ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ - Δημοσκοπήσεις - ανατροπή δείχνουν... θρίλερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΨΑΛΙΔΑ - Δημοσκοπήσεις - ανατροπή δείχνουν... θρίλερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Δημοσκοπήσεις - ανατροπή δείχνουν... θρίλερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
Κι άλλο κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις οι οποίες αν επιβεβαιωθούν οδηγούν την εκλογική διαδικασία, όποτε κι αν αυτή γίνει σε.. θρίλερ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το γκάλοπ της Interview η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων μειώθηκε στις 2,5 μονάδες.
Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται στο 27,5%, ενώ την ίδια στιγμή η ΝΔ προσεγγίζει το 25%. Η δημοσκόπηση έγινε δύο ημερών μετά το πέρας της πρώτης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και έχει πανελλαδικό εύρος. Την ίδια ώρα οι πολίτες εξακολουθούν να μη θέλουν εκλογές κι επιμένουν στην επιλογή του Σταύρου Δήμα ως κατάλληλου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποκαλύπτει η ΒΕΡΓΙΝΑ TV στην πρώτη πανελλαδική δημοσκόπηση μετά την πρώτη ψηφοφορία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» οι πολίτες επιθυμούν να εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή σε ποσοστό 59% κι επιμένουν να θεωρούν το Σταύρο Δήμα κατάλληλο για την προεδρία σε ποσοστό 70%. Στο ερώτημα για ποιος είναι καταλληλότερος να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους ο Αντώνης Σαμαράς αναδεικνύεται πρώτος με 41%, ενώ ο κ. Τσίπρας για το ίδιο ερώτημα συγκεντρώνει 24%. Ο Αντώνης Σαμαράς παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός με ποσοστό 41% έναντι του κ. Τσίπρα που συγκεντρώνει το 27 % των προτιμήσεων.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης το γεγονός ότι οι ΑΝΕΛ κατακρημνίζονται καθώς δεν πιάνουν ούτε 2% ενώ κάτω από τη μονάδα είναι η ΔΗΜΑΡ.
Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων σε περίπτωση που γίνουν πρόωρες εκλογές , έτσι όπως αποτυπώθηκαν στη δημοσκόπηση είναι:
ΣΥΡΙΖΑ 27,5%
ΝΔ 25%
ΚΚΕ 5.2%
Δημοσκοπήσεις - ανατροπή δείχνουν... θρίλερ μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔΠΑΣΟΚ 5.1 %
Χ.Α 4.5%
ΠΟΤΑΜΙ 4.5%
ΑΝ.ΕΛ 1.8%
ΔΗΜΑΡ 0,9%

Η δημοσκόπηση της Rass

Μείωση της ψαλίδας ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, καταγράφει δημοσκόπηση της Rass για τον "Τύπο της Κυριακής".
Συγκεκριμένα ως προς την πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 27,1% (26,4), ακολουθεί η ΝΔ με 23,7% (21,1%), το Ποτάμι με 5,8% (5,8%), το ΚΚΕ με 5,3% (5,4%), το ΠΑΣΟΚ με 4,6% (4,1%), η Χρυσή Αυγή με 4,4% (5,1%), οι ΑΝΕΛ με 2,8% (3%). Εκτός Βουλής αν γίνονταν οι εκλογές θα έμενε η ΔΗΜΑΡ.
Το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου κυμαίνεται είναι 16,2% (17,9%).
Στην παράσταση νίκης το κλίμα είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 77,3% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι αν είχαμε τώρα εκλογές θα τις κέρδιζε η αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο Αντώνης Σαμαράς, εξακολουθεί να προηγείται του Αλέξης Τσίπρα στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός". Ο κ. Σαμαράς συγκεντρώνει 46% έναντι 32,8% του κ. Τσίπρα.
Όσον αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το 43,6% εκφράζει θετική γνώμη για τον Σταύρο Δήμα και το 32,5% αρνητική, ενώ στο ερώτημα "εάν ήσασταν βουλευτής, θα ψηφίζατε υπέρ ή κατά της υποψηφιότητας του Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας", το 46,4% απαντά υπέρ και το 45,1% κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here