Υπεστάλησαν τρεις γαλάζιες σημαίες σε Κύθηρα, Τριφυλία, Χανιά - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Υπεστάλησαν τρεις γαλάζιες σημαίες σε Κύθηρα, Τριφυλία, Χανιά

Υπεστάλησαν τρεις γαλάζιες σημαίες σε Κύθηρα, Τριφυλία, ΧανιάΤρεις βραβευμένες παραλίες από το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2015. Όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα επιθεωρήσεις δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος. Οι τρεις ακτές, οι οποίες αποσύρθηκαν είναι οι ακτές Κακιά Λαγκάδα (Δήμος Κυθήρων), Καλό Νερό (Δήμος Τριφυλίας, Μεσσηνία) και Νέα Χώρα (Δήμος Χανίων).

Στις συγκεκριμένες ακτές η ποιότητα των νερών κολύμβησης παραμένει εξαιρετική. Οι επιθεωρητές όμως της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης κατέδειξαν σοβαρές ελλείψεις στην επιβεβλημένη τήρηση των κριτηρίων που αφορούσαν συγκεκριμένα σε παροχή υπηρεσιών προς τους λουόμενους και επισκέπτες, καθαριότητα, ορθή πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και δράσεις προστασίας περιβάλλοντος ακτής και παράκτιου χώρου. Παρά τις προειδοποιήσεις, οι ελείψεις αυτές δεν διορθώθηκαν κατά την περίοδο επανελέγχου.

Σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», οι παραπάνω ακτές δεν μπορούν να είναι υποψήφιες για βράβευση την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here