ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ παρακολουθήσεων - Ακούει τα ΠΑΝΤΑ η ΕΛ.ΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ παρακολουθήσεων - Ακούει τα ΠΑΝΤΑ η ΕΛ.ΑΣ

Έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και συνδέσεις Ιnternet μέσω κινητών τηλεφώνων 

 Ενας νέος Αγγλος «Μεγάλος Αδελφός» που παρακολουθεί εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και συνδέσεις Ιnternet μέσω κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιείται τους τελευταίους μήνες με απόλυτη μυστικότητα από την ΕΛ.ΑΣ. σε ειδικό αποκλεισμένο χώρο, στον 8ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας...
 Πρόκειται για ένα σύστημα, που όπως γράφει το ΒΗΜΑ, έγινε δωρεά στην Αστυνομία και είναι το τρίτο κατά σειρά που αποκτά για τις παρακολουθήσεις. Μάλιστα αυτό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί ταυτόχρονα εκατοντάδες συνδέσεις ενώ τα προηγούμενα είχαν εμφανίσει...μπλοκαρίσματα σε ορισμένες περιπτώσεις που ανέβαινε ο αριθμός των παρακολουθήσεων.
Θυμίζουμε ότι η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία αλλά και η ΕΥΠ διαθέτουν δύο άλλα- αλλά απολύτως όμοια και από την ίδια γερμανική εταιρεία- συστήματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων περισσότερων από 1.000-1.200 κινητών και σταθερών τηλεφώνων, προσδιορισμού στίγματος, συνδυασμού τηλεφωνικών δεδομένων και άλλων.
Κάθε χρόνο εκδίδονται περισσότερες από 5.000 δικαστικές αποφάσεις για παρακολουθήσεις τηλεφώνων από ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ και ο αριθμός των παρακολουθούμενων τηλεφώνων ετησίως υπολογίζεται σε πάνω από 30.000.
Και τα δύο αυτά συστήματα στεγάζονται στον 15ο όροφο του μεγάρου της λεωφόρου Κατεχάκη.
Μέχρι σήμερα στο σύστημα υποκλοπών που βρισκόταν υπό την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής προτεραιότητα είχαν οι έρευνες της εν λόγω υπηρεσίας για τις δράσεις των ενόπλων οργανώσεων. Ωστόσο στο ίδιο σύστημα αλλά και σε αυτό της ΕΥΠ προσέτρεχαν και πολλές αστυνομικές υπηρεσίες (Ασφάλεια Αττικής, περιφερειακές αστυνομικές διευθύνσεις κ.ά.) που είχαν σε εξέλιξη κρίσιμες έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here