Απίστευτο νέο σύστημα από Φυτά που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Απίστευτο νέο σύστημα από Φυτά που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια

Φυτά σαν και αυτό σύντομα θα μας προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Plant-e, αφορά τον βιοηλεκτρισμό και αναπτύσσεται από το ολλανδικό πανεπιστήμιο του Βαγκένινγκεν. H ενέργεια παράγεται από την φυσική αλληλόδραση ανάμεσα στις ρίζες του φυτού και τα βακτήρια του εδάφους.
Το σύστημα δουλεύει αξιοποιώντας περίπου το 70% του οργανικού υλικού που παράγεται από την φωτοσύνθεση, δεν χρησιμοποιείται από το φυτό και απεκκρίνεται μέσω των ριζών.
Καθώς φυσικά βακτήρια γύρω από τις ρίζες διαλύουν αυτό το οργανικό κατάλοιπο, απελευθερώνονται ηλεκτρόνια, ως απόβλητα. Τοποθετώντας ένα ηλεκτρόδιο, κοντά στα βακτήρια για να απορροφήσει αυτά τα ηλεκτρόνια, δημιουργείται ηλεκτρισμός.
«Οι ηλιακοί πίνακες παράγουν περισσότερη ενέργεια ανά τετραγωνικό μέτρο, αλλά ελπίζουμε να μειώσουμε το κόστος του τεχνολογικού μας συστήματος στο μέλλον.
Η εφεύρεσή μας μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές» αναφέρει η Μαργιολέιν Χέλντερ, διευθύνουσα σύμβουλος του προγράμματος Plant-e.
Τα φυτικά αυτά καύσιμα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαφορετικές κλίμακες. Μια πειραματική εφαρμογή 15 τετραγωνικών μέτρων μπορεί να δώσει αρκετή ενέργεια για να λειτουργήσει ένα notebook. Σε μεγαλύτερη κλίμακα μπορούν να χρησιμοποιηθούν υγρότοποι και ορυζώνες.
«Η εφεύρεσή μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διαφορετικές εφαρμογές. Η τεχνολογία αυτή παράγει ηλεκτρισμό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μόνωση οροφής ή ως συλλέκτης νερού. Σε μια μεγαλύτερη κλίμακα, μπορεί να παράξει ταυτόχρονα ρύζι και ηλεκτρισμό και με αυτόν τον τρόπο να συνδυάσει παραγωγή ενέργειας και τροφής» τονίζει η Μαργιολέιν Χέλντερ.
Το πρωτότυπο αυτής της πράσινης ενεργειακής οροφής εγκαταστάθηκε σε ένα κτίριο του πανεπιστημίου του Βαγκένινγκεν. Αντίστοιχες πιλοτικές εφαρμογές σε χωράφια θα ξεκινήσουν το 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here