Συνεργασία της Ολυμπίας Οδού ΑΕ με το σωματείο «Διάζωμα» - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Συνεργασία της Ολυμπίας Οδού ΑΕ με το σωματείο «Διάζωμα»

Ένα μεγάλο έργο, ένας δρόμος που θα ενώσει τη χώρα με ασφάλεια και θα μικρύνει την απόσταση ανάμεσα στην πρωτεύουσα και πολλούς σημαντικούς προορισμούς, στέκεται αρωγός σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια και έχει ήδη αγκαλιαστεί από όλους: ειδικούς (αρχαιολόγους, αναστηλωτές, συντηρητές κ.λ.π.),την επιστημονική και πνευματική κοινότητα, αλλά κυρίως τις τοπικές κοινωνίες.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος δήλωσε ότι «ενώνουμε τα οράματά μας, τις δυνάμεις μας με στόχο το σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας Πολιτιστικής Διαδρομής, η οποία θα έχει ως επίκεντρό της τα σπουδαία αρχαία θέατρα και τους αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται κατά μήκος της Ολυμπίας Οδού. Στόχοι του παραπάνω προγράμματος θα είναι αφενός η συντήρηση και αποκατάσταση των μνημείων της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, αφετέρου η σύνδεσή τους με την αειφορία και τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής».

Ο δε Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπίας Οδού Παναγιώτης Παπανικόλας ανέφερε ότι «κάνουμε σήμερα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση της υπευθυνότητας με το Σωματείο «Διάζωμα», που τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται υπεύθυνα και αποτελεσματικά για την ανάδειξη και προστασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς. Ως μέλος του σωματείου, η Ολυμπία Οδός από σήμερα θα στηρίζει ενεργά τις πρωτοβουλίες του σωματείου για τη διαμόρφωση και την ανάδειξη της Πολιτιστικής διαδρομής της Βόρειας Πελοποννήσου, μαζί με τους θεσμικούς φορείς, τις τοπικές κοινωνίες και κάθε πολίτη, που θέλει να συμμετέχει σ’ αυτό το εγχείρημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here