115.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση-εξπρές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

115.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση-εξπρές

115.000 οφειλέτες μπήκαν στη ρύθμιση-εξπρές
Πέρα από τις προσδοκίες του οικονομικού επιτελείου είναι το ενδιαφέρον των παλιών οφειλετών του Δημοσίου για τη ρύθμιση-εξπρές, ωστόσο για να μετουσιωθούν σε ευρώ τα πρώτα χαμόγελα, θα πρέπει να φτάσουν στα γκισέ όλοι όσοι μπαίνουν κατά χιλιάδες στην ειδική εφαρμογή.
Ως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας είχαν μπει στο σύστημα περίπου 130.000 φορολογούμενοι, εκ των οποίων οι 115.000 έχουν οφειλές, κι αυτό ερμηνεύεται από το υπουργείο Οικονομικών ως πρόθεση εξόφλησης. Ο... λογαριασμός θα γίνει, πάντως, στο τέλος της ημέρας, όταν θα φτάσουν στη ΓΓΔΕ τα στοιχεία από τις τράπεζες που αφορούν στις πληρωμές οι οποίες έγιναν την Παρασκευή, πρώτη ημέρα λειτουργίας της ρύθμισης-εξπρές.
Όσον αφορά στη ρύθμιση των 100 δόσεων, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, αφού απαιτείται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου. Σε αντίθεση με τη ρύθμιση-εξπρές, όπου αρκεί η εκτύπωση της «Ταυτότητας Οφειλής» και εν συνεχεία η πληρωμή στις τράπεζες και στα ΕΛΤΑ, η ρύθμιση των 100 δόσεων απαιτεί την είσοδο στη σχετική εφαρμογή και την επιλογή των αναγκαίων παραμέτρων ήτοι τον αριθμό των δόσεων. Επιπλέον, στην ίδια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα ως τις 27 Απριλίου να πληρώσει κάποιος μέρος της οφειλής, «κουρεύοντας» αντίστοιχο ύψος προσαυξήσεων, ως επιπλέον κίνητρο διακανονισμού.
Στη ΓΓΔΕ δεν μοιάζουν, πάντως, να βιάζονται για τη ρύθμιση των 100 δόσεων, αφού αφενός ως την Παρασκευή «τρέχει» η ρύθμιση-εξπρές, αφετέρου ως το τέλος του μήνα «τρέχει» η παλιά ρύθμιση των 100 δόσεων.
Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here