ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ CUTTING ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.. - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ CUTTING ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ! ΤΟ CUTTING ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΕΔΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΠΟΥ ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΝΕΟΙ ΧΑΡΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΡΦΙΤΣΕΣ, ΣΤΥΛΟ Ή ΞΥΡΑΦΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΥΝΑΙΔΘΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΤΟ ΘΥΜΟ Ή ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα το cutting, το χαράκωμα, όπως συνηθίζουν να λένε στη γλώσσα τους οι νέοι. Πολλοί έφηβοι τραυματίζουν το σώμα τους με μια καρφίτσα, ένα στυλό ή ένα ξυραφάκι για να διώξουν το άγχος, το θυμό ή την απογοήτευση που νιώθουν. Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες μαθητών.
«Έχω δει παιδιά να κόβονται. Τις περισσότερες φορές είναι για οικογενειακούς λόγους. Υποτίθεται έτσι προσπαθούν να νιώσουν πόνο, δεν έχουν άλλο τρόπο να ξεσπάσουν, είναι και πιο κλειστά παιδιά», είπε ένας μαθητής στην.
Από τους 600 εφήβους που επισκέπτονται κάθε μήνα το Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», στο 5%, δηλαδή σε 30 παιδιά, ανιχνεύονται σημάδια αυτοτραυματισμού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της μονάδας εφηβικής υγείας του νοσοκομείου.
«Μου έρχονται περιπτώσεις οικογενειών που το παιδί το έχει κάνει πολλές φορές και δεν το έχουν δει, γιατί το κρύβουν τα παιδιά και φορούν μακριά ρούχα και όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί να δει ο γονιός τι έχει συμβεί», ανέφερε η παιδοψυχολόγος Αλεξάνδρα Καππάτου.
Το cutting έχει γίνει μόδα μας λένε τα παιδιά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 15χρονης μαθήτριας γυμνασίου, η οποία είχε χαρακώσει με διαβήτη και ξυράφι μεγάλο μέρος του σώματός της, επιδεικνύοντας τα σημάδια στους συμμαθητές της.
Μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών αυτοκαταστροφικής δηλαδή συμπεριφοράς έχουν γίνει και μαθητές στη Θεσσαλονίκη.
«Μια φίλη μου έπαιρνε από την ξύστρα το ξυραφάκι και έκανε γράμματα στα χέρια της, όχι μόνο χαρακιές, έγραφε. Ήθελε να τιμωρήσει τον εαυτό της για κάποιο λόγο», λέει μια μαθήτρια.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ξαφνική μειωμένη απόδοση στο σχολείο και η απομόνωση των παιδιών, πρέπει να βάζει σε υποψίες τους γονείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here