ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΘΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...

Κλειστή "χάριν ανάπαυσης βουλευτών και υπουργών" θα παραμείνει η Βουλή κατά το διάστημα 6 έως 16 Αυγούστου σύμφωνα ...
με εισήγηση του πρωθυπουργού και απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι της ζήτησε ο κ Αλέξης Τσίπρας.

Στόχος της κυβέρνησης άλλωστε είναι να «κλείσει» όλες τις εκκρεμότητες με τους εκπροσώπους των θεσμών τις επόμενες ημέρες ώστε να ολοκληρωθεί και ψηφιστεί η νέα συμφωνία το διάστημα 17-20 Αυγούστου.

Πάντως αύριο η Πρόεδρος της Βουλής έχει συγκαλέσει διάσκεψη των Προέδρων για να συζητηθεί το θέμα του νέου ΔΣ του ΕΣΡ. 

Η συνεδρίαση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς έχει προσκληθεί και ο αρμόδιος υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς με τον οποίο η Κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε συγκρουστεί στην πρόσφατη εσωκομματική συνεδρίαση και για το ζήτημα των μελών του ΕΣΡ. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνει μια θεωρητική συζήτηση χωρίς να προταθούν συγκεκριμένα ονόματα για την νέα διοίκηση της ανεξάρτητης αρχής.

Την ίδια ώρα η Πρόεδρος με επιστολή της 


προς τον πρωθυπουργό ζητά την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να συνετίσει όσους υπουργούς εκφράζονται εναντίον της.

Η πρόεδρος της Βουλής μιλά συγκεκριμένα για τους Δημήτρη Μάρδα και Γιάννη Πανούση, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά τους και τις δηλώσεις που έχουν κάνει εναντίον της ως «ονειδιστικό φαινόμενο για την Δημοκρατία».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάρδας αμφισβήτησε πρόσφατα τον σκοπό και το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να εγκαλέσει την κυρία Κωνσταντοπούλου ώστε να είναι πιο προσεχτική με την διαχείριση των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ ο κ. Πανούσης ουκ ολίγες φόρες έχει επικρίνει τη στάση της Προέδρου.
Η επιστολή της κ. Κωνσταντοπούλου εστάλη την 31η Ιουλίου και φέρεται να είναι απάντηση στο αίτημα του πρωθυπουργού να διακοπούν οι εργασίες της Βουλής από τις 3 ως τις 16 Αυγούστου προκειμένου να ξεκουραστούν οι υπουργοί.

Επιςης, του υπενθυμίζει πως η Επιτροπής Αλήθειας έχει εκδώσει το προκαταρκτικό πόρισμά της και του ζητά να ορίσει μια ημερομηνία ώστε αυτό να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τελος, η διάσκεψη όρισε τη σύνθεση του προεδρείου για τον έλεγχο των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης των βουλευτων. Η δημοσιοποίηση των πόθεν εσχες έχει καθυστερήσει αρκετά και πιθανότατα μεταφέρεται για μετα το καλοκαίρι. Η σύνθεση του προεδρείου έχει ως εξής:


1 Δεσποινα Χαραλαμπίδου Γ´ αντιπρόεδρος της Βουλης και προεδρος της επιτροπής

2 Νικήτας Κακλαμάνης, Δ ́ Αντιπρόεδρος της Βουλής
3 Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτης,
4Στυλιανός Λεντιδάκης, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
5Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας,
6Γεώργιος Παντελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων απο εγκληματικές δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης,
7. Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Αναπληρωματικά μέλη:

Αλέξιος Μητρόπουλος, Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Αναπληρωτής της Προέδρου της Επιτροπής,

Γεώργιος Λαμπρούλης, Ζ ́ Αντιπρόεδρος της Βουλής,

Ιωάννης Γιαννακόπουλος, Αρεοπαγίτης,

Βασιλική Προβίδη, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου,

Γεώργιος Πάσχας, αναπληρωτής του Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας,

Δημήτριος Δασούλας, Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου,

Χαράλαμπος Αθανασίου, Αντιπρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here