4 ευρώ το κιλό τα πρώτα αγουρέλαια της Λακωνίας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

4 ευρώ το κιλό τα πρώτα αγουρέλαια της Λακωνίας

Η πρώτη ελαιοποίηση έγινε σήμερα  στους Αγίους Αποστόλους  Νεάπολης Βοιών, με τον ελαιοπαραγωγικό κόσμο της χώρας, να βρίσκεται σε αναμονή για την τιμή του αγουρέλαιου, καθώς η  πρώτη εμπορική  πράξη,  που αναμένεται να γίνει μέσα στην εβδομάδα θα είναι αυτή, που ίσως διαμορφώσει και την τιμή του ελαιόλαδου μέσα στη χρονιά.

Ο Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων- Πακίων Παναγιώτης Ντανάκας προσκεκλημένος στην εκπομπή «Τι λες τώρα» εκτίμησε πως η τιμή των πρώτων ποσοτήτων, θα κυμανθεί σε επίπεδα άνω των 4 ευρώ ανά κιλό. Υπογράμμισε ωστόσο ότι αυτή η τιμή είναι για μικρές ποσότητες και θα έχει αξία αν παραμείνει και έχει διάρκεια. Την ίδια ώρα μετά από ένα νεκρό χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών , μέσα στο Σεπτέμβριο, ξεκίνησε η ζήτηση και έγιναν πράξεις με τιμή 3,5 ευρώ το κιλό για λάδι περσινό.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένονται και τα πρώτα ελαιόλαδα στο νομό Μεσσηνίας στις περιοχές που βγαίνει το μαυρολίσιο, ενώ για αυτές τις ποσότητες η τιμή αναμένεται,  το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Η φετινή παραγωγή πάντως σύμφωνα με τον κ. Ντανάκα θα είναι όψιμη και μειωμένη, λόγω του καύσωνα και της παρατεταμένης ανομβρίας.

Ενώ η τιμή δεν πρόκειται να έχει διαμορφωθεί πριν τα Χριστούγεννα, με την εκτίμηση να φτάνει στα 3,5 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here