ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ CAPITAL CONTROLS... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ CAPITAL CONTROLS...

Λίγα λεπτά με την πληροφορία για επιβολή capital controls οι Financial Times αναφέρουν σε δημοσιεύματα πως η Ελλάδα ...
σκοπεύει να επιβάλει περιορισμό σε μεταφορά χρημάτων μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, αναλήψεις μετρητών από ATM, εξαργύρωση επιταγών.  


Οι FT επισημαίνουν: «Οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως το κλείσιμο των τραπεζών θα διαρκέσει αρκετές ημέρες και θα συνοδευθεί από περιορισμούς που αναμένεται να ανακοινωθούν σχετικά με τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό και τις αναλήψεις μετρητών από μηχανήματα αυτόματης ανάληψης. Η εξαργύρωση επιταγών θα μπορούσε να σταματήσει […] ενώ το χρηματιστήριο Αθηνών θα παραμείνει και αυτό κλειστό.

 

Τα γεγονότα της ημέρας ακολουθούν την κίνηση-έκπληξη της ελληνικής κυβέρνησης να ανακοινώσει δημοψήφισμα σχετικά με τους όρους του πακέτου διάσωσης που προσέφεραν οι διεθνείς πιστωτές, προκαλώντας ρήξη με τους εταίρους της Αθήνας σπρώχνοντας την χώρα πιο κοντά στην έξοδο από το κοινό νόμισμα. 

Την ίδια ώρα, ο βρετανικός Guardian αναφέρει πως το κλείσιμο των τραπεζών μοιάζει σαν αναστατώνει τον τουριστικό τομέα της χώρας. Σίγουρα καταστρέφει την ελπίδα ότι οι τουρίστες θα μπορούσαν να βοηθήσουν την χώρα να βγει από την κρίση σύντομα. 

 

Παράλληλα, λίγα λεπτά μετά το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα ο Guardian αναφέρει πως Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επιβολή capital controls και το κλείσιμο των τραπεζών, τη στιγμή που η ελληνική κρίση προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία απόψε.

«Μιλώντας στην τηλεόραση ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η Ελληνική Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκε να εισηγηθεί το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή περιορισμού κίνησης κεφαλαίων. Κατηγόρησε την ΕΚΤ και άλλους θεσμούς, που προσπάθησαν να εμποδίσουν το δημοκρατικό δημοψήφισμα που ανακοίνωσε για την ερχόμενη Κυριακή. Πρόκειται για προσβολή που ντροπιάζει την Ευρωπαϊκή δημοκρατία, δήλωσε», γράφει ο Guardian που επισημαίνει ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε σε ψυχραιμία και επέμεινε ότι οι τραπεζικές καταθέσεις είναι ασφαλείς. 

Από την άλλη το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή capital controls αφού «οι Έλληνες απάντησαν στην ανακοίνωση για δημοψήφισμα τραβώντας τα χρήματά τους από τις τράπεζες».

 

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο επισημαίνει πως ο κ. Τσίπρας επέρριψε κατηγορίες στους Ευρωπαίους εταίρους και την ΕΚΤ που ωστόσο δε θα εμποδίσει το σχέδιό του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την ερχόμενη Κυριακή. 

Παράλληλα, το πρακτορείο επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός δε διευκρίνισε πόσο θα διαρκέσει το κλείσιμο των τραπεζών είτε τον περιορισμό στις αναλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here