ΜΕΓΑΛΟ μέγεθος η μάστιγα των ρευματοκλοπών - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΜΕΓΑΛΟ μέγεθος η μάστιγα των ρευματοκλοπών

728 συλλήψεις την τελευταία 5ετία από την αστυνομία για κλοπή ρεύματος Επτακόσιες είκοσι πέντε δικογραφίες και 728 συλλήψεις έχει κάνει την τελευταία 5ετία η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για υποθέσεις που αφορούν ρευματοκλοπή στη Μεσσηνία. Οι τεχνικές απώλειες του δικτύου της ΔΕΗ από τις ρευματοκλοπές σε επίπεδο Μεσσηνίας εκτιμάται από στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ ότι κυμαίνονται μεταξύ 3-5%. Γι’ αυτό και πλέον έχει ορισθεί μόνιμο συνεργείο, το οποίο, συνοδεία αστυνομικών, πραγματοποιεί 2-3 επιχειρήσεις κάθε εβδομάδα, ενώ υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ απασχολείται μόνιμα με τη δικαστική έκβαση των εν λόγω υποθέσεων. Οι Ρομά, όπως λένε στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ, δεν είναι οι μοναδικοί πρωταγωνιστές στο θέμα της ρευματοκλοπής, καθώς όλο αυτό το διάστημα έχουν διαπιστωθεί ρευματοκλοπές και από μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής. Μάλιστα, έχουν επιβληθεί και πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, με το πιο μεγάλο να αγγίζει τα 20.000 ευρώ. 
Στοιχεία Το φαινόμενο φούντωσε την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ενώ τώρα, με την αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου και τους συνεχείς ελέγχους, φαίνεται να οδεύει προς ύφεση. Βέβαια, η εμπειρία των τεχνικών της επιχείρησης αναφέρει ότι ιδιαίτερα στην περίπτωση των Ρομά μπορεί να διαπιστώσουν ότι από ένα συγκεκριμένο σημείο του δικτύου γίνεται ρευματοκλοπή με δέκα π.χ. παράνομες συνδέσεις, αλλά τελικά να καταφέρουν να επιβεβαιώσουν και να βρουν πού καταλήγει μόνο μία, καθώς πολύ γρήγορα αυτές διακόπτονται. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την τελευταία 5ετία σχηματίσθηκαν 725 δικογραφίες για ρευματοκλοπή και έγιναν 728 συλλήψεις.
 Το 2016 σχηματίστηκαν 133 δικογραφίες και έγιναν 134 συλλήψεις. Το 2017 έγιναν 199 δικογραφίες και συνελήφθησαν ισάριθμα άτομα. Το 2018 καταγράφηκαν 157 υποθέσεις για ρευματοκλοπή και συνελήφθησαν άλλα τόσα άτομα. Το 2019 σχηματίσθηκαν 169 δικογραφίες και συνελήφθησαν 171 άτομα. Σε ό,τι αφορά το 2020, τον Ιανουάριο εντοπίσθηκαν 15 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 15 άτομα, το Φεβρουάριο σχηματίσθηκαν δικογραφίες για 18 υποθέσεις και συνελήφθησαν άλλα τόσα άτομα. Το Μάρτιο εντοπίσθηκαν 11 περιπτώσεις ρευματοκλοπής κι έγιναν άλλες τόσες συλλήψεις. Τον Απρίλιο βρέθηκαν 14 περιπτώσεις και συνελήφθησαν 14 άτομα. Τέλος, το Μάιο (έως 20 του μήνα) σχηματίσθηκαν 10 δικογραφίες και συνελήφθησαν άλλα τόσα άτομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here