ΚΕΕΛΠΝΟ: Αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης την τελευταία τριετία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης την τελευταία τριετία

ΚΕΕΛΠΝΟ: Αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης την τελευταία τριετία
Σημαντική αύξηση των περιστατικών φυματίωσης σε πληθυσμιακές ομάδες αυξημένου κινδύνου (κρατούμενοι, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, άτομα με HIV λοίμωξη) παρατηρήθηκε κατά την τελευταία τριετία στην Ελλάδα, αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).
Κατά την τελευταία δεκαετία δηλώνονται κατά μέσο όρο έξι νέα κρούσματα φυματίωσης ανά 100.000 πληθυσμού τον χρόνο, ωστόσο η επιδημιολογική εικόνα παραμένει ασαφής, καθώς αρκετά περιστατικά εκτιμάται ότι δεν δηλώνονται.
«Το πρόβλημα της φυματίωσης εξακολουθεί να υπάρχει, και θα πρέπει να συνεχίζεται αμείωτη η προσπάθεια για την πρόληψη και τον έλεγχο της νόσου» υπενθυμίζει το ΚΕΕΛΠΝΟ με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωση στις 24η Μαρτίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), το 2013 καταγράφηκαν παγκοσμίως 9.000.000 κρούσματα φυματίωσης, από τα οποία 360.000 στην Ευρώπη.
Το ίδιο έτος πέθαναν από φυματίωση 1,5 εκατ. άνθρωποι, κυρίως στις αναπτυσσόμενες χώρες. 
Ωστόσο πάνω από 37 εκατομμύρια ασθενείς σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία το διάστημα 2000-2013.
Περίπου 3 εκατ. άνθρωποι σε όλον τον κόσμο, κυρίως άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (μετακινούμενοι πληθυσμοί, χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ), άτομα με ΗΙV/AIDS, φυλακισμένοι, κ.λπ.) εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε διάγνωση και θεραπεία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει ως στόχο για το 2035 τη μείωση της επίπτωσης της φυματίωσης κατά 90% και μείωση των θανάτων 95%.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here