ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ....Μαθηματική Ολυμπιάδα χωρίς Ελληνες μαθητές ! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ....Μαθηματική Ολυμπιάδα χωρίς Ελληνες μαθητές !

«Μετέωροι» βρίσκονται οι διακριθέντες Έλληνες μαθητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στις επιστημονικές ολυμπιάδες, αφού το υπουργείο Παιδείας, για πρώτη φορά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, δηλώνει αδυναμία να καλύψει τα έξοδα μετάβασης και συμμετοχής τους και τους προτρέπει να βρουν... χορηγούς. Οξύτατη ήταν η αντίδραση των επιστημονικών ενώσεων, αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
«Η περικοπή της χρηματοδότησης αυτών των αποστολών με αποτέλεσμα τη μη συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνείς πνευματικούς αγώνες υπονομεύει το κύρος της χώρας στο εξωτερικό», τονίζει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Φέτος, η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην οποία οι Έλληνες μαθητές έχουν αποσπάσει πολλές διακρίσεις, θα διεξαχθεί στην Ταϊλάνδη (4-16 Ιουλίου) με κόστος περί των 9.000 ευρώ. Για ένα ακόμη «χτύπημα στην αριστεία» έκανε λόγο η εισηγήτρια ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, προσθέτοντας ότι η απόφαση οδηγεί σε απομόνωση τους μαθητές με ιδιαίτερες κλίσεις και ταλέντα.
Εν τω μεταξύ, στα μαθήματα της Ιστορίας θεωρητικής κατεύθυνσης και Φυσικής θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης θα διαγωνιστούν αύριο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την ερχόμενη Τρίτη, οι πανελλαδικές εξετάσεις ολοκληρώνονται με το μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Χθες, απαιτητικά χαρακτηρίστηκαν τα θέματα σε όλα τα μαθήματα κατευθύνσεων. Ενδεικτικά, η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων σημείωσε ότι οι παρατηρήσεις στη Γραμματική και στο Συντακτικό ήταν απαιτητικές και διαβαθμισμένης δυσκολίας, ενώ εξέφρασε απορία για την επιλογή μιας ιδιαίτερα απαιτητικής ερώτησης στη Γραμματική, λέγοντας πως ο έλεγχος της γνώσης των υποψηφίων δεν θα πρέπει να αντιβαίνει στην παιδαγωγική διάσταση των εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here