Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Η ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

...ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ...
Υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας ορκίστηκε στις 20:00 η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, ...
με «αποστολή» να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές -η ημερομηνία διεξαγωγής των οποίων (20 ή 27 Σεπτεμβρίου, με επικρατέστερη την πρώτη) αναμένεται να γίνει γνωστή την Πέμπτη. Η κυρία Θάνου ορκίστηκε πρωθυπουργός, αφού έλαβε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, την εντολή να προχωρήσει στο σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.


Η κα Θάνου φορώντας ένα λευκό κοστούμι προσήλθε στην αίθουσα, όπου τελέστηκε ο θρησκευτικός της όρκος πέντε λεπτά νωρίτερα, ενώ ήδη την περίμεναν τα τρία της παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν την ορκωμοσία. Μετά το πέρας της πεντάλεπτης τελετής ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάληψης καθηκόντων της νέας πρωθυπουργού, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις.

«Είμαι χρόνια στον αγώνα» ήταν η πρώτη δήλωσή της, μετά την ορκωμοσία, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι μία έπαλξη ακόμα», προτού μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου την υποδέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Παρασκευής θα ανακοινωθούν τα ονόματα των υπουργών που θα στελεχώσουν την υπηρεσιακή κυβέρνηση, ενώ κατά τις ίδιες πηγές, στις 12.00 το μεσημέρι θα τελεστεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όσον αφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τα υπουργεία της νέας κυβέρνησης: σύμφωνα με πληροφορίες, υπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι ο Πέτρος Μολυβιάτης, στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος έχει διατελέσει δύο φορές ΥΠΕΞ της Ελλάδας. Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προορίζεται ο πτέραρχος εν αποστρατεία Ιωάννης Γιάγκος, πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, από τον Αύγουστο του 2009 ως τον Νοέμβριο του 2011.Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να οριστεί ο Αντώνης Μανιτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο καθηγητής του ΕΚΠΑ, Αντώνης Μακρυδημήτρης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες, που αναφέρουν ότι η υπηρεσιακή υπουργός Τουρισμού θα είναι η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, με υπουργό Πολιτισμού την Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα.

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Ρουπακιώτης διετέλεσε και υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας -και πάλι- στην κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.Στο υπουργείο Παιδείας τοποθετείται η Φρόσω Κιάου, δικηγόρος και πανεπιστημιακός, επίσης υπουργός στην κυβέρνηση Πικραμμένου -και πάλι στο υπουργείο Παιδείας.

Ωστόσο, η πιο βασική τοποθέτηση θα είναι αυτή του υπουργού Οικονομικών, μια θέση την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένας από τους βασικούς διαπραγματευτές της ελληνικής κυβέρνησης κατά τις διαβουλεύσεις με τους δανειστές τους τελευταίους μήνες.

Υπουργός Υγείας αναλαμβάνει ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα ορκιστεί το πρωί της Παρασκευής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here