Εγκάρδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αθηναίων - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Εγκάρδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αθηναίων

 


Εγκάρδια συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, σήμερα Σάββατο, στην Καλαμάτα

Posted: 18 Sep 2021 04:01 AM PDT

Συνάντηση είχε το πρωί σήμερα, Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αυτοδιοικητικά και άλλα θέματα.

Σε δηλώσεις που έγιναν στη συνέχεια, ο δήμαρχος Αθηναίων έπλεξε το εγκώμιο του Π. Νίκα τονίζοντας ότι η πολυετής προσφορά του στα αυτοδιοικητικά πράγματα αναγνωρίζεται από όλο το πολιτικό φάσμα, ενώ παράλληλα επισήμανε -μεταξύ άλλων- ότι είναι ήδη ορατό το έργο που παράγεται στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτά τα δύο χρόνια.

“Σκεφτόμαστε και πράττουμε με ορίζοντα τις επόμενες γενιές και όχι τις επόμενες εκλογές” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κ. Μπακογιάννης, αναφερόμενος στα κοινά σημεία που, όπως σημείωσε, έχει ο ίδιος με τον Π. Νίκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε το οραματικό στοιχείο που διακρίνει τον Κ. Μπακογιάννη, τόσο στην τωρινή του θητεία ως δήμαρχος Αθηναίων, όσο και στην αμέσως προηγούμενη ως περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και αναφέρθηκε στην πολύχρονη φιλία που υπάρχει μεταξύ τους, εκφράζοντας την βεβαιότητα πως οι δράσεις και τα έργα του θα μεταμορφώσουν την ελληνική πρωτεύουσα και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου και του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος επιφυλάχθηκε να ανταποδώσει την φιλοξενία στον Π. Νίκα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στη σημερινή συνάντηση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος και οι θεματικοί ομόλογοί του Βασίλης Καπέλιος, Ανδρέας Τσουκαλάς και Αννα Καλογεροπούλου.

Εξαιρετική επιτυχία  είχε χθες Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη η παράσταση “Υλικό Καποδίστριας”, συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και Ρούμελης

Posted: 18 Sep 2021 03:58 AM PDT

Εξαιρετικά επιτυχημένη υπήρξε η παράσταση “Υλικό Καποδίστριας”, η συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας και του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, η οποία ανέβηκε το βράδυ χθες Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο Σινέ Ελληνίς.

Η εν λόγω παράσταση, η είσοδος του κοινού στην οποία ήταν δωρεάν, ήταν προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου -ως τιμώμενης στη φετινή 85η ΔΕΘ- για την Επέτειο των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε την υποστήριξη της ΔΕΘ – HELEXPO.

Τους θεατές καλωσόρισε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Νίκωνας Τζινιέρης, ενώ στις δράσεις που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση αναφέρθηκε ο συνεργάτης της Πέτρος Σαραντάκης.

Μεταξύ των θεατών ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας όπως επίσης εκπρόσωποι από την μητρόπολη Θεσσαλονίκης, του Γ΄ Σώματος Στρατού και του Συλλόγου Πελοποννησίων Θεσσαλονίκης “Ο Κολοκοτρώνης”.

119 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, 147 οι νοσηλείες

Posted: 17 Sep 2021 12:44 PM PDT

Συνολικά 119 κρούσματα covid-19 καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ υψηλός εξακολουθεί να παραμένει ο αριθμός των νοσηλειών.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr), τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.255.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 17 Σεπτεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.255, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 627.314 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 51,0% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.984 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 39 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 352 (64,5% άνδρες) με διάμεση ηλικία 64 έτη. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 322 (91,48%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 30 (8,52%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.080 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 206 (ημερήσια μεταβολή -9,71%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 208 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.394 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 119 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 21.806.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 17, στην Π.Ε. Αρκαδίας 24, στην Π.Ε. Κορινθίας 36, στην Π.Ε. Λακωνίας 11 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 31.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 147 άτομα (τα 11 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 17, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 31, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 27 (τα 6 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 15 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 47 (τα 5 στη ΜΕΘ).

Π. Νίκας, στα 4 εκ. ευρώ οι πιστώσεις από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για παρεμβάσεις στον πυρόπληκτο Δήμο Ανατολικής Μάνης

Posted: 17 Sep 2021 12:42 PM PDT

Φθάνουν τα 4.000.000 ευρώ οι πιστώσεις που η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ορισμένες από τις οποίες ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αυτό σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το βράδυ χθες, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, στο Γύθειο, όπου -συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη- είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Ανατολικής Μάνης Πέτρο Ανδρεάκο και άλλους αυτοδιοικητικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε για τις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως και για την πίστωση που διατίθεται από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις στα πυρόπληκτα, ενώ από την πλευρά τους οι τοπικοί παράγοντες κατέθεσαν προτάσεις ως προς τις κατευθύνσεις στις οποίες εκτιμούν ότι πρέπει να κινηθούν οι εν λόγω παρεμβάσεις.

Οπως τόνισε ο Π. Νίκας, η πιο πάνω πίστωση από την πλευρά της Περιφέρειας αφορά μόνο στις πρώτες παρεμβάσεις, καθώς θα ακολουθήσουν πιστώσεις που θα διατεθούν κεντρικά, από την κυβέρνηση, για παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Στο σχετικό υπόμνημα που συντάχθηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση αναφέρονται αναλυτικά οι παρεμβάσεις στην πυρόπληκτη περιοχή του εν λόγω δήμου, που είτε ήδη υλοποιούνται, είτε προγραμματίζονται για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα:

Α) Αμεσες ενέργειες

  1. Μηχανήµατα Π.Ε. Λακωνίας: καθαρισμός υδατορεµάτων (σε εξέλιξη)
  2. Εργα αντιπληµµυρικής προστασίας: 300.000 ευρώ (σε εξέλιξη)
  3. Εργα αντιπλημµυρικής προστασίας: 70.000 ευρώ (άρθρο 32 – ανάθεση)
  4. Εργα αντιπληµµυρικής προστασίας: 130.000 ευρώ (δηµοπράτηση)

Β) Προώθηση Ενεργειών

  1. Επαρχιακή οδοποιία: 1.200.000 ευρώ (υπογραφή συμφωνητικού τον ερχόμενο Οκτώβριο)
  2. Εργα ύδρευσης, μέχρι 2.000.000 ευρώ (αίτημα και µελέτη απὀ τον δήμο)
  3. Δεντροφύτευση στα πρανή των δρόμων (ευκἀλυπτοι, κυπαρίσσια, αλλά όχι πεύκα) και θαμνοφύτευση (δάφνες κ.α.) µέχρι 300.000 ευρώ (µελέτη και δηµοπράτηση απὀ τη ΔΑΟΚ της Π.Ε. Λακωνίας)
  4. Πολιτιστικά

α. Παλαιόπυργος – Σκουτάρι Ανατολικής Μάνης: Μελέτη (Προγραμματική Σύµβαση µε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

β. Αρχαίο Θέατρο Γυθείου: Μελέτη (Προγραμματική Σύµβαση µε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού)

Προώθηση Προγραμματικών Συµβάσεων με ΠΕ Λακωνίας / Τµήµα Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον δήμαρχο Αθηναίων Κ. Μπακογιάννη, αύριο Σάββατο, στην Καλαμάτα

Posted: 17 Sep 2021 12:41 PM PDT

Συνάντηση θα έχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, στο διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, αύριο Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί.

Τη συνάντηση θα απασχολήσουν αυτοδιοικητικά θέματα, όπως έγινε γνωστό.

Σε εκδηλώσεις στην Καλαμάτα και τον Ακοβο θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας

Posted: 17 Sep 2021 12:40 PM PDT

Σε σειρά εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί μεθαύριο Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου θα παραστεί ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, το πρωί της πιο πάνω ημέρας θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος, η οποία θα λάβει χώρα στο ναό της Αναλήψεως του Σωτήρος, στην Καλαμάτα.

Στη συνέχεια, θα παραστεί στα εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης του Νίκου Φλώρου “Ηρωες από Μέταλλο”, η οποία φιλοξενείται στην Καλαμάτα, στον χώρο της Συλλογής Ελληνικών Ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια”.

Τέλος, στις 6.30 το μεθαύριο το απόγευμα, ο περιφερειάρχης θα παραστεί στην τελετή που θα γίνει στον Ακοβο της Δ.Ε. Φαλαισίας, του Δήμου Μεγαλόπολης, για τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ιωάννη ( Γενναίου) Κολοκοτρώνη, οπλαρχηγού του Επανάστασης του 1821 και 13ου πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Χαιρετισμός του περιφερειάρχη στην έναρξη δύο σημαντικών ιατρικών συνεδρίων στην Καλαμάτα

Posted: 17 Sep 2021 12:38 PM PDT

Χαιρετισμούς στα δύο σημαντικά ιατρικά συνέδρια που ξεκινούν σήμερα Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, στην Καλαμάτα, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος παρευρέθηκε στην έναρξή τους.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης χαιρέτισε κατά την έναρξη των εργασιών του 45ου Πανελλήνιο Παιδοδοντικού Συνεδρίου που λαμβάνει χώρα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και θα διαρκέσει μέχρι και μεθαύριο Κυριακή 19 του μήνα.

Παρευρέθηκε επίσης και χαιρέτισε και στην έναρξη των εργασιών της 5ης Πανελλήνιας Επιστημονικής Συνάντησης, στο ξενοδοχείο “Φιλοξένια”, με θέμα “Νεότερα δεδομένα – Σύγχρονες θεραπείες σε: Σακχαρώδη Διαβήτη, Παχυσαρκία, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις Ανοσοανεπάρκεια”

Τις εργασίες της εν λόγω συνάντησης, που διοργανώνει ο επικουρος καθηγητής Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η ΔΕΘ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φ. Γεννηματά

Posted: 17 Sep 2021 12:36 PM PDT

Εντυπωσιασμένη από το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην 85η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 δήλωσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία το επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου.

Την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, η οποία έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα κειμήλια που εκτίθενται στο περίπτερο, ενημέρωσε σχετικά με τα εκθέματα και την ιστορία τους ο συνεργάτης της Περιφέρειας Πέτρος Σαραντάκης, που ενημερώνει σε καθημερινή βάση τις εκατοντάδες των επισκεπτών στον εν λόγω χώρο.

Στο επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 85η ΔΕΘ ο πρόεδρος της FATF

Posted: 17 Sep 2021 12:34 PM PDT

Διεθνές ενδιαφέρον για το επετειακό περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, στην 85 Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Το περίπτερο επισκέφθηκε, μεταξύ πολλών άλλων επισκεπτών, και ο dr Marcus Pleyer (Μάρκους Πλέϊερ), πρόεδρος της FATF (Financial Action Task Force / Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης), ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα εκθέματα.

Η FATF είναι διεθνής οργανισμός που συστάθηκε με στόχο την υιοθέτηση προτύπων και την προώθηση της αποτελεσματικής εφαρμογής νομικών, ρυθμιστικών και επιχειρησιακών μέτρων για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και άλλων σχετικών απειλών κατά της ακεραιότητας του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος.

Με τον εν λόγω οργανισμό έχει συνεργασία η ελληνική κυβέρνηση και οι φορείς της πολιτείας οι οποίοι εμπλέκονται με την καταπολέμηση της διαφθοράς στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here