90 οι νοσηλείες covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

90 οι νοσηλείες covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

 

Σε εβδομαδιαία βάση ενημερώνει πλέον ο ΕΟΔΥ σχετικά με τα πανελλαδικά κρούσματα του κορονοϊού covid-19.


Ως εκ τούτου, ανάλογα προσαρμόζεται και η αντίστοιχη ενημέρωση από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σε ημερήσια βάση, όσον αφορά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα αναφέρονται καθημερινά οι νοσηλείες στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της.

Ετσι, με βάση την ενημέρωση που έγινε το πρωί σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, στις κλινικές covid-19 των νοσοκομείων της Περιφέρειας νοσηλεύονταν -μέχρι και χθες Πέμπτη 14 Ιουλίου- συνολικά 90 άτομα και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 7, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 11, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 16, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 14 (το 1 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 19 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 23.

Υπογραφή μνημονίου και προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Πολιτισμού, από Π. Νίκα και Λ. Μενδώνη σήμερα στη Μεσσηνία

Posted: 15 Jul 2022 12:46 PM PDT

Δύο προγραμματικές συμβάσεις και ένα μνημόνιο συνεργασίας -μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού-υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, με την ευκαιρία της παρουσίας της στη Μεσσηνία.

Ειδικότερα, η υπουργός, η οποία επισκέπτεται από το πρωί στη Μεσσηνία -καθώς το βράδυ παρέστη, μαζί με τον υφυπουργό Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, στην εναρκτήρια παράσταση του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας- υπέγραψε αργά σήμερα το απόγευμα, στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Μεσσήνης, με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και τον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο, μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την προώθηση του συνόλου των ενεργειών που απαιτούνται για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ακολούθησε η υπογραφή, από τους ίδιους, προγραμματικής σύμβασης μεταξύ υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμου Μεσσήνης για την από κοινού οικονομική συνδρομή στην εκπόνηση του συνόλου των μελετών, ύψους 971.500 ευρώ, για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης -που θα ανεγερθεί σε χώρο τον οποίον έχει παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης.

Στη συνέχεια, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας -λίγο πριν την πρεμιέρα των φετινών εκδηλώσεων του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας- υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις”.

Την σύμβαση υπέγραψαν η υπουργός Λ. Μενδώνη, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος και ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντελής Δρούγας.

Ας σημειωθεί, εξ άλλου, ότι στην Αρχαία Μεσσήνη, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας υπέγραψε επίσης προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης, με τον δήμαρχο Γ. Αθανασόπουλο για το προϋπολογισμού 200.000 ευρώ έργο βελτίωσης τμήματος του δρόμου Ζερμπίσια – Νεοχώριο.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην υπογραφή του μνημονίου και των προγραμματικών συμβάσεων ήταν ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο υπεύθυνος των ανασκαφών αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας κ.α.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ

Τις ευχαριστίες του, για μία ακόμα φορά, προς την υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη εξέφρασε σε δηλώσεις του στην Αρχαία Μεσσήνη ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, επισημαίνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της, αλλά και την εξαιρετική συνεργασία μεταξύ του υπουργείου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε σειρά ζητημάτων που αφορούν στον πολιτισμό και στην διατήρηση, συντήρηση και ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και μνημειακής παρακαταθήκης της περιοχής μας -και της Ελλάδας γενικότερα.

Αναφερόμενος στο θέμα του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η συνεργασία του υπουργείου, της Περιφέρειας και του δήμου, θα αποδώσει ένα σημαντικό έργο – παρακαταθήκη για την περιοχή, όπως επίσης τιμή και δικαίωση όλων όσοι επί σειρά ετών συνέβαλαν στην ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, με πρωτεργάτη τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη.

Από την πλευρά της, η υπουργός Πολιτισμού Λ.Μενδώνη επισήμανε ότι ένας αρχαιολογικός χώρος όπως της Αρχαίας Μεσσήνης, που ξεπερνά τα όρια της Μεσσηνίας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα αποκτήσει σύντομα το δικό του Αρχαιολογικό Μουσείο, το οποίο -όπως σημείωσε χαρακτηριστικά- “θα είναι ισάξιο του χώρου αυτού και των ευρημάτων του”.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε η υπουργός στη πολύχρονη ανασκαφική και γενικά επιστημονική συμβολή του αρχαιολόγου καθηγητή Πέτρου Θέμελη στην ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης -“ένα πρότυπο αρχαιολογικού χώρου” όπως δήλωσε- επισημαίνοντας και το έργο που επιτελείται και από την Εφορεία Αρχαιοτήτων.

Ικανοποίηση, εξέφρασε τέλος ο δήμαρχος Μεσσήνης Γ. Αθανασόπουλος, για την εξέλιξη του έργου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

 

Στην εργώδη προσπάθεια της υπουργού Πολιτισμού Λ. Μενδώνη -τόσο για την συντήρηση και ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της πατρίδας μας, όσο για την στήριξη του πολιτισμού γενικότερα- αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε δηλώσεις του, μετά την υπογραφή της σύμβασης για το ΔΗΠΕΘΕΚ στην Καλαμάτα.

Ιδιαίτερα ο Π. Νίκας τόνισε την σημαντική διαχρονική στήριξη του υπουργείου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θεσμού παγκοσμίως γνωστού πλέον, ο οποίος -με φροντίδα της Περιφέρειας- εξακτινώνεται και σε άλλες πόλεις της, πέρυσι η Σπάρτη, φέτος η Κόρινθος, η Τρίπολη και το Ναύπλιο.

Πολύ σημαντικό κεφάλαιο της πολιτιστικής φυσιογνωμίας της Καλαμάτας αποτελεί το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, τόνισε από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη -“είναι ένα παράθυρο προς τον κόσμο” σημείωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι διαχρονικά το υπουργείο Πολιτισμού στηρίζει τον σημαντικό αυτό θεσμό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας, αλλά και το σύνολο των πολιτιστικών δράσεων που ο δήμος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας υλοποιεί διαχρονικά αποτελούν ένα μοντέλο που μετουσιώνει την έννοια της περιφερειακής πολιτιστικής ανάπτυξης, τόνισε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Από την πλευρά του, τέλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, την διαχρονική συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Καλαμάτας μέσα από σειρά προγραμματικών συμβάσεων για πολλά έργα, τόσο ανάδειξης μνημείων, όσο και διοργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων παγκόσμιου κύρους, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού.

Μόνο ο Δήμος Τρίπολης έχει τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της ως προς την διαχείριση των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Posted: 15 Jul 2022 12:43 PM PDT

Του Δήμου Τρίπολης εξαιρουμένου, κανένας άλλος δήμος που εξυπηρετείται από την μονάδα στην Παλαιόχουνη -στο πλαίσιο της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου- δεν έχει καταβάλει μέχρι σήμερα 15 Ιουλίου, που είχε οριστεί ως καταληκτική προθεσμία, το αντίτιμο για την διαχείριση των απορριμμάτων τους στην πιο πάνω μονάδα.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη σύσκεψη που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 15 του μήνα, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τους δημάρχους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας που διαθέτουν τα απορρίμματα των δήμων τους στην Παλαιόχουνη -αλλά και των υπόλοιπων δήμων, οι οποίοι προσωρινά εξυπηρετούνται από την εν λόγω μονάδα.

Στους υπόχρεους δήμους δόθηκε ένα επιπλέον περιθώριο λίγων ημερών προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ενώ -όπως τονίστηκε- σε κάθε άλλη περίπτωση, θα υπάρξει απόφαση διακοπής της συνεργασίας με όσους από τους εν λόγω ΟΤΑ της πρώτης διαχειριστικής ενότητας δεν πληρώνουν. Στην πράξη, αυτό  σημαίνει ότι πλέον δεν θα γίνονται δεκτά τα απορριμματοφόρα τους στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

“Οι δήμοι -που έτσι κι αλλιώς έχουν έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας- θα πρέπει με όποιον τρόπο θεωρούν δόκιμο να προβούν στην εξόφληση του καθορισμένου τιμήματος, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση θα αποκλειστούν από την δυνατότητα διαχείρισης των απορριμμάτων τους στη μονάδα της Παλαιόχουνης” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

Επιπλέον, δήλωσε ότι η μη εκπλήρωση των υποχρεώσεων των ΟΤΑ θα υποχρεώσει την εταιρεία ανάδοχο να σταματήσει τις εργασίες κατασκευής των δύο υπολειπόμενων μονάδων, σε Σκάλα και Καλλιρρόη, με καταστροφικές συνέπειες για την ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα ζητήματα που συζητήθηκαν στη σημερινή σύσκεψη, γνωστοποιήθηκε ότι η η Αρκαδία -εκτός από τον Δήμο Μεγαλόπολης- ήδη εξυπηρετείται από την Παλαιόχουνη, η Αργολίδα έχει τακτοποιηθεί, ενώ και η Κορινθία ολοκληρώνει την τακτοποίησή της στις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσωρινή εξυπηρέτηση δήμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως της Σπάρτης, της Γορτυνίας, της Δυτικής Μάνης και της Ελαφονήσου.

Τέλος, γνωστοποιήθηκε ότι εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις για την ταχύτερη έναρξη της διαχείρισης των απορριμμάτων, της Λακωνίας στη Σκάλα και της Μεσσηνίας -όπως και των Δήμων Μεγαλόπολης και Γορτυνίας- στην Καλλιρρόη.

Π. Νίκας, “πρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα”

Posted: 15 Jul 2022 12:42 PM PDT

“Πρέπει και η αυτοδιοίκηση και η κεντρική πολιτική σκηνή να αθροίσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα, καθώς είναι υποχρέωσή μας να τους βοηθήσουμε”.

Τα παραπάνω επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου στην Τρίπολη με τον γ.γ. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργο Σταμάτη, ο οποίος μαζί με κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση -παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή και υπηρεσιακών παραγόντων- συζητήθηκε το θέμα των ρομά σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ενώ ιδιαίτερα εξετάστηκε το θέμα των ρομά στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την οποία έχει ενημερωθεί το πιο πάνω υπουργείο, να παραχωρήσει στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης τον συνολικής έκτασης περί τα 120 στρέμματα χώρο σε Μπιρμπίτα και Μακαρία, ο οποίος είχε αγοραστεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για την στέγαση ρομά.

“Ως Περιφέρεια θα συνδράμουμε τον γενικό γραμματέα προκειμένου να γίνει πράξη η δέσμευσή του ότι θα έχει ανακοινώσει λύση μέχρι τις 30 Ιουλίου” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ο οποίος παράλληλα παρέδωσε στον γ.γ. του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον τόμο με τις προνοιακές δομές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Αναλυτικά, στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελεί ο Γ. Σταμάτης στα κοινωνικά θέματα για τα οποία είναι αρμόδιος, σημειώνοντας ειδικότερα:

“Ο Γ. Σταμάτης έχει αναλάβει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο για την προώθηση των θεμάτων αποκατάστασης, στήριξης και γενικότερης βοήθειας προς τους ρομά και είναι προφανές ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα τον συνδράμει ουσιαστικά στον πολύ δύσκολο αγώνα τον οποίον κάνει παρέχοντας ο,τιδήποτε ζητήσει, είτε αναφορικά σε χώρους που διαθέτει, είτε από πλευράς των αρμόδιων υπηρεσιών της -όπως οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας αλλά και Πολιτισμού και Παιδείας.

Στα χρόνια της αυτοδιοικητικής μου θητείας έχω μετάσχει σε πάνω από 10 συσκέψεις σε διυπουργικό επίπεδο για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρομά. Δυστυχώς αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές όσες προσπάθειες έγιναν και τα προβλήματα, σε αυτόν τον ευαίσθητο χώρο οξύνονται συνεχώς -άρα δεν υπάρχει χρόνος και γρήγορα πρέπει και η αυτοδιοίκηση και η κεντρική πολιτική σκηνή να αθροίσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα, καθώς είναι υποχρέωσή μας να τους βοηθήσουμε.

Αυτό συζητήσαμε πριν από λίγο και ειλικρινά χαίρομαι για τη σύμπτωση απόψεων που διαπιστώσαμε από κοινού”.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΗ

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας εξέφρασε ευχαριστίες προς τον περιφερειάρχη “για την συνεργασία του στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ όσον αφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο” και τόνισε στη συνέχεια:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι μία από τις Περιφέρειες οι οποίες θα συμμετέχουν πολύ ενεργά στο κομμάτι της κοινωνικής ένταξης και της συμπερίληψης που θα αφορά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της.

Στο πεδίο της κοινωνικής ένταξης των ρομά και στο συγκεκριμένο θέμα που μας απασχόλησε σήμερα, την μετεγκατάσταση των ρομά από την περιοχή της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα σε κάποιον άλλον χώρο, έχουμε ήδη έρθει σε συμφωνία με τον δήμαρχο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ο οποίος έχει αποδεχθεί την παραχώρηση του εναλλακτικού χώρου που γνωστοποίησε με πρόσφατη σχετική επιστολή του ο περιφερειάρχης

Αυτό που απομένει είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση από την Αγία Τριάδα στον νέο χώρο των ρομά

Θα πρέπει να σημειώσω εδώ, καθώς είχαν γίνει και στο παρελθόν κάποιες ανάλογες προσπάθειες που απέτυχαν, ότι πλέον η πολιτεία θα είναι ιδιαίτερα αυστηρή, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και δίπλα, μαζί με την Περιφέρεια και τον δήμο, αλλά κυρίως με την Περιφέρεια, στις πολιτικές ένταξης και συμπερίληψης αυτών των ανθρώπων.

Δεν θα τους αποδοθούν απλώς σπίτια για να μετεγκατασταθούν, αλλά θα υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο -που θα συμπεριλαμβάνει το κομμάτι της υγείας, το κομμάτι της πολιτικής εκπαίδευσης, το κομμάτι του αθλητισμού-, ώστε όλα αυτά που απολαμβάνουν οι υπόλοιποι πολίτες να τα απολαύσουν και οι ρομά, ως δικαίωμα. Και δικαίωμα δικό τους, αλλά και ως υποχρέωση της πολιτείας.

Αυτή θα είναι η τελευταία προσπάθεια και δεν πρέπει να είναι η τελευταία χαμένη ευκαιρία και θα και οι συμπολίτες μας ρομά να καταλάβουν ότι αυτή τη στιγμή έχουν μία πολιτεία που είναι δίπλα τους, έχουν έναν περιφερειάρχη που είναι δίπλα τους -που το είχαν δει και όταν ήταν δήμαρχος- κι έχουμε και έναν νέο δήμαρχο στην Καλαμάτα, ο οποίος θέλει επίσης αυτό να γίνει πράξη.

Θα γίνει με κανόνες και θα ήθελα να πω στους συμπολίτες μας ρομά να μην ακούν φωνές, να σέβονται αυτό που έχουμε αποφασίσει -τώρα θα γίνει και η καταγραφή των οικογενειών που θα περιλάβει όλο το κομμάτι της μετεγκατάστασης και σίγουρα οι πολίτες της Καλαμάτας και βέβαια ο περιφερειάρχης θα είναι δίπλα τους για τις υπόλοιπες συμπεριληπτικές δράσεις, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να ζήσουν ισότιμα μαζί με εμάς, όπως τους αξίζει”.

Εφυγε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η πρόσκληση για την τεχνική σύσκεψη σχετικά με το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας

Posted: 15 Jul 2022 12:40 PM PDT

Πρόσκληση απεστάλη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα προς όλα τα μέρη που θα συμμετάσχουν στην τεχνική σύσκεψη για το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας, η οποία συγκαλείται την ερχόμενη Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Η πρόσκληση απευθύνεται, μεταξύ άλλων, προς τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, τους αντιπεριφερειάρχες Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, Υποδομών και Μεταφορών Θεόδωρο Βερούτη και Οικονομικών και Διοίκησης Χρήστο Λαμπρόπουλο -με την ιδιότητά τους και ως μηχανικοί- καθώς επίσης προς τους εκπροσώπους φορέων του τεχνικού κόσμου (ΤΕΕ), όπως και σε υπηρεσιακούς τεχνικούς παράγοντες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Καλαμάτας, αλλά προς τον μελετητή του εν λόγω έργου

Στην σύσκεψη, στην Τρίπολη, την ερχόμενη Τρίτη, θα μετάσχουν τεχνικοί που έχουν και δημόσια ιδιότητα, πραγματοποιείται δε εν όψει και της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για γνωμοδότηση επί της περιβαλλοντικής μελέτης του πιο πάνω έργου, όπως έχει επανειλημμένως διευκρινίσει ο περιφερειάρχης Π. Νίκας.

 

Την πρόσκληση του περιφερειάρχη μπορείτε να δείτε εδώ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου η απόδοση του συστήματος πυρόσβεσης στις Αρχαίες Μυκήνες, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού

Posted: 15 Jul 2022 12:38 PM PDT

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα γίνει -παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη- η απόδοση του ολοκληρωμένου συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Η σχετική εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 6.30 το απόγευμα, στον πιο πάνω αρχαιολογικό χώρο, το πιο πάνω έργο, προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Οπως έγινε γνωστό, επίσης, προγραμματίζεται στη συνέχεια η υπογραφή – από τον περιφερειάρχη Π. Νίκα και την υπουργό Λ. Μενδώνη- τριων προγραμματικών συμβάσεων, α) για τον αγωγό τροφοδοσίας νερού ύδρευσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, β) για μελέτες και τεχνική βοήθεια ως προς την συντήρηση και ανάδειξη μνημείων στην Π.Ε. Αργολίδας και γ) για την ολοκλήρωση των μελετών ωρίμανσης του έργου στερέωσης, αποκατάστασης και ανάδειξης του κτηρίου των τουρκικών λουτρών (χαμάμ) στο Ναύπλιο.

Προγραμματικές συμβάσεις για μελέτες δύο οδικών έργων στην Αρκαδία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 15 Jul 2022 12:37 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του “Μοριάς Α.Ε.” ΑΟΤΑ και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης.

Η πρώτη έχει ως αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την ολοκλήρωση των μελετών, κατά τμήματα, του οδικού άξονα Κιβέρι – Λεωνίδιο – Πούλιθρα – Κυπαρίσσι και ειδικότερα για το τμήμα έξοδος Ξηροπήγαδου – όρια Αρκαδικού Χωριού.

Το αντικείμενο της δεύτερης αφορά στην παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου για την εκπόνηση των μελετών παράκαμψης της Τεγέας και του Αστρους.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με την νέα πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής

Posted: 15 Jul 2022 12:36 PM PDT

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με την νέα πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ) Αγγελική Βουρνά.

Στη συνάντηση, κατά την οποία η πρόεδρος της ΠΟΑ συνοδευόταν από τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γιώργο Σιουρούνη και Χρήστο Βουρνά, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αρκαδική ομογένεια στις ΗΠΑ και ο τρόπος συνεργασίας της Περιφέρειας με τους συμπατριώτες μας του εξωτερικού, ενώ εθίγησαν και ζητήματα σχετικά με το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.

Από τη Λακωνία και την Αρεόπολη ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”

Posted: 15 Jul 2022 12:35 PM PDT

Από την Λακωνία -και συγκεκριμένα την Αρεόπολη, στην πλατεία Αθανάτων- ξεκινούν μεθαύριο Κυριακή 17 Ιουλίου, στις 6 το απόγευμα οι δράσεις του 1ου Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου “Peloponnese Food Stories / Ιστορίες Γεύσεων, Ανθρώπων, Πολιτισμού”, που διοργανώνει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το Επιμελητηρίο Λακωνίας, την Ενωση Ξενοδοχείων Λακωνίας και τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου.

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου αφορά σε ένα σύνολο δράσεων σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές της Ενότητες, με στόχο την προβολή του γαστρονομικού πλούτου της κάθε περιοχής και της θέσης που αυτός καταλαμβάνει διαχρονικά.

Στην μεθαυριανή εναρκτήρια εκδήλωση στη Λακωνία, με επίκεντρο την Αρεόπολη, το φεστιβάλ Peloponnese Food Stories θα ξεδιπλώσει το πλέγμα των δραστηριοτήτων του σε μια δομημένη διαδρομή – αφήγηση προβάλλοντας ένα βιωματικό ταξίδι στο χρόνο και τον τόπο, μέσα από παρουσιάσεις δημιουργών και χειροτεχνών της παραδοσιακής αλλά και σύγχρονης τοπικής κουλτούρας, μαθήματα μαγειρικής και παρασκευής ντόπιων συνταγών, που θα καταναλώνονται επί τόπου, γευσιγνωσίες και οινογνωσίες με οδηγούς τοπικούς σεφ, μουσικές εκδηλώσεις, εκθέσεις τοπικών προϊόντων και βέβαια πολλά κεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here