ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 16 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΡΑΝΟΜΗ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 16 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως κάποιοι στην Άκυρα επιδιώκουν με όλα τα μέσα να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, σχετικά με την υπόθεση της υποτιθεμένης παράνομης ελληνικής κατοχής 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.

Έτσι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, στις 25 Μαρτίου ημέρα της εθνικής μας επετείου, επερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, έκαναν βουλευτές του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκιάς σχετικά με την «παράνομη», όπως υποστηρίζουν, κατοχή από την Ελλάδα 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο. Σύμφωνα με την επερώτηση των Τούρκων βουλευτών, η συνθήκη της Λοζάνης προβλέπει την απόδοση αυτών των νησιών, (;;;) στην Τουρκία και συνεπώς με «παράνομο» τρόπο η Ελλάδα έχει προβεί στην κατάληψη αυτών των νησιών τα οποία μέχρι σήμερα κατέχει παράνομα. Μάλιστα όπως αναφέρεται, η επερώτηση αυτή προκάλεσε ένταση μεταξύ των βουλευτών της εθνικιστικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Άμυνας. Ο βουλευτές της αντιπολίτευσης στην επερώτηση τους ρωτούν τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για να σταματήσει αυτή η «παράνομη» ελληνική κατοχή νησιών που ανήκουν στην Τουρκία.
Να θυμίσουμε ότι τα 16 αυτά νησιά τα οποία με όψιμο τρόπο διεκδικεί η Τουρκία και τα οποία έχουν αποδοθεί όλα ονομαστικά στην Ελλάδα βάσει διεθνών συνθηκών, είναι τα εξής : Οινούσσες, Φίμενα, Φούρνοι, Αγαθονήσι, Άρκη, Φαρμακονήσι, Καλόλημνος, Πλατιά, Κυρά Παναγιά, Γυαλί, Σύρνα και τα ανήκοντα στην ανατολική Μεσόγειο, νότια της Κρήτης, (εκεί που έχουν ανακαλυφθεί τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα), Gavdos, Dhia, Dionısades, Gaidhouronisi, Koufonisi, δηλαδή Γαύδος, Δία, Διονισιάδες, Γαιδουρονήσι, Κουφονήσι. Για το ίδιο θέμα πριν από λίγες μέρες όπως είχε ανακοινωθεί, έχει συγκροτηθεί και τουρκική επιτροπή ανάκτησης από την Τουρκία των νησιών αυτών.
Το τουρκικό αυτό «σήριαλ» των 16 νησιών φαίνεται πως θα έχει και πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια. Κατά τα άλλα εμείς ασχολούμαστε με τους τηλεοπτικούς καυγάδες γνωστών δημοσιογράφων με γνωστούς κολοτούμπες – ταραχοποιούς βουλευτές.
Ίδωμεν!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here