Αντώνης Σαμαράς - «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Αντώνης Σαμαράς - «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει»

Στο άρθρο του με τίτλο «Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει» που δημοσιεύεται στο Εθνος της Κυριακής ο πρωθυπουργός μιλά για την πορεία της διαπραγμάτευσης, το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης και το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην τιναχθεί όλη η προσπάθεια στον αέρα.
Ο κ. Αντώνης Σαμαράς κάνει λόγο για σκληρή και συνολική διαπραγμάτευση, και στέλνει ένα διπλό μήνυμα: Η Ελλάδα έχει πετύχει ρεκόρ μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικών παρεμβάσεων, επομένως κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν κάναμε αρκετά. Διαβεβαιώνει επίσης ότι η χώρα θα συνεχίσει να πετυχαίνει τους στόχους.
Το πιο σημαντικό όμως για τον κ. Σαμαρά, μετά τη συμφωνία για την επόμενη μέρα είναι η πολιτική σταθερότητα καθώς έχει άμεσο αντίκτυπο στο σχεδιασμό για την πορεία της οικονομίας και της χώρας, με το δίλλημα να είναι ξεκάθαρο: Ή μένουμε στο δρόμο της εξυγίανσης και τηρούμε τους στόχους, ή ανατρέπουμε τις μεταρρυθμίσεις και επιστρέφουμε στα ελλείμματα.
Η πολιτική συμφωνία για την «επόμενη μέρα» μετά το πρόγραμμα πρέπει να κλείσει οριστικά μέσα στον Δεκέμβριο. «Και εργαζόμαστε πυρετωδώς για αυτό… Αλλά πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα στους δυο-τρεις επόμενους μήνες.
Αν δεν βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτό σημαίνει πολιτική αστάθεια και παρατεταμένη ακυβερνησία και τελικά αναγκαστική επιστροφή στα μνημόνια από πολύ χειρότερες θέσεις» επισημαίνει ο κ. Σαμαράς.
Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση, για να σταθεροποιηθεί η χώρα και όχι για να διευκολυνθούν όσοι την αποσταθεροποιούν, αναφερόμενος εμμέσως προς τον ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο μέμφεται ότι σέρνει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές δημιουργώντας αστάθεια και ξεκαθαρίζει ότι να συνεχίσουν έτσι δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης.
«Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, τώρα που η χώρα αρχίζει και ανακάμπτει» καταλήγει ο πρωθυπουργός στο άρθρο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here