ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ''ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΕΣ'' ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ''ΨΑΛΙΔΙΣΜΕΝΕΣ'' ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...

...ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ - ΝΕΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΙΩΣΗ...
«Ψαλιδισμένες» λόγω της αύξησης της παρακράτησης υπέρ ΕΟΠΠΥ θα πιστωθούν ...
την Παρασκευή οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου στους λογαριασμούς των συνταξιούχων του ΙΚΑ και του Δημοσίου.  


Η εισφορά των συνταξιούχων υπέρ του κλάδου υγείας αυξάνεται από το 4% στο 6% στις κύριες συντάξεις όπως προβλέπουν οι μνημονιακές διατάξεις  ενώ άμεση θα είναι η μείωση και στις επικουρικές συντάξεις μέσω της επιβολής της εισφοράς υπέρ υγείας 6%.

Η μειώσεις θα εφαρμοστούν αναδρομικά από 1η Ιουλίου. Τα επιπλέον ποσά που υπολογίζονται από την αναδρομική μείωση  επί των συντάξεων των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατούνται ισόποσα από τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015 και θα  αποδίδονται στον ΕΟΠΥΥ.

Αυτό σημαίνει ότι τους ερχόμενους μήνες το χαράτσι θα είναι ακόμα πιο βαρύ για τους συνταξιούχους. Δηλαδή για παράδειγμα συνταξιούχος με κύρια σύνταξη 1250 θα υποστεί μείωση  35,6 ευρώ το μήνα καθώς η παρακράτηση  υπολογίζεται στο μικτό ποσό των 1780 ευρώ που ελάμβανε ο συνταξιούχος  πριν αφαιρεθούν οι μνημονιακές περικοπές.

Το ερχόμενο μήνα η μείωση της σύνταξης θα φτάσει τα 59,3 ευρώ καθώς θα προστεθεί και η πρώτη δόση των αναδρομικών. Αντίστοιχα, ένας συνταξιούχος με επικουρική ύψους 200 ευρώ θα υποστεί μείωση 12 ευρώ ενώ τον ερχόμενο μήνα η απώλεια θα φτάσει τα 20 ευρώ.

Για την  καταβολή των συντάξεων απαιτήθηκε έξτρα τονωτική ένεση από τον προϋπολογισμό . Το πρόβλημα των αναιμικών εσόδων (ανεργία, μαύρη εργασία, capital controls) και η αδυναμία συμπλήρωσης των κονδυλίων για συντάξεις εκτέθηκε το πρωί σε  σύσκεψη του υπουργού εργασίας κ. Κατρούγκαλου με τους διοικητές των ταμείων.

Οι κύριοι Κατρούγκαλος και Μάρδας αποφάσισαν  ότι ο ΟΑΕΕ θα λάβει από τον προϋπολογισμό  έξτρα 175 εκ ευρώ ενώ το Ταμείο Νομικών θα ενισχυθεί με 20 εκ ευρώ σε  δύο ισόποσες δόσεις.  Όσον αφορά στο  IKA υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περί τα 180 εκατ. ευρώ επιπλέον των 210 εκατ. ευρώ που δανείστηκε και αυτό το μήνα, προσφεύγοντας στα Tαμεία των εργαζομένων της ΔEH και του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here