ΤΩΡΑ δόθηκε στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο Μνημόνιο – ΔΕΝ τελειώνει! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

ΤΩΡΑ δόθηκε στη δημοσιότητα το επικαιροποιημένο Μνημόνιο – ΔΕΝ τελειώνει!

Σε ένα περίεργο timing και με καθυστέρηση 7 μηνών δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών το μεταφρασμένο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου του Μαΐου 201 -δεκάδες εκκρεμότητες με Τρόικα

Μέσα σε ένα πολιτικό αναβρασμό που θυμίζει Mad Max, και με καθυστέρηση επτά μηνών, το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε το μεταφρασμένο κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου του Μαΐου 2014, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα προαπαιτούμενα που ζητούν ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ από την Ελλάδα να εφαρμόσει στην τρέχουσα τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος.
Στις 181 σελίδες του, καταγράφονται οι εκατοντάδες εκκρεμότητες που εμποδίζουν – τόσους μήνες μετά την υπογραφή του – την συμφωνία επικαιροποίησης με την τρόικα που θα οδηγήσει στην νέα πιστοληπτική γραμμή. Επιβεβαιώνουν όσους φέρουν ως επιχείρημα ότι πλέον είναι τόσο «συμπυκνωμένες» οι δεσμεύσεις αναλογικά με τα πρώτα μνημονιακά κείμενα των 15 σελίδων, που δεν είναι εφικτό να εκπληρωθούν.
Συντάξεις, φόροι υπέρ τρίτων, ασφαλιστικό, ΦΠΑ – εκκρεμότητες/αγκάθια που υποτίθεται δεν είναι “νέα” μέτρα, αλλά η υλοποίηση δεσμεύσεων που ήδη έχουν υπογραφεί.
Το ερώτημα είναι γιατί τώρα βγαίνει στη δημοσιότητα; ΣΥΡΙΖΑ: Αποδεικνύονται τα απροκάλυπτα ψέματα περί τέλους των μνημονίων
Το μεταφρασμένο κείμενο του επικαιροποιημένο μνημονίου, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα, Τρίτη, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ούτε για τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά ούτε και για τα απροκάλυπτα ψέματα της προπαγάνδας περί τέλους των μνημονίων, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Παραπέμπει στα όσα αναφέρονται στο κείμενο για Ασφαλιστικό, εργασιακά, ΦΠΑ. Σχολιάζει δε σκωπτικά ότι η μετάφραση άργησε μόλις …7 μήνες.
Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Μπορεί η μετάφραση του επικαιροποιημένου μνημονίου να άργησε μόλις 7 μήνες (!!!), αυτή δεν αφήνει όμως καμία αμφιβολία ούτε για τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά ούτε και για τα απροκάλυπτα ψέματα της προπαγάνδας περί τέλους των μνημονίων.»
Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά, στον ΦΠΑ είναι η συνέχεια του μνημονιακού εγκλήματος. Είναι ξεκάθαρο ότι η καταψήφιση της υποψηφιότητας Δήμα και η διενέργεια εκλογών συνιστά μονόδρομο για την αλλαγή πολιτικής και ότι μόνο μια νέα κυβέρνηση μπορεί να διαπραγματευτεί τα συμφέροντα της χώρας, απορρίπτοντας τα μνημόνια της χρεοκοπίας».
Αψυχολόγητο; Στην προσπάθεια κάποιων να μας πείσουν ότι χρειάζονται λίγο χρόνο ακόμα να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να “περάσουμε” την “τελευταία” αξιολόγηση, αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο. Το μνημόνιο δεν τελειώνει. Συνεχίζεται και θα συνεχίζεται, ακόμα κι αν αλλάξει όνομα στην μετά μνημονίου εποχή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here