foot

Λίγο πιο βόρεια βρίσκεται ένας ακόμα σταθμός γεμάτος εκπλήξεις: Καλαμάτα, πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας. Το αεροδρόμιό της την κάνει ιδανικό σημείο αφετηρίας ή τέλους του γύρου της Πελοποννήσου, ενώ εδώ θα βρεις πολλά ξενοδοχεία, καφέ και εστιατόρια που σφύζουν από ζωή. Με μια ιδανική για βόλτες παραλία και δυνατή ενέργεια που παρασύρει ντόπιους και επισκέπτες όλο το χρόνο, η Καλαμάτα σίγουρα έχει έναν αέρα που σαγηνεύει. 

A stroll along the waterfront, Navarinou road Kalamata Peloponnese

Βόλτα στην παραλία ή απόγευμα στην παραλία

Η εξερεύνηση της Καλαμάτας μπορεί να ξεκινήσει μια βόλτα στην παραλία. Σίγουρα μετά από αυτό θα έχεις όρεξη να κολυμπήσεις. Προχωρώντας 12 χλμ. κατά μήκος της παραλίας θα βρεις την Σάντοβα, μια κοσμοπολίτικη αμμουδιά με beach bars. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται και η Μικρή Μαντίνεια, με τους όμορφους όρμους, το πυκνό πράσινο και μια παραλία που έχει διακριθεί με γαλάζια σημαία. 

Ο μεγαλειώδης αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης

Dinner with views of the twinkling lights of Kalamata

DAY 8  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω σε Κορώνη & Μεθώνη;

87 χλμ.Car, Foot3

Σειρά έχουν τώρα οι δύο καστροπολιτείες που κάποτε αποτελούσαν τα στολίδια των Ενετών. Με σημαντική στρατηγική θέση στη νοτιοδυτική χερσόνησο της Πελοποννήσου, η Κορώνη και η Μεθώνη ήταν σημαντικοί σταθμοί των εμπορικών δρόμων από την Δύση προς την Ανατολή, αλλά και για τους προσκυνητές που κατευθύνονταν στους Άγιους Τόπους. 

Koroni castle

Η θέα του κάστρου από την παραλία

Τα καλοδιατηρημένα πέτρινα σπίτια και τα ανηφορικά δρομάκια δίνουν στην Κορώνη έναν αέρα νότιας Ιταλίας. Από την κύρια παραλία που ονομάζεται Ζάγκα έχεις το πλεονέκτημα της θέας του επιβλητικού κάστρου, το οποίο και μπορείς να εξερευνήσεις πριν τη δροσιστική βουτιά σου στην καταγάλανη θάλασσα. Βάλε στο πρόγραμμά σου να επισκεφθείς και το μοναστήρι της περιοχής, έχει ενδιαφέρον.  

On your way to Methoni you’ll pass through the sheltered and welcoming town of Finikounta

Methoni Castle-Guardian of the port

DAY 9  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στην Πύλο;

11 χλμ.Car, Foot3

Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται μια ήρεμη πόλη με πλούσια ιστορία. Η Πύλος διαθέτει το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και είναι γνωστή για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, μια σημαντική στιγμή στον αγώνα της ανεξαρτησίας απέναντι στους Τούρκους. Ακόμα, είναι αφετηρία για τις εξερευνήσεις σου σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Πελοποννήσου.

Voidokilia, the majesty of nature quite like the iconic horseshoe-shaped beach and its accompanying saltwater lagoon in Messinia

Βοϊδοκοιλιά: το όνειρο κάθε Instagrammer

Σήμα κατατεθέν της Πελοποννήσου, όχι μόνο για το πεταλωτό σχήμα της παραλίας με τη λευκή, ψιλή άμμο, αλλά και για τα σπασμένα κοχύλια στο βυθό, που δίνουν στο νερό ένα εκπληκτικό, απόκοσμο τιρκουάζ χρώμα. Για να ζήσεις την απόλυτη εμπειρία φυσικής ομορφιάς, ανέβα στο κάστρο Παλαιόκαστρο. Κάθε χρόνο, η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς είναι τμήμα της διαδρομής του Navarino Challenge, μιας αθλητικής διοργάνωσης με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τη μεσογειακή διατροφή. 

Παραλία Boϊδοκοιλιά, η αγαπημένη του Instagram!

Located on a hill west of Pylos, Neokastro is one of the best-preserved castles in Greece

The town of Pylos

DAY 10  ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Τι να κάνω στην Αρχαία Ολυμπία;

123 χλμ.Car, Foot2

Τελευταίος σταθμός -αλλά σίγουρα εξίσου σημαντικός- είναι Αρχαία Ολυμπία. Ένας τόπος συνώνυμος με τα ιδανικά και τις αξίες του σύγχρονου κόσμου. Η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και σημείο που ανάβει κάθε τέσσερα χρόνια η Ολυμπιακή Φλόγα, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα διατηρημένα αρχαία μνημεία αφιερωμένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

 

The best experience in Ancient Olympia, is in spring when the olive groves and flowers are in bloom

Οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες ζωντανεύουν ξανά

Μόλις πατήσεις το πόδι σου στο αρχαίο στάδιο θα ακούσεις 20.000 κόσμο να επευφημεί τους αθλητές-ήρωές του. Η κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι διεξάγονταν σε αυτό τον χώρο κάθε τέσσερα χρόνια για πάνω από μια χιλιετία, είναι διάχυτη παντού. Στον ιππόδρομο για τις άμαξες, στο γυμνάσιο και τους διαδρόμους ταχύτητας, στα λουτρά και τις βίλες, αλλά και στον δωρικού ρυθμού Ναό του Δία από τον 5ο αιώνα. 

Eπίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας

Ο Ερμής του Πραξιτέλη στην Αρχαία Ολυμπία

Συχνές Ερωτήσεις για το Γύρο της Πελοποννήσου με Αυτοκίνητο

  • Ποιά είναι η ιδανική περίοδος για να κάνω το γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκίνητο;

Μπορείτε να οργανώσετε το γύρο της Πελοποννήσου καθ’όλη την διάρκεια του χρόνου. Ιδανικά επιλέξτε να ταξιδέψετε μέσα Σεπτεμβρίου, όταν οι θάλασσες είναι ακόμα καυτές, η ζέστη είναι υποφερτή, και ο τουρισμός έχει μειωθεί.

  • Πόσο καιρό χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος γύρος της Πελοποννήσου;

Ο βασικός γύρος της Πελοποννήσου χρειάζεται το λιγότερο δέκα ημέρες αλλά, αν έχετε περισσότερο καιρό, προσθέστε προορισμούς ή ξεκούραση – ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας. Οι διαδρομές που προσφέρονται είναι όλες ιδιαίτερα γοητευτικές.

  • Ποιές περιοχές αξίζει να επισκεφτώ κάνοντας τον γύρο της Πελοποννήσου με αυτοκίνητο;

Η Πελοπόννησος διαθέτει δεκάδες μέρη για να εξερευνήσεις με το αμάξι σου. Ανάμεσά τους, το Ναύπλιο, το Γύθειο, η Επίδαυρος, η Κορώνη με τα περίφημα κάστρα και τις αμμουδερές ακρογιαλιές, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα που πλαισιώνουν την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here