ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ...

«Μάλλον απίθανο» θεωρούν αναλυτές μεγάλων τραπεζών να επιβληθούν ξανά γενικευμένα lockdown σε περίπτωση ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού. Και επιμένουν στην άποψή τους παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες βλέπουμε μια ραγδαία αύξηση μολύνσεων σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Βραζιλία, η Αυστραλία, η Γερμανία, η Ισπανία κλπ.
Ενδεικτικά, στην Ισπανία, την Τετάρτη καταγράφηκαν 334 νέα κρούσματα, έναντι 100 την Τρίτη, ενώ η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.
Μέχρι και σήμερα το πρωί, οι ΗΠΑ είχαν πάνω από 2,4 εκατ. κρούσματα και πάνω από 124.000 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, ωστόσο το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφερε ότι τα πραγματικά νούμερα κρουσμάτων μπορεί να είναι 10 φορές υψηλότερα από την επίσημη καταμέτρηση.
Η Καλιφόρνια είχε πάνω από 7.000 κρούσματα μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης σημειώνοντας αύξηση 69% σε δυο μέρες. Η Φλόριντα επίσης ανακοίνωσε αριθμό – ρεκόρ νέων κρουσμάτων. Και οι δυο πολιτείες αντιπροσωπεύουν δυο από τις μεγαλύτερες οικονομίες στις ΗΠΑ. Το Τέξας ανέστειλε το άνοιγμα της οικονομίας μετά από νέο ρεκορ κρουσμάτων και νοσηλειών.
Τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι το δεύτερο κύμα κορωνοϊού πλέον δεν αναμένεται από τον Σεπτέμβριο , αλλά ίσως ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι.
Τοπικοί περιορισμοί επιβλήθηκαν επίσης σε τμήματα της Λισαβόνας στην Πορτογαλία, στη δυτική Γερμανία, στο Πεκίνο και τη Βικτόρια της Αυστραλίας.
Συνολικά σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο  Johns Hopkins  τα κρούσματα είναι πάνω από 9,6 εκατ., ενώ οι θάνατοι ανέρχονται σε 489.556.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους αναλυτές, η κατάσταση από εδώ και πέρα δεν αναμένεται να είναι μια επανάληψη των όσων είδαμε να συμβαίνουν τον περασμένο Μάρτιο, όταν άρχισε η έκρηξη κρουσμάτων σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Αυτό αναφέρει στο CNBC, ο Σουρές Τάντια, στρατηγικός αναλυτής επενδύσεων της Credit Suisse.
«Αυτό το δεύτερο κύμα αποτελεί μεν ανησυχία για τους επενδυτές, θεωρώ όμως ότι η ειδοποιός διαφορά είναι ότι, σε αντίθεση με τον Μάρτιο, δεν πρόκειται να δούμε πλήρες κλείσιμο της παγκόσμιας οικονομίας», αναφέρει.
«Αν κοιτάξετε το selloff του Μαρτίου, ο λόγος που οι αγορές έκαναν sell off δεν ήταν λόγω των ανησυχιών για τον κορωνοϊό, αλλά κυρίως εξαιτίας του κλεισίματος των οικονομιών», σημειώνει ο Τάντια. «Αποτελεί ανησυχία για τις αγορές, αλλά όσο δεν βλέπουμε επανάληψη του Μαρτίου… νομίζω ότι οι αγορές θα το δουν αυτό και θα επικεντρωθούν περισσότερο στην ανάκαμψη για τα επόμενα τρίμηνα».
Στην Ασία, η Νότια Κορέα καταπολεμά ένα «δεύτερο κύμα» μολύνσεων κορωνοϊού γύρω από τη Σεούλ, σύμφωνα με το Reuters. Στο Πεκίνο, οι αρχές επανέφεραν ορισμένους περιορισμούς καθώς ξέσπασε ένα νέο κύμα μολύνσεων σε μεγάλη αγορά χονδρικής στην πόλη. Στη συνέχεια οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.
Από την πλευρά του ο Χάρτμουτ Ισέλ της UBS Global Wealth Management, αναφέρει ότι τα κράτη είναι πολύ απίθανο να ξαναπάνε σε καθολικό lockdown.
«Το να κλειδώνεις μια ολόκληρη χώρα, κοστίζει περί το 3% του ΑΕΠ σε μηνιαία βάση, οπότε ακόμα και τα πιο πλούσια κράτη του πλανήτη δεν μπορούν να υπομείνουν άλλους δύο ή τρεις μήνες ολοκληρωτικού lockdown», σημειώνει.
Υπενθυμίζεται ότι το ΔΝΤ μείωσε τις οικονομικές του προβλέψεις για ακόμα μια φορά την Τετάρτη, προειδοποιώντας ότι τα οικονομικά των χωρών θα επιδεινωθούν σημαντικά, καθώς προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας.
Στις νέες προβλέψεις κάνει λόγο για συρρίκνωση 4,9% του παγκόσμιου ΑΕΠ το 2020, από 3% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here