Στις εκδηλώσεις για την πολιούχο της Δημητσάνας παρέστη σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – επίτιμος δημότης Γορτυνίας ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Στις εκδηλώσεις για την πολιούχο της Δημητσάνας παρέστη σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας – επίτιμος δημότης Γορτυνίας ο μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος

 


Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου της Δημητσάνας Αγίας Κυριακής, στο πλαίσιο των οποίων ο Δήμος Γορτυνίας -παρουσία και του τ. Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου- ανακήρυξε επίτιμο δημότη του τον μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιο.

Ο περιφερειάρχης, με την αφορμή της τιμής από τον Δήμο Γορτυνίας προς τον εν λόγω ιεράρχη, σημείωσε στον σύντομο χαιρετισμό του ότι ο μητροπολίτης Ευστάθιος “δίδαξε με τον λόγο, αλλά κυρίως δίδαξε με το παράδειγμά του, τη ζωή του, την ανιδιοτελή του συμπεριφορά, με την αγάπη για τον συνάνθρωπο, με την αλληλεγγύη την οποία επέδειξε”. Και συνέχισε:

“Χιλιάδες άνθρωποι άκουσαν τον λόγο του και πολλοί περισσότεροι παραδειγματίστηκαν από το έργο και την συμπεριφορά του, στη Μεσσηνία, στην Λακωνία, στην Αρκαδία. Οπου κι αν επέρασε ήταν ένα παράδειγμα, ο κανόνας της πίστεως και η εικόνα της πραότητας” τόνισε ο Π. Νίκας αναφερόμενος στον μητροπολίτη Ευστάθιο.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης μιλώντας για τον Πρ. Παυλόπουλο, έκανε αναφορά στην πολιτική και εθνική προσφορά του, επισημαίνοντας ιδιαίτερα “την αποφασιστική συμβολή του ώστε να παραμείνει, το 2015, η Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης”.

Στις σημερινές εκδηλώσεις, στην Δημητσάνα, παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Γορτυνίας Στάθης Κούλης, οι βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, τοπικών φορέων και συλλόγων.

Ο Π. Νίκας παρέστη και το απόγευμα χθες, Τετάρτη 6 Ιουλίου, στην έναρξη των εκδηλώσεων για την εορτή της πολιούχου της Δημητσάνας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων

Posted: 07 Jul 2022 12:22 PM PDT

Στην συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων μετείχε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση της Επιτροπής σχετικά με τον ρόλο των Περιφερειών ως πόλων ανάπτυξης στο νέο επενδυτικό περιβάλλον, από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση και τον γ.γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Ορέστη Καβαλάκη.

Στην παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μετά τις εισηγήσεις των κυβερνητικών στελεχών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση μη ορθολογικής αξιοποίησης πολλών παραγόντων -“παρά τα εξαιρετικά πολλά συγκριτικά της πλεονεκτήματα έχει προβλήματα, τόσο όσον αφορά στη μείωση του πλήθυσμού, όσο και στην φτώχεια και αυτά αποτελούν συνέπεια του κακού προγραμματισμού, αλλά και της μη ορθολογικής κατανομής των πόρων. Στην Περιφέρειά μας -παρά τα 5 ΕΣΠΑ που έχουν προηγηθεί- καταγράφονται πολλές ελλείψεις, ιδιαίτερα σε υποδομές, κι αυτές θα πρέπει με κάποιον τρόπο να αντιμετωπιστούν” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας και επισήμανε:

“Τώρα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία, με τον νέο αναπτυξιακό νόμο και την συνεργασία να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με συγκεκριμένες ενέργειες

και βεβαίως σε αυτή την προσπάθεια, η δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση στην Μεγαλόπολη μπορεί και πρέπει να παίξει αποφασιστικό ρόλο”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, παράλληλα, ζήτησε “να δοθεί προτεραιότητα σε αναπτυξιακά έργα στον πρωτογενή τομέα περισσότερο από παντού, καθώς αυτός είναι ο τομέας που μπορεί να λύσει προβλήματα και να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την οικονομία”.

Σύντομα η υπογραφή της προγραμματικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείου Πολιτισμού για το νέο Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

Posted: 07 Jul 2022 12:21 PM PDT

Η προγραμματική σύμβαση, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αντικείμενο την μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη θα υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα από την υπουργό Λίνα Μενδώνη και τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Οπως έγινε γνωστό, εξ άλλου, θα υπογραφεί και η προγραμματική σύμβαση για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Οι πιο πάνω υπογραφές θα προηγηθούν της παρουσίας της υπουργού στην πρεμιέρα του 28ου Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Θα ακολουθήσει, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου, η εκδήλωση για την παρουσίαση του έργο πυρόσβεσης στις Αρχαίες Μυκήνες -που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας- καθώς και η υπογραφή σειράς προγραμματικών συμβάσεων για την Αργολίδα.

Συμβάσεις έργων 2,4 εκ ευρώ σε πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 07 Jul 2022 12:20 PM PDT

Τις συμβάσεις δύο έργων συνολικού προϋπολογισμού 2.440.000 ευρώ στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, οι συμβάσεις αφορούσαν α) σε εργασίες με προϋπολογισμό 1.240.000 ευρώ για την άρση επικινδυνότητας σε τμήματα της εθνικής οδού Τρίπολης – Πύργου που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του περυσινού καλοκαιριού και β) στην συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό 32 στο τμήμα προς Χωρέμι – Απιδίτσα – Ισαρη – Βάστα, έργο με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ.

Με περίπτερο 100 τ.μ. συμμετέχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην φετινή 50ή Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τεγέας

Posted: 07 Jul 2022 12:19 PM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει με δικό της περίπτερο 100 τ.μ. στην φετινή 50ή Παμπελοποννησιακή Εκθεση Τεγέας, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Σχετική με το θέμα αυτό σύσκεψη, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο εν λόγω περίπτερο, όπως τονίστηκε, θα προβληθούν οι δράσεις από όλες τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Η φετινή έκθεση προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 14 έως την 21η του ερχόμενου Αυγούστου, στο πάρκο του Τεγεατικού Συνδέσμου, στην Παλαιά Επισκοπή.

Περιφέρεια Πελοποννήσου: “Ανακυκλώνουμε σήμερα, ακούμε τον πλανήτη”

Posted: 07 Jul 2022 12:16 PM PDT

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ανακύκλωση, χρησιμοποιώντας ως όχημα τη φαντασία των παιδιών.

Σύνθημα του τηλεοπτικού αυτού σποτ είναι “Ανακυκλώνουμε σήμερα, ακούμε τον πλανήτη” και ήρωας σε αυτό είναι ένα μικρό παιδί, το οποίο “συζητάει με τα αντικείμενα σε μία γλώσσα που οι μεγάλοι δεν καταλαβαίνουν”.

 

Το εν λόγω σποτ μπορείτε να δείτε εδώ:

Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας η 8η Ιουλίου κάθε χρόνου

Posted: 07 Jul 2022 12:14 PM PDT

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας, αύριο 8 Ιουλίου, η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξέδωσε την πιο κάτω ανακοίνωση:

 

Ανακοίνωση Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας

Ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου οι ψεκασμοί δακοκτονίας στην Λακωνία

Posted: 07 Jul 2022 12:13 PM PDT

Mε ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Λακωνίας γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών ξεκινά αύριο Παρασκευή 8 Ιουλίου ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στον Βρονταμά του Δήμου Ευρώτα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την Δευτέρα 11 του μήνα στο Λογγανίκο και την Πλατάνα του Δήμου Σπάρτης και στο Φοινίκι του Δήμου Μονεμβασίας, ενώ την Τρίτη 12 Ιουλίου ακολουθεί η Λογγάστρα στον Δήμο Σπάρτης.

Η ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας καλεί όσους ελαιοπαραγωγούς έχουν περιφραγμένα ελαιοκτήματα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιοκτήματα τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Επίσης, επισημαίνει την υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές.

Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιοκτήματα τους για την διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην ΔΑΟΚ, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. Οι τομεάρχες δακοκτονίας θα βρίσκονται επιτόπου για την ομαλή υλοποίηση του έργου.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με την ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας είναι 273 13 63330, 273 13 63333, 273 13 63329, 273 13 6337.

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας με τον νέο λιμενάρχη Πύλου

Posted: 07 Jul 2022 12:11 PM PDT

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου, στο διοικητήριο της Π.Ε., στην Καλαμάτα, με τον νέο λιμενάρχη Πύλου αντιπλοίαρχο (Λ.Σ.) Χαράλαμπο Ψυχογυιό.

Η επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του νέου λιμενάρχη Πύλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here