Ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια θα γίνουν φθηνότερα με το νέο ΦΠΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια θα γίνουν φθηνότερα με το νέο ΦΠΑ

Ποια προϊόντα ακριβαίνουν και ποια θα γίνουν φθηνότερα με το νέο ΦΠΑ

Σε τρεις συντελεστές ΦΠΑ - 6%, 11% και 23%- επιμένει η Αθήνα, με βάση το ελληνικό σχέδιο για συμφωνία που κατατέθηκε στους θεσμούς.Σύμφωνα με το Mega, προτείνεται ένας υπερμειωμένος συντελεστής 6% στον οποίο θα υπάγονται τα φάρμακα, από 6,5% σήμερα, και κάποια βασικά είδη διατροφής, που επιβαρύνονται μέχρι τώρα με 13%.
Δεν έχει, ωστόσο, διευκρινιστεί ακόμα αν τα βιβλία, οι εφημερίδες και τα περιοδικά θα παραμείνουν στον υπερμειωμένο συντελεστή ή θα πάνε σε υψηλότερο.
Ο μειωμένος συντελεστής προτείνεται να είναι 11% και σε αυτόν θα υπάγονται τα υπόλοιπα τρόφιμα, η εστίαση και οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, κάτι που σημαίνει ελάφρυνση για το καλάθι της νοικοκυράς, αφού όλα αυτά σήμερα επιβαρύνονται με 13%.
Αντίθετα, τα ξενοδοχεία ανεβαίνουν στο 11% από το 6,5% σήμερα.
Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν άμεσα οι αλλαγές στο τουριστικό πακέτο, όπως και η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι ο ΦΠΑ στα νησιά δεν ήταν "κόκκινη γραμμή".
Ο βασικός συντελεστής θα παραμένει, σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο, στο 23% και σε αυτόν μεταφέρονται, από το 13% που είναι σήμερα: Κόμιστρα ταξί, Αναψυκτικά, Εμφιαλωμένο νερό, Καφές, Χυμοί, Επισκευές, Ιδιωτικές κλινικές, Κινηματογράφοι, Λουλούδια.
Με τον ίδιο ΦΠΑ 23% θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται: Ακίνητα, Καύσιμα, Αυτοκίνητα, Λογαριασμοί τηλεφωνίας, Ρούχα- παπούτσια, Τσιγάρα, Οινοπνευματώδη, Ηλεκτρικά- ηλεκτρονικά είδη, Έπιπλα- Οικιακός εξοπλισμός, Απορρυπαντικά- πλαστικά, Λιπάσματα, Είδη υγιεινής, Γυμναστήρια, Κομμωτήρια, Συνεργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here