Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΟΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΟΥ ΟΟΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΟΝΟΜΑ

 


Ταξίδι με αυτοκινήτο σε μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Πριν ακόμα αντικρίσετε την άκρως ιδιαίτερη και πρωτότυπη παραλία Βοϊδοκοιλιά αυτό που θα σας συναρπάσει είναι η μυθολογική της ιστορία. Πιστεύεται λοιπόν ότι το μέρος αντιστοιχεί στην παραλία Βουφράδα στην οποία σύμφωνα με την Οδύσσεια, έφτασε το πλοίο του Τηλέμαχου -γιου του Οδυσσέα- κατά την άφιξή του στην Πελοπόννησο με σκοπό να συναντήσει τον Νέστορα και τον Μενέλαο για να μάθει πληροφορίες για την τύχη του πατέρα του. Στην συνοδεία του ο Τηλέμαχος είχε την θεά Αθηνά η οποία είχε μεταμφιεστεί σε Μέντορα. Εκεί παρακολούθησαν όλοι τη μεγαλοπρεπή τελετή θυσίας στον Ποσειδώνα. Εννέα μαύροι ταύροι προσφέρθηκαν για θυσία από εννιά σειρές των πεντακοσίων ατόμων.

Παραλία Βοϊδοκοιλά: Το… περίεργο όνομα

Παραλία Βοϊδοκοιλά: Το... περίεργο όνομαΤο όνομα της παραλίας προέρχεται από το Βουφράς, «εκεί που ζουν τα βόδια» δηλαδή. Υπάρχει πάντως και η εξήγηση ότι η ονομασία ίσως να προέρχεται και από τη μεγάλη καμπυλότητα που σχηματίζει ο κόλπος, κάνοντας τον να μοιάζει με κοιλιά βοδιού. Στο δια ταύτα, η πανέμορφη, εξωτική παραλία Βοϊδοκοιλιά με την λευκή ψιλή άμμο και τα γαλαζοπράσινα ρηχά -το βάθος τους δεν ξεπερνά τα 4 μέτρα- νερά, βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Μεσσηνίας λίγα μόλις χιλιόμετρα βόρεια από την πανέμορφη Πύλο και τα νερά της είναι νερά Ιονίου.

Παραλία Βοϊδοκοιλιά - ΠελοπόννησοςΧαμηλή βλάστηση περικλείει τον κόλπο ενώ η αμμουδιά είναι γεμάτη όμορφα κοχύλια – αρκεί να βυθίσετε τη χούφτα σας στην άμμο και θα σηκώσετε μπόλικα. Δεν υπάρχει καμία οργανωμένη δραστηριότητα εδώ μόνο ένα σταθερό σμήνος επισκεπτών που παλεύουν να βρουν μια μικρή σπιθαμή για να απλώσουν την πετσέτα τους. Αν έρθετε στην παραλία Βοϊδοκοιλιά τον Αύγουστο η μάχη για αυτή τη σπιθαμή, θα είναι ακόμα πιο σκληρή!

Παραλίες Πελοπόννησος: Η παραλία Βοϊδοκοιλιά και η λιμνοθάλασσαΗ παραλία θεωρείται από τις ομορφότερες της Μεσογείου και όχι άδικα. Το ολοστρόγγυλο σχήμα της με τις μικρές γωνίτσες στην άκρη την κάνουν να θυμίζει το γράμμα «Ω». Η παραλία εφάπτεται με τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας από την οποία χωρίζεται με μία λωρίδα αμμόλοφων. Η Βοϊδοκοιλιά αλλά και η ευρύτερη περιοχή έχουν χαρακτηριστεί τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και είναι ενταγμένες στο Δίκτυο Natura 2000. Στο νότιο άκρο της παραλίας βρίσκεται το ακρωτήριο Κορυφάσιο με τα ερείπια της κλασικής πόλης της Πύλου.

Ταξίδι με αυτοκίνητο: Παραλίες Πελοπόννησος - Παραλία ΒοϊδοκοιλιάΝα σημειωθεί ότι η Γιάλοβα στην οποία «υπάγεται» η Βοϊδοκοιλιά είναι ο σημαντικότερος υγροβιότοπος της Νότιας Ελλάδας, αλλά και ένας από τους σημαντικότερους της Ευρώπης, πολύτιμος σταθμός για τα μεταναστευτικά πουλιά. Η Γιάλοβα διαθέτει επίσης αξιόλογη τουριστική υποδομή με όμορφα καταλύματα, καταστήματα, ταβέρνες, καφέ και μπαρ.

Ταξίδι με αυτοκίνητο: Παραλία ΒοϊδοκοιλιάΑκολουθώντας το σύντομο σηματοδοτημένο μονοπάτι δίπλα από την αμμουδιά, θα φτάσετε σε λίγα λεπτά στην κορυφή του βόρειου λόφου της Βοϊδοκοιλιάς. Εκεί βρίσκεται ένας θολωτός τάφος, ο οποίος, σύμφωνα με τον Παυσανία, ανήκε στον Θρασυμήδη, γιο του Νέστορα. Είναι φτιαγμένος πάνω σε ερείπια πρωτοελλαδικά και γύρω του υπάρχουν και άλλες ταφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here