ΟΙ 5 ΖΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

ΟΙ 5 ΖΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΔΡΟΣΙΑ


 Η Πελοπόννησος αποτελούσε ανέκαθεν το κρυφό και πιο «δυνατό» χαρτί των τουριστών που δεν πρόλαβαν να κλείσουν κατάλυμα σε κάποιο δημοφιλές νησί. Και αυτό, διότι το μέρος αυτό παραδοσιακά έχει να προσφέρει απίστευτες παραλίες για μπάνιο που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και τα Επτάνησα.

Όσο προχωράμε προς την καρδιά του καλοκαιριού, όλοι μας ψάχνουμε να βρούμε το μέρος στο οποίο θα περάσουμε τις λίγες ή περισσότερες ημέρες της άδειάς μας, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία. Η χώρα μας ανέκαθεν αποτελούσε έναν τόπο με εκατοντάδες επιλογές για καλοκαιρινές εξορμήσεις, μια εκ των κορυφαίων, φυσικά, και η Πελοπόννησος.

Κάποτε η Πελοπόννησος είχε τη φήμη του μέρους που κάνουν διακοπές αποκλειστικά οι οικογένειες με μικρά παιδιά, όμως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Η περιοχή είναι γεμάτη παραλίες-διαμαντάκια με καταπληκτικά νερά για μπάνιο, 5 εκ των οποίων θα γνωρίσουμε σήμερα.

Ποιες είναι, λοιπόν, οι 5 ωραιότερες παραλίες που κάθε χρόνο λατρεύονται από χιλιάδες τουρίστες και προσφέρουν μαγευτικές στιγμές;

 

#1 Βοϊδοκοιλιά

 

Το όνομά της το έχεις ακούσει σίγουρα, ήρθε ο καιρός να γνωρίσεις και την αδιανόητη ομορφιά της. Η Βοϊδοκοιλιά είναι η πιο διάσημη παραλία της Πελοποννήσου και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μακριά από την Πύλο. Πρόκειται για μια ακτή σε ημικύκλιο σχήμα, με χρυσή άμμο και νερά ζεστά και απόλυτα διαυγή.

 

 

Οι λοφίσκοι που βρίσκονται στις άκρες της χαρίζουν σκιά, ενώ τα ζεστά νερά είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι για απολαυστικές βουτιές. Λόγω της ιδιαιτερότητας και της μοναδικότητάς της είναι σχεδόν πάντα γεμάτη, οπότε ίσως χρειαστείς υπομονή ακόμα και για να στρώσεις την πετσέτα σου. Φρόντισε να την επισκεφτείς νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και να έχεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα για να μην ταλαιπωρηθείς. Το σίγουρο είναι πως θα απολαύσεις το καλύτερο μπάνιο του καλοκαιριού και πως η εμπειρία στα νερά της θα σου μείνει αξέχαστη.

 

#2 Ελαία

 

Οι campers λατρεύουν την Ελαία, την βορειότερη παραλία της Μεσσηνίας, η οποία απέχει 10 μόλις χιλιόμετρα από την πόλη της Κυπαρισσίας. Η Ελαία είναι μία ήσυχη παραλία με τεράστια ακτογραμμή, ολόχρυση άμμο και νερά καταπράσινα. Το πευκοδάσος που εκτείνεται κατά μήκος της χαρίζει δροσιά και την κάνει να μοιάζει με τοπίο βγαλμένο από εικόνα της Καραϊβικής.

 

 

Σχεδόν ποτέ δεν θα συναντήσεις πάρα πολύ κόσμο, καθώς η παραλία είναι πολύ μεγάλη για να σε κάνει να αισθανθείς άβολα. Ακόμα, η εν λόγω ακτή είναι ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά λόγω των ρηχών νερών της.

 

#3 Φοινικούντα


Η παραλία της Φοινικούντας είναι μια από τις πιο δημοφιλείς της Πελοποννήσου και λατρεύεται τόσο από τη νεολαία (κυρίως λόγω του μεγάλου οργανωμένου camping της), όσο και από οικογένειες.


 

Γαλαζοπράσινα νερά, αμμουδιά και πολλή οργάνωση με beach bars, ταβέρνες και μαγαζάκια, κυρίως για όσους θέλουν να απολαύσουν βουτιές με όλες τις ανέσεις γύρω τους είναι εκεί και σε περιμένουν.

 

#4 Κουρούτα

 

Περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από την Αμαλιάδα, βρίσκεται η εξωτική Κουρούτα με την ολόχρυση άμμο και τα πεντακάθαρα νερά. Ακόμη μία δαντελένια ακτή που αγαπιέται επειδή διαθέτει και οργανωμένα και ανοργάνωτα κομμάτια, για να επιλέξεις που θα κάνεις το μπάνιο σου.

 

 

Η Κουρούτα αποτελεί ιδανικό θέρετρο και για διακοπές, με πολλά καταλύματα, ωραίες ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια. Με βάση την Κουρούτα θα μπορέσεις να κάνεις ένα ατελείωτο road trip στις παραλίες της Ηλείας που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου.

 

#5 Φωκιανός

 

Για όσους αγαπούν τις λίγο πιο ήρεμες, αλλά εξίσου εντυπωσιακές παραλίες, υπάρχει πάντα ο Φωκιανός. Η ακτή του Φωκιανού βρίσκεται ανάμεσα στις πλαγιές του Πάρνωνα, στην ανατολική Πελοπόννησο και τα κρυστάλλινα νερά του καταλήγουν στο Μυρτώο Πέλαγος. Η παραλία είναι ήρεμη, σε αντίθεση με όλες τις παραπάνω έχει βότσαλα και όχι άμμο, ενώ για να την ευχαριστηθείς και για να μείνεις έως το απόγευμα, φρόντισε να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα μιας και δεν υπάρχει ίχνος οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here