Μέτρα για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για ένα τρίμηνο.... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Μέτρα για τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα μόνο για ένα τρίμηνο....

 Τουλάχιστον ένα τρίμηνο θα διαρκέσουν τα μέτρα της κυβέρνησης για την ανακούφιση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας από τις αυξήσεις στις διεθνείς τιμές ενέργειας και την παρεπόμενη επιβάρυνση στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το ακριβές πλαίσιο των μέτρων αναμένεται να εξειδικεύσουν αύριο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, ενώ το απόγευμα της Τρίτης έχει προγραμματισθεί τηλεδιάσκεψη με τις εταιρίες προμήθειας, τις οποίες αναμένεται να καλέσει να συμβάλουν στην αντιστάθμιση των επιπτώσεων για τους καταναλωτές.

Τα κυβερνητικά μέτρα αφορούν περίπου επτά εκατομμύρια μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος, οι οποίοι συγκροτούν το 65% της ετήσιας κατανάλωσης.

Για την ενίσχυση των δικαιούχων πολιτών θα συσταθεί Ειδικό Ταμείο Στήριξης για την Ενεργειακή Μετάβαση, το οποίο θα διοχετεύσει σε πρώτη φάση ποσό 150 εκατ. ευρώ, προερχόμενα από τα αυξημένα έσοδα που αντιστοιχούν στη χώρα μας από το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών Ρύπων.

Μέσου του Ειδικού Ταμείου θα επιδοτηθούν με το ποσό των 30 ευρώ η μεγαβατώρα οι πρώτες 300 κιλοβατώρες κατανάλωσης για κάθε μήνα, ποσό που μεταφράζεται σε εννέα ευρώ το μήνα.

Η ενίσχυση αφορά σε όλους τους καταναλωτές χαμηλής τάσης ανεξαρτήτως παρόχου με τον οποίο είναι συμβεβλημένοι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, η ενίσχυση θα απορροφήσει το 80% των αυξήσεων για καταναλώσεις από 300 έως 600 κιλοβατώρες το μήνα.

Το μέτρο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή και η επιδότηση θα φανεί στους καταναλωτές στους λογαριασμούς του Οκτωβρίου.

Στο τέλος του έτους θα αξιολογηθεί εκ νέου η κατάσταση και εφόσον εξακολουθούν να ισχύουν οι σημερινές συνθήκες στη διεθνή αγορά, θα εξεταστεί πιθανή επέκταση της στήριξης των καταναλωτών από το Ειδικό Ταμείο.

Στελέχη της αγοράς εκτιμούσαν πάντως  ότι οι χειμερινές αυξήσεις θα αποτυπωθούν στους λογαριασμούς του πρώτου τριμήνου του 2022, ενδεχόμενο που σημαίνει ότι τα μέτρα θα πρέπει να επεκταθούν αντιστοίχως.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here