«Μετατρέψαμε την Πελοπόννησο Α.Ε. σε μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Μετατρέψαμε την Πελοπόννησο Α.Ε. σε μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας»

Π. Τατούλης: «Μετατρέψαμε την Πελοπόννησο Α.Ε. σε μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας»«Μετατρέψαμε την Αναπτυξιακή εταιρεία Πελοπόννησος Α.Ε. σε ζωντανό μοχλό ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του περιφερειακού θεσμού» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και σημείωσε ότι «παραλάβαμε την Πελοπόννησο Α.Ε.
 από μια εταιρεία στο σημείο μηδέν και την καταστήσαμε πλέον σε μοντέλο για τη λειτουργία των Αναπτυξιακών στη χώρα».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμη ότι συνιστούσε πολιτική επιλογή της Περιφερειακής αρχής η ενδυνάμωση της Πελοπόννησος Α.Ε. και η ισότιμη συμμετοχή των Δήμων και της Περιφέρειας και ότι στο μέλλον πρόκειται να ενισχυθεί με ακόμα περισσότερα εργαλεία, όπως η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας, ώστε να εξυπηρετήσει τον αναπτυξιακό στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Πελοπόννησος Α.Ε. είναι η πρώτη αναπτυξιακή εταιρεία που διενεργεί ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, στο ότι έχει καταταχθεί στην πρώτη θέση κατά την αξιολόγηση υλοποίησης προγραμμάτων ΟΠΑΧ και ότι έχει υλοποιήσει με μεγάλη επιτυχία σημαντικά ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε επιβεβαίωση της δημοκρατικής, καθαρής και ακέραιης διακυβέρνησης της περιφερειακής αρχής τα εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα όλων των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί στη λειτουργία της αναπτυξιακής και στα προγράμματα που υλοποιεί, πολλά εκ των οποίων ως ευρωπαϊκά υπόκεινται σε ελέγχους των ευρωπαϊκών ελεγκτικών μηχανισμών.
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο Περιφερειάρχης απέναντι στην παράδοξη συμπεριφορά εκπρόσωπου της μείζονας μειοψηφίας, «ο οποίος ενώ κατηγορούσε την περιφερειακή αρχή γιατί δίνει έργα στην Αναπτυξιακή, πλέον εμφανίζεται ένθερμος υποστηρικτής της και δήθεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της».
«Χαίρομαι για τις πολλές «κωλοτούμπες» του Σύριζα και της Κυβέρνησης» συνέχισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «γιατί δείχνει το πόσο γρήγορα αποδομήθηκε η στρεβλή σας αντίληψη περί κυβερνησιμότητας, αλλά και το πόσο γρήγορα προσαρμόζεστε στο ρεαλισμό. Αυτό θα στοιχίσει στο κόμμα σας και ελπίζω να μη στοιχίσει στον τόπο».
«Ασύδοτους ψεύτες» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης όσους υποστηρίζουν ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στέκεται καθολικά απέναντι στην Κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι με δική του πρωτοβουλία έχει στηρίξει η Περιφέρεια τις προσπάθειές της για τη διαπραγμάτευση και την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here