ΕΣΕΕ - Αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΕΣΕΕ - Αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Αγωνία του επιχειρηματικού κόσμου για τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας

Τον προβληματισμό των επιχειρηματιών εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας μας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς χρηματοδότηση.
Ο κ. Κορκίδης σχολίασε  σε δηλώσεις του ότι τους υπόλοιπους 10 μήνες του 2015 καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε 27 αποπληρωμές οφειλών, ενώ στο τετράμηνο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, ψάχνουμε να βρούμε 16 δισ. ευρώ και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου άλλα 10 δισ. ευρώ.
"Αλήθεια χωρίς κάποιο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης, Μπορούμε; Τα συμπεράσματα των μικρομεσαίων της αγοράς, δικά μας" σημείωσε ο κ. Κορκίδης.
Ιδιαίτερα αναφέρει ότι ο φετινός Μάρτιος αποδεικνύεται ο πλέον επιβαρυμένος μήνας του έτους με υποχρεώσεις ύψους 6,13 δις. ευρώ εκ των οποίων το 1,53 δις. ευρώ στο Δ.Ν.Τ. Ακολουθούν, ο Απρίλιος με 2,85 δις. ευρώ, ο Μάιος με 3,55 δις. ευρώ, ο Ιούνιος με 3,53 δις. ευρώ, ενώ ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος πιο επιβαρυμένος μήνας με 5,93 δις. ευρώ, ο Αύγουστος με 4,19 δις, ευρώ, ο Σεπτέμβριος με 1,53 δις. ευρώ, ο Οκτώβριος με 448 εκ. ευρώ και ο Δεκέμβριος με 1,19 δις. ευρώ. Το σύνολο οφειλών του 2015 είναι 29,3 δις. ευρώ, όταν όλο το 2016 είναι 5,6 δις. ευρώ και το 2017 είναι 7,4 δις. ευρώ, ενώ για το 2018 έχουμε υποχρεώσεις μόνο 3,7 δις. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here