ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ KAI ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ KAI ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΩΤΕΡΑ

 


Ξεπέρασαν και πάλι τα 200 τα νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου, πάνω από 170 νοσηλείες

Posted: 31 Aug 2021 11:17 AM PDT

Πάνω από 200 ήταν τα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα τελευταία ημέρα του Αυγούστου, ενώ αντίστοιχα υψηλός παραμένει και ο αριθμός των νοσηλειών που πλέον ξεπέρασαν τις 170 -μόνο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας φθάνουν τις 82-, ενώ η συντριπτική τους πλειονότητα αφορά μη εμβολιασμένους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 3.628.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 31 Αυγούστου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 3.628, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 587.964 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 206 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.404 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 344 (58,4% άνδρες). Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 319 (92,73%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 25 (7,27%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.971 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 239 (ημερήσια μεταβολή +11,68%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 255 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.691 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου καταγράφηκαν 201 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 19.330.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 19, στην Π.Ε. Αρκαδίας 17, στην Π.Ε. Κορινθίας 53, στην Π.Ε. Λακωνίας 16 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 96.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 170 άτομα (τα 5 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 6 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 10, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 21, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 29 (τα 5 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 22 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 82.

Ευρεία σύσκεψη για τα πυρόπληκτα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Π. Νίκα

Posted: 31 Aug 2021 11:16 AM PDT

Σε ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστο Τριαντόπουλο, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, θα μετάσχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αύριο Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου.

Αντικείμενο της εν λόγω σύσκεψης, που είναι προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί, είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν αναδειχθεί στις πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σημειώνεται, εξ άλλου, ότι ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, μεθαύριο Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, θα επισκεφθεί πυρόπληκτες περιοχές της Περιφέρειας στο πλαίσιο της συνεννόησης με τις τοπικές κοινωνίες σχετικά με τις παρεμβάσεις και τα έργα αποκατάστασης που απαιτούνται στις περιοχές αυτές.

Προγραμματική σύμβαση 2, 7 εκ ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 31 Aug 2021 11:13 AM PDT

Προγραμματική σύμβαση για την ενεργειακή αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, έργο προϋπολογισμού 2.788.257,80 ευρώ, υπέγραψαν σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου, στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην αρκαδική πρωτεύουσα, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Τζανής.

Το έργο αφορά, συγκεκριμένα, την ενεργειακή αναβάθµιση του κεντρικού κτηρίου, του κτηρίου του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και του κτηρίου διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου. Προβλέπεται, ειδικότερα, η ενεργειακή αναβάθµιση συστηµάτων θέρµανσης, ψύξης και αερισμού και παραγωγής ζεστού νερού χρήσεως.

Στο πλαίσιο αυτό θα εγκατασταθούν, α) αντλίες θερμότητας συνολικής θερµικής / ψυκτικής ισχύος 2.324 kw για ψύξη / θέρµανση και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ) καθώς και νέου δικτύου στοιχείων ανεμιστήρα, β) 630 μονάδες αερισμού µε ανάκτηση θερμότητας, γ) ηλιοθερμικά συστήµατα συνολικού εμβαδού συλλεκτών 228,5 τ.μ. και 14.000 κ.μ. δεξαμενών θερμού νερού. Θα γίνει επίσης αντικατάσταση λαμπτήρων φθορισμού µε led, εισαγωγή συστήµατος διαχείρισης ενέργειας (ΒΜS) 250 σημάτων εισόδου – εξόδου.

To εν λόγω έργο έχει χρηµατοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) 2014 – 2020.

Τις κατασκηνώσεις στον Φαρμακά επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 31 Aug 2021 11:11 AM PDT

Τις κατασκηνώσεις της μητρόπολης Αργολίδας στην περιοχή Φαρμακά επισκέφθηκε το πρωί σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, μετά την λειτουργία στον χώρο των κατασκηνώσεων -στον ναό της Αγίας Παρασκευής-, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ενημερώθηκε από τον ιεράρχη για τις εργασίες ανακαίνισης των κατασκηνώσεων, οι οποίες ολοκληρώνονται με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, ο Π. Νίκας επιθεώρησε και τις εργασίες βελτίωσης που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα στον δασικό δρόμο προς τις κατασκηνώσεις, ο οποίος εξυπηρετεί και ως αντιπυρική ζώνη.

Προγραμματική μεταξύ Περιφέρειας, ΑΕΔΙΚ και Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για περίφραξη της διώρυγας στον Ισθμό

Posted: 31 Aug 2021 11:00 AM PDT

Σειρά αποφάσεων για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της, σήμερα Τρίτη 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ανώνυμης Εταιρείας Διώρυγας Κορίνθου Α.Ε. (ΑΕΔΙΚ) και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με αντικείμενο την κατασκευή περίφραξης για την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποτροπή προσέγγισης στην περιοχή της διώρυγας του Ισθμού της Κορίνθου, έργο με προϋπολογισμό 800.000 ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε η σύναψη δύο προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενα α) την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Μπορσίων και β) την βελτίωση της αγωνιστικής επιφάνειας στο γήπεδο του Νέου Ηραίου, στο πλαίσιο του συνολικού έργου βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων στην Π.Ε. Αργολίδας.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ενέκρινε το πρακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό για την ανάθεση του με προϋπολογισμό 2.300.000 ευρώ έργου συντήρησης και βελτίωσης των επαρχιακών οδών στο δημοτικό διαμέρισμα Φενεού, στον Δήμο Σικυωνίων.

Προέβη, τέλος, στην έγκριση α) του πρακτικού κατά το στάδιο αξιολόγησης των τεχνικών προσφορών στην ηλεκτρονική δημοπρασία για την εκπόνηση της μελέτης αντιπλημμυρικής προστασίας της Δημοτικής Ενότητας Μαντινείας, του Δήμου Τρίπολης και β) των όρων του σχεδίου διακήρυξης μειοδοτικού διαγωνισμού για την αγορά ακινήτου (αγροτεμαχίου) στην Δημοτική Ενότητα Βυτίνας του Δήμου Γορτυνίας.

Χορωδιακή συναυλία στον ναό Τιμίου Προδρόμου στο Αργος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Posted: 31 Aug 2021 10:53 AM PDT

Χορωδιακή συναυλία με τίτλο “Ω θεϊκιά και όλο αίματα πατρίδα” δόθηκε στο Αργος χθες Δευτέρα 30 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του ιστορικού ενοριακού ναού Τιμίου Προδρόμου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Βυζαντινός Χορός “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Αργους”, η παραδοσιακή μικτή χορωδία όπως και η ορχήστρα και χορευτικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Αργους καθώς και το τμήμα Προπαιδείας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Αργολίδας. Αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου, έργα Ελλήνων ποιητών (Ανδρέας Κάλβος, Κώστας Βάρναλης κ.α.) καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι.

Επίσης, για πρώτη φορά ακούστηκε μελοποιημένο από τον Γιάννη Χαβιαρλή το “Τραγούδι του στρατηγού Τσώκρη”, με το κείμενο που διασώζει ο αείμνηστος Ιωάννης Ζεγκίνης στο έργο του “Το Αργος διά μέσου των αιώνων”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο βιβλίο του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου “Μακρυγιάννης ο αγωνιστής της πίστης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης”.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο αντιδήμαρχος Αργους – Μυκηνών Νίκος Γκαβούνος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργους Δημήτρης Καρυάμης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την βοήθεια και συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αργους – Μυκηνών).

Χορωδιακή συναυλία στον ναό Τιμίου Προδρόμου στο Αργος για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Posted: 31 Aug 2021 10:53 AM PDT

Χορωδιακή συναυλία με τίτλο “Ω θεϊκιά και όλο αίματα πατρίδα” δόθηκε στο Αργος χθες Δευτέρα 30 Αυγούστου, στις 8.30 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του ιστορικού ενοριακού ναού Τιμίου Προδρόμου, με αφορμή τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Στη συναυλία συμμετείχαν ο Βυζαντινός Χορός “Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Αργους”, η παραδοσιακή μικτή χορωδία όπως και η ορχήστρα και χορευτικό τμήμα του Λυκείου των Ελληνίδων Αργους καθώς και το τμήμα Προπαιδείας της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητρόπολης Αργολίδας. Αποδόθηκαν, μεταξύ άλλων, αποσπάσματα από τους “Ελεύθερους Πολιορκημένους” του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Γιάννη Μαρκόπουλου, έργα Ελλήνων ποιητών (Ανδρέας Κάλβος, Κώστας Βάρναλης κ.α.) καθώς επίσης παραδοσιακά τραγούδια και εκκλησιαστικοί ύμνοι.

Επίσης, για πρώτη φορά ακούστηκε μελοποιημένο από τον Γιάννη Χαβιαρλή το “Τραγούδι του στρατηγού Τσώκρη”, με το κείμενο που διασώζει ο αείμνηστος Ιωάννης Ζεγκίνης στο έργο του “Το Αργος διά μέσου των αιώνων”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε και το νέο βιβλίο του μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριου “Μακρυγιάννης ο αγωνιστής της πίστης, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης”.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, ο αντιδήμαρχος Αργους – Μυκηνών Νίκος Γκαβούνος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργους Δημήτρης Καρυάμης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την βοήθεια και συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου / Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, του Δήμου Αργους – Μυκηνών και της ΚΕΔΑΜ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αργους – Μυκηνών).

Με την θεατρική παράσταση “Ηρωες και Αγιοι, Θρύλοι της Λευτεριάς” ολοκληρώθηκαν στην Δημητσάνα οι εκδηλώσεις “Δημητσάνα 1821 – 2021, Ανθρωποι και Ιστορία”

Posted: 31 Aug 2021 10:47 AM PDT

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Αυγούστου η σειρά των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με τίτλο “Δημητσάνα 1821 – 2021, Ανθρωποι και Ιστορία” με την θεατρική παράσταση “Ηρωες και Αγιοι, Θρύλοι της Λευτεριάς”, που έδωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας στις 8 το βράδυ, στην πλατεία της Αγίας Κυριακής.

Το θεατρικό έργο ήταν βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τίνας Βλασταρακου, που αναφέρεται στους ανθρώπους του 1821 και τις ιστορίες τους.

Η παράσταση εντασσόταν στην ενότητα εκδηλώσεων που γενικό τίτλο “Δημητσάνα 1821 – 2021, Ανθρωποι και Ιστορία” διοργανώθηκαν από το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις στηρίχθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

Με την θεατρική παράσταση “Ηρωες και Αγιοι, Θρύλοι της Λευτεριάς” ολοκληρώθηκαν στην Δημητσάνα οι εκδηλώσεις “Δημητσάνα 1821 – 2021, Ανθρωποι και Ιστορία”

Posted: 31 Aug 2021 10:43 AM PDT

Ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο 28 Αυγούστου η σειρά των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, με τίτλο “Δημητσάνα 1821 – 2021, Ανθρωποι και Ιστορία” με την θεατρική παράσταση “Ηρωες και Αγιοι, Θρύλοι της Λευτεριάς”, που έδωσαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δημητσάνας στις 8 το βράδυ, στην πλατεία της Αγίας Κυριακής.

Το θεατρικό έργο ήταν βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Τίνας Βλασταρακου, που αναφέρεται στους ανθρώπους του 1821 και τις ιστορίες τους.

Η παράσταση εντασσόταν στην ενότητα εκδηλώσεων που γενικό τίτλο “Δημητσάνα 1821 – 2021, Ανθρωποι και Ιστορία” διοργανώθηκαν από το Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις στηρίχθηκαν από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) και το Πολιτιστικό Ιδρυμα του Ομίλου Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here