Βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου !!! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Βάλε τα ελληνικά super foods στη διατροφή σου !!!

Δεν χρειάζεται να ψάχνετε σε μακρινές και εξωτικές χώρες για να βρείτε super foods, η χώρα μας έχει πολλά. Μαστίχα Χίου, δίκταμος, κράνα, φύλλα ελιάς, κορινθιακή σταφίδα, κάπαρη, κρόκος Κοζάνης και άλλα πολλά είναι τα ελληνικά super foods. Από τη Χίο ως το Μεσολόγγι κι από την Κρήτη ως την Κοζάνη, η ελληνική γη μας προσφέρει απλόχερα τα ‘γεννήματα’ της που έχουν ευεργετικές ιδιότητες…

Ακριβής ορισμός για τον όρο υπερτροφή, δεν υπάρχει. Όταν χαρακτηρίζουμε μια τροφή ως υπερτροφή, εννοούμε μια τροφή που είναι πλούσια σε κάποια θρεπτικά συστατικά όπως καλά λιπαρά οξέα, βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αντιοξειδωτικές και φυτοχημικές ουσίες.
Για να χαρακτηριστεί μια τροφή ως super food θα πρέπει να υπάρχουν κλινικές μελέτες σε ανθρώπους, οι οποίες να πιστοποιούν τις ευεργετικές τους ιδιότητες τους στον ανθρώπινο οργανισμό.
Μαστίχα Χίου: η μαστίχα Χίου δεν μας χαρίζει μόνο δροσερή αναπνοή αλλά συμβάλλει στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής, προστατεύει από την τερηδόνα και από το σχηματισμό οδοντικής πλάκας. Επίσης, αποτελεί ασπίδα για το πεπτικό σύστημα καθώς προστατεύει από το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού που είναι υπεύθυνο για την ανάπτυξη του πεπτικού έλκους. Η μαστίχα Χίου αγαπάει και την καρδιά μας καθώς μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση της μειώνει τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, της κακής χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων.
Δίκταμος: O δίκταμος έχει θεραπευτικές ενδείξεις στην ανακούφιση από τον βήχα που σχετίζεται με το κρυολόγημα, στις μικρές φλεγμονές του δέρματος και στους μώλωπες καθώς και στις ήπιες γαστρεντερικές διαταραχές.
Τσάι του βουνού: Αν η Κίνα καμαρώνει για το τσάι της, τότε η Ελλάδα πρέπει να καμαρώνει για το τσάι του βουνού. Το τσάι του βουνού έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Μελέτες δείχνουν ότι το τσάι του βουνού φαίνεται να δρα κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Φύλλα ελιάς: Το ρόφημα από φύλλα ελιάς έχει διουρητική δράση. Πολλές κλινικές μελέτες συσχετίζουν το εκχύλισμα από τα φύλλα της ελιάς με τη θεραπεία της υπέρτασης. Επίσης, κάποιες άλλες μελέτες δείχνουν ότι τα φύλλα της ελιάς φαίνεται να έχουν ευεργετική επίδραση σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.
Κρόκος Κοζάνης: Ο κρόκος αποτελεί ένα ισχυρό όπλο για την ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού και η καθημερινή του χρήση βοηθάει σημαντικά προς την κατεύθυνση αυτή. Διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιθρομβωτικές και αγγειοδιασταλτικές δυνάμεις, αποτρέπει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, βελτιώνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες και ιδιαίτερα τη μνήμη, προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από εκφυλιστικές νόσους, βοηθάει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης, έχει αντιχοληστερινική δράση αλλά και ευεργετικές ιδιότητες για το στομάχι.
Κράνα: Χρησιμοποιούνται για παρασκευή ποτών, γλυκών και μαρμελάδας. Είναι τονωτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Τα κράνα περιέχουν υψηλό επίπεδο φλαβονοειδών και ανθοκυάνης την περίοδο της ανάπτυξης και ωρίμανσης του καρπού. Ακόμα έχουν βρεθεί 4 φλαβονοειδή.
Κορινθιακή σταφίδα: Η πιο γνωστή ποικιλία μαύρης σταφίδας είναι η κορινθιακή, η οποία παράγεται κατά 80% στην Ελλάδα. Είνα το μοναδικό είδος σταφίδας σε παγκόσμια κλίμακα για το οποίο έχουν γίνει κλινικές μελέτες σε εθελοντές, που αποδεικνύουν ότι από την ένταξή της στην καθημερινή διατροφή. Υπάρχει σημαντική μείωση στην αρτηριακή πίεση, δημιουργεί «ασπίδα» ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα, μειώνει η «κακή» χοληστερίνη, έχει θετική επίδραση στην υγεία των καπνιστών καθώς και δεεν έχει καμία αρνητική επίδραση στους διαβητικούς.
Αυτές είναι μόνο μερικά από τα ελληνινά souperfoods αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά πως η Ελλάδα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απο τα εισαγώμενα όλων των ειδών… berries

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here