ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΔΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

Του Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου
Realfm-pamesports.gr

-Κατά κανόνα δεκαετίες πίσω το όνειρο σχεδόν κάθε ποδοσφαιριστή από την Λατινική Αμερική ήταν να του δοθεί η ευκαιρία, να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο το διαβατήριο που θα του έδινε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε κάποιον ευρωπαϊκό σύλλογο. Κυρίως και κατά βάση αρκετοί ποδοσφαιριστές προερχόμενοι από χώρες πρώην αποικίες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Αγγλίας ήταν αυτοί που πρώτοι πιο εύκολα άγγιζαν το όνειρο. Στις ημέρες μας βεβαίως η παγκοσμιοποίηση δεν ξεπέρασε άπλα τα όποια γραφειοκρατικά η εθνικιστικά η δεν ξέρω τι άλλο εμπόδια ,αλλά δημιούργησε σε σύντομο σχετικά χρόνο μια τεράστια βιομηχανία διακίνησης δισεκατομμυρίων μέσα από τα πόδια ταλαντούχων και λιγότερων ικανών παικτών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Το ποδόσφαιρο ως σπορ είχε φτάσει στα πέρατα της Γής μέσα απόΆγγλους και Σκωτσέζους μετανάστες από τον 19ο αιώνα. Από την δεκαετία του 1930 ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική αναζητούσαν την τύχη τους σε διάφορους συλλόγους σχεδόν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γής. Οι αφρικανοί παίκτες τους ακλούθησαν την δεκαετία 1940 και 50.
Οι Αργεντινοί με Ιταλική καταγωγή ήταν οι πρώτοι ποδοσφαιριστές που πρώτοι που στην δεκαετία του 1930ανταποκρίθηκαν στις προσφορές και τις υποσχέσεις μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων για ψηλά συμβόλαια. Από τηνΒραζιλία λίγοι ήταν οι ποδοσφαιριστές που άφησαν την χώρα τους τις δεκαετίες1950-60 που άφησαν την χώρα τους για να παίξουν σε ευρωπαϊκές ομάδες. Από εκεί και μετά όμως ταξιδεύουν συνεχώς αναζητώντας την ποδοσφαιρική και όχι μόνο τύχη τους. Μπορεί να έχει μόλις 3 εκατομμύρια πληθυσμό αλλά ηΟυρουγουάη εξάγει αναλογικά τους περισσότερους ποδοσφαιριστές από κάθε άλλη χώρα στο κόσμο. Οι χώρες της Δυτικής Αφρικής και κυρίως η Νιγηρίαπρομηθεύουν με παίκτες συλλόγους της Ευρώπης από το 1930,με τις χώρες και της Βόρεια Αφρικής να έχουν ανάλογη και πολύχρονη συνεργασία με την ποδοσφαιρική Ευρώπη. Στην Κολομβία ,το Περού και τον Ισημερινό, οι ποδοσφαιριστές των χωρών αυτών κάλυψαν τα κενά που δημιουργήθηκαν στους συλλόγους Βραζιλίας και Αργεντινής από τους μετανάστες ποδοσφαιριστές τους που αναζήτησαν την τύχη τους σε ευρωπαϊκούς συλλόγους. Στο Μεξικό η αύξηση του πλούτου και οι φιλοδοξίες των συλλόγων της χώρας εκμηδένισε την εξαγωγή παικτών, και αύξησε την εισαγωγή τους από άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Ποδοσφαιριστές από την Καραϊβική το Τρίνινταντ και την Τζαμάϊκακαι τα γαλλόφωνα νησιά έκαναν σπουδαίες καριέρες σε συλλόγους του Αγγλικούκαι Γαλλικού ποδοσφαίρου.
ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Για δεκαετίες οι φημισμένοι Ιταλικοί σύλλογοι όπως η Μίλαν, η Ιντερ, και η «Μεγάλη Κυρία» του «Καμπιονάτο» ήταν οι βασικοί πελάτες των συλλόγων της Λατινικής Αμερικής ,αλλά και οι βασικές επιλογές των παικτών. Σήμερα τα πρωτεία έχουν οι Ισπανικοί και Αγγλικοί σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here