ΚΡΙΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΚΡΙΤΙΚΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ηχηρή παρέμβαση από την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας με φόντο και τα όσα… εξελίχθηκαν στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ. Η Περιφερειακή αρχή στο πλαίσιο και των συναντήσεων αποδέχθηκε την πρόταση και τρέχει το πρόγραμμα για εκπαίδευση στα νέα δεδομένα μέσω τηλεκατάρτισης των στελεχών και εργαζομένων στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις. Ο Πρόεδρος της Ένωσης καυτηριάζει τις αντιπολιτευτικές φωνές που υπήρξαν και σημειώνει:  “να εξαιρέσουν από το πεδίο αντιπαράθεσης τον τουρισμό”
Αναλυτικά:
“Το τριήμερο της αργίας αποτελεί το crash test για την ομαλή επαναλειτουργία των ξενοδοχείων και των επιχειρήσεων του τουρισμού που άνοιξαν στη Μεσσηνία  με μειωμένο αριθμό, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών που επικρατούν από τις ασάφειες γύρω από τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλεται να εφαρμόσουν.
Βρισκόμαστε ενώπιον μιας κατάστασης που απαιτεί εκπαίδευση για να μην έχουμε τον  κίνδυνο από παραλείψεις  που μπορούν να οδηγήσουν σε  ατυχή περιστατικά αλλά και να δυσφημίσουν την περιοχή μας. Η αποδοχή, συνεπώς, εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου του αιτήματος μας  για ανάληψη πρωτοβουλίας με στόχο τη στήριξη των προσπαθειών μας στο δύσκολο από πλευράς υγειονομικών κανόνων νέο καθεστώς λειτουργίας των ξενοδοχείων είναι σαφές ότι θα συμβάλει στην ομαλή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων. Για το λόγο αυτό , θεωρούμε ότι η ανάθεση της τηλεκατάρτισης των στελεχών και εργαζομένων στις ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις αποτελεί μονόδρομο και ήταν ατυχής η ενέργεια αυτών που φρόντισαν να εγείρουν εμπόδια στο όνομα της οιασδήποτε αντιπολιτευτικής τους τακτικής.
Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι, σε αυτή τη συγκυρία, η εξειδίκευση και η εκπαίδευση των στελεχών και εργαζομένων στα μέτρα προστασίας Covid 19 και η αντιμετώπιση των προβλημάτων από την καθημερινή διαχείριση των πελατών είναι συνυφασμένη με την επάνοδο στην τουριστική κανονικότητα από την οποία θα στηριχθούν οι τοπικές οικονομίες.
ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους πολιτικούς και θεσμικούς εκπροσώπους , να στηρίξουν την προσπάθειά μας χωρίς υστεροβουλίες και προσωπικές σκοπιμότητες γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με κάποια αισιοδοξία. Διαφορετικά χαμένοι θα είμαστε όλοι και όχι μόνο τα ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις. Καλό θα είναι λοιπόν, οι αντιμαχόμενες παρατάξεις στην Περιφέρεια και σε άλλους χώρους της πολιτικής  να εξαιρέσουν από το πεδίο αντιπαράθεσης τον τουρισμό που αποτελεί την μόνη ελπίδα για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος Καραλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here