Δημόσιοι υπάλληλοι: Έρχεται bonus για αύξηση στην παραγωγικότητα αλλά δεν πιάνει τόπο - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Δημόσιοι υπάλληλοι: Έρχεται bonus για αύξηση στην παραγωγικότητα αλλά δεν πιάνει τόπο

 Τα τρία σενάρια που εξετάζονται για την επιβράβευση των υπερ-παραγωγικών υπαλλήλων

Την ευκαιρία να διεκδικούν χρηματικά bonus και επιπλέον ημέρες αδείας, ως κίνητρα παραγωγικότητας, θα έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, το σχέδιο αναμένεται να νομοθετηθεί έως το τέλος του έτους και να ξεκινήσει πιλοτικά στις αρχές του 2022.

Τα χρήματα για τη χρηματοδότηση του μέτρου έχουν ήδη δεσμευθεί, με ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών, από το Ταμείο Ανάκαμψης

Όπως δήλωσε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, «είναι σημαντικό να μπορέσουμε να επιβραβεύσουμε τους ικανούς, άξιους και υπερ-παραγωικούς δημοσίους υπαλλήλους. Αυτό αποτελεί εργαλείο διοίκησης, αλλά και εργαλείο επιτεύξεως των στόχων».

Δημόσιοι υπάλληλοι: Τα τρία σενάρια

Το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζει τρία σενάρια για την επιβράβευση των υπερ-παραγωγικών υπαλλήλων:

  1. έκτακτη χρηματική αμοιβή στον εργαζόμενο με τη μορφή bonus,
  2. ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη,
  3. συνδυασμό ταχύτερης μισθολογικής εξέλιξης και επιπλέον ημερών ετήσιας αδείας.

Το bonus θα δίνεται από την εκάστοτε υπηρεσία και όχι από το υπουργείο Εσωτερικών.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Ισχυρό κίνητρο ενίσχυσης της παραγωγικότητας

Ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 τόνισε ότι το πρόγραμμα «εντάσσεται στις δράσεις ανατροπής του εξισωτισμού που έχει καθηλώσει επί χρόνια την δημόσια διοίκηση. Θεωρώ ότι θα αποτελέσει ένα ισχυρό κίνητρο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο και τελικά όλα αυτά αποβαίνουν εις όφελος των πολιτών».

Τα επόμενα βήματα θα είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την υλοποίηση και παρακολούθηση της διαδικασίας, που θα είναι συνδεδεμένη με τα συστήματα στοχοθεσίας και αξιολόγησης, αλλά και η υλοποίηση έρευνας στους πολίτες, ώστε να διαπιστωθεί αν βελτιώθηκε η παροχή υπηρεσιών.

www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here