“Ακρογιαλιές Δειλινά”... το καλοκαίρι στη Μεσσηνία - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

“Ακρογιαλιές Δειλινά”... το καλοκαίρι στη Μεσσηνία


Mαγικός προορισμός η Μεσσηνία για όλες τις εποχές του χρόνου. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα , όσο ελάχιστες περιοχές της χώρας. Καλαμάτα, οι παραλίς της Μεσσήνης, Πυλία, ορεινή Μεσσηνία, Τριφυλία, Μεσσηνιακή Μάνη έχουν τις δικές τους, ξεχωριστές ομορφιές, ημέρα και νύχτα. Προσθέτοντας και τα αρχαιολογικά της Μνημεία γίνεται, πραγματικά ένας ξεχωριστός προορισμός.
Η Μάνη επεκτείνεται Νότια και των δύο Νομών Μεσσηνίας και Λακωνίας. Γι' αυτό μιλάμε για Μεσσηνιακή Μάνη, τη λεγόμενη και Αποσκιερή ή Έξω, και Λακωνική Μέσα Μάνη ή Προσηλιακή.
Η Τριφυλία, με το θαλάσσιο μέτωπό της να βρέχεται από το Ιόνιο, διαθέτει υπέροχες παραλίες, που κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από λουόμενους, οι οποίοι μαγεύονται από την ομορφιά τους και τα καταγάλανα νερά τους!

Τριφυλία:  Μαγεύει τους επισκέπτες με τις δαντελωτές παραλίες και τα καταγάλανα νερά!

Η Τριφυλία, με το θαλάσσιο μέτωπό της να βρέχεται από το Ιόνιο, διαθέτει υπέροχες παραλίες που κάθε καλοκαίρι κατακλύζονται από λουόμενους οι οποίοι μαγεύονται από την ομορφιά τους και τα καταγάλανα νερά τους! Δαντελωτές παραλίες, χρυσαφένιες αμμουδιές για όμορφες στιγμές και «αποδράσεις» χαλάρωσης, ξεγνοιασιάς!
Μικροί και μεγαλύτεροι έχουν το δικό τους σημείο αναφοράς. Βεβαίως, για την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή, δε φθάνουν από μόνες τους οι παραλίες, αλλά σε αυτή συμβάλλουν τα μέγιστα οι τουριστικές επιχειρήσεις και οι ιδιωτικές επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί. Νέες και σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα, από δραστήριους επιχειρηματίες του κλάδου, που προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίας, με σεβασμό στην ποιότητα και ολοκληρωμένα πακέτα σε ελκυστικές τιμές και με τις δράσεις και δραστηριότητες της Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, προβάλλουν και προωθούν τις ομορφιές της περιοχής ώστε χρόνο με το χρόνο να γίνεται περισσότερο ελκυστική και με περισσότερους επισκέπτες, παρά την κρίση και ιδίως φέτος με τις δραματικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Όπως έχουμε επισημάνει στο «Θ», ο Αϊ-Λαγούδης Κυπαρισσίας είναι από τις πλέον «οργανωμένες» παραλίες διαθέτοντας υποδομές και σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για τους επισκέπτες της και για πολλοστή φορά φέτος, πληρώντας μια σειρά από αυστηρά κριτήρια, βραβεύτηκε με την Γαλάζια Σημαία. Στον Αϊ-Λαγούδη υπάρχουν καταστήματα για καφέ, φαγητό, ψυχαγωγία και διασκέδαση μέρα και νύχτα!
Τροπικό περιβάλλον θυμίζει η γνωστή παραλία της Ελαίας στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος, με το πευκοδάσος και την απέραντη αμμουδιά! Λίγο πιο δίπλα, νότια, είναι η παραλία του Αγιαννάκη και συνεχίζει η παραλία στο Βουνάκι!
Στο Καλό Νερό μπορεί κανείς να επιλέξει αν θέλει ήσυχη παραλία για το μπάνιο του ή την παραλία μπροστά στον οικισμό και τα καφέ και εστιατόρια, με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες! Στην Δ.Ε. Κυπαρισσίας, όλο το παραλιακό μέτωπο προσφέρεται για να απολαύσει κανείς τη θάλασσα. Σεργιάνι, Μεμί, Σανί (με το «παραδεισένιο» περιβάλλον του «Sunny Paradise»), Καρτελάς, «Κάμπινγκ» είναι οι παραλίες για κάθε γούστο!
Ήσυχες παραλίες, που τις προτιμούν οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και νεώτεροι που δεν επιθυμούν την πολύ βαβούρα και τα αδιάκριτα βλέμματα, είναι στη Γιαννίτσαινα, αλλά και στην Τερψιθέα και την παραλιακή Φαρακλάδα μέχρι και το γεφυράκι στον Αγρίλη. Αγρίλης! Με βραχάκια μεν, αλλά και το μικρό λιμανάκι ενώ διαθέτει καταστήματα για καφέ, ποτό και φαγητό καθώς και τον Πύργο των Παραμυθιών! Επιλογή, όχι τόσο για μπάνιο αλλά κυρίως για χαλάρωση και ψυχαγωγία.
Στα Φιλιατρά υπάρχει η γραφική παραλία του Στομίου! Ένας κολπίσκος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους με το δασάκι, που τον προσεγγίζει κανείς με σκαλάκια. Καταγάλανα νερά και «παγωμένα», λίγο απότομη η θάλασσα και περιβάλλον που συνεγείρει! Συνεχίζοντας την παραλιακή πορεία η Αγία Κυριακή διαθέτει παραλίες για μπανάκι, ενώ διαθέτει μικρό λιμανάκι για τους ντόπιους αλιείς και καταστήματα για καφέ και φαγητό!
Στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων υπάρχει η γνωστή και όμορφη παραλία του Λαγκούβαρδου. Ιδανική για τους φίλους των θαλάσσιων σπορ και των κυμάτων, ιδίως τους λάτρεις του σερφ αφού έχει τη μεγαλύτερη συχνότητα κυμάτων και παράλληλα είναι ασφαλής αφού δεν έχει δυνατά ρεύματα και είναι «κλειστή», ενώ σε αυτή λειτουργούν καντίνες (beach bar) για τους λουόμενους και θαλάσσια σπορ! Η Μαραθόπολη είναι ένα γραφικό «ψαροχώρι», μια διαρκώς αναπτυσσόμενη Τοπική Κοινότητα με αλιευτικό καταφύγιο και παραλία για μικρούς και μεγαλύτερους και αποτελεί τουριστικό προορισμό της περιοχής, με τον παραλιακό πεζόδρομο και τα καταστήματα να θυμίζει νησί! Διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς και καταστήματα μαζικής εστίασης και ψυχαγωγίας! Απέναντι είναι η νήσος Πρώτη, την οποία μπορεί κανείς να προσεγγίσει με σκάφη από τη Μαραθόπολη. Στην Πρώτη οι ακτές είναι βραχώδεις αλλά υπάρχουν υπήνεμοι ορμίσκοι, όπως η αμμώδης παραλία Βουρλιά! Στην Πρώτη υπάρχει η Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γοργοπηγής. Η δίκλιτη εκκλησία του μοναστηριού είναι αφιερωμένη στην ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Στεφάνου και στην απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Φεύγοντας από τη Μαραθόπολη, η παραλία της «Αγίας Σωτήρας» προσφέρεται για χαλάρωση και μπανάκι! Στη Δ.Ε. Γαργαλιάνων ιδιαιτέρως γνωστές είναι, επίσης, οι παραλίες Βρωμονέρι και Μάτι (Χρυσή Ακτή). Το Μάτι χαρακτηρίζεται από το έντονο χρυσαφί χρώμα της αμμουδιάς (γι' αυτό και πήρε και την ονομασία Χρυσή Ακτή) και διαθέτει υποδομές ιδιωτικής επιχείρησης (beach bar), ενώ το Βρωμονέρι είναι ένας γραφικός κολπίσκος! Αυτές είναι μερικές, μόνο, από τις παραλίες της Τριφυλίας, που είναι από τις πλέον γνωστές και εύκολα προσβάσιμες.
Υπάρχουν, βεβαίως, και πολλές άλλες, λιγότερο γνωστές, παραλίες που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη τους, ανακαλύπτοντάς τες, μοναδικές στιγμές και συγκινήσεις! Καλές βουτιές και όμορφα παιχνίδια στην άμμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here