ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΎ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΎ

Με βίαιες διαβάσεις ποταμών και υδάτινων κωλυμάτων επανέρχεται η Τουρκία και με απειλητική διάθεση απέναντι στην Ελλάδα με την πραγματοποίηση μεγάλης κλίμακας άσκησης που εκτελέστηκε στην περιοχή της Καλλίπολης έδρα του 2ου τουρκικού ΣΣ που ανήκξει στην 1η Στρατιά στις 15 Μαρτίου.
Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί ακόμη μια που πραγματοποιεί η τουρκική 1η Στρατιά στην περιοχή της Α. Θράκης δείγμα ότι ο τουρκικός Στρατός θεωρεί την περιοχή ήδη «καυτή» με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό σύστημα αμυντικής διάταξης στον Έβρο.
Στις ασκήσεις του τουρκικού 2ου ΣΣ χρησιμοποιήθηκαν τόσο γέφυρες SAMUR όσο και γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN.
Η προκλητική άλλωστε προβολή των τουρκικών "γεφυρών πολέμου" και των συστημάτων διάβασης υδάτινων κωλυμάτων και γεφύρωσης AZMIM, SAMUR και LEGUAN που "θα διευκολύνει πολύ την εισβολή/επιδρομή του τουρκικού Στρατού" όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ εννοώντας τον φυσικά τον Έβρο, είναι ένα ακόμη δείγμα των τουρκικών σχεδίων τα οποία δεν αφορούν μόνμο το Αιγαίο αλλά και τη Θράκη.
Άλλωστε η Τουρκία δεν έχει κανένα άλλο μέτωπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα συστήματα παρά μόνο στον… Έβρο.
O τουρκικός Στρατός έχει αποκτήσει συνολικά 52 αμφίβιες αυτοκινούμενες επιθετικές γέφυρες μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR και 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν μόνο 48 γέφυρες LEGUAN, εκτός των τουρκικών, γεγονός που επιβεβαιώνει τους επιθετικούς σχεδιασμούς των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Επιπλέον η Τουρκία παρήγγειλε και παρέλαβε 40 συστήματα βαρέων ακτοδρόμων τύπου HGMS κλάσης 80 τόνων και μήκους 50 μέτρων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την διέλευση οχημάτων από λασπώδη, ελώδη και λασπώδη εδάφη.
Τέλος, το πιο σημαντικό σύστημα που παρήγγειλε ο τουρκικός Στρατός για επιχειρήσεις διάβασης ποταμών, είναι η προμηθεια και η ανάπτυξη των 12 αμφίβιων προωθητών γαίων τύπου AZMIM, αποστολή των οποίων είναι, η διαμόρφωση του χώρου όπου θα πραγματοποιηθεί η διάβαση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here