Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιέζει για αποζημιώσεις αγροτών αλλά... - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πιέζει για αποζημιώσεις αγροτών αλλά...

Διαρκείς είναι οι πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία προκειμένου να αναγνωριστούν τα προβλήματα των αγροτών και να ξεφύγουν ορισμένοι από το… γράμμα του κανονισμού, έτσι ώστε να “τρέξουν” αποζημιώσεις. Τα προβλήματα άλλωστε που αποτυπώνονται, είναι αρκετά, τόσο στις ελιές, όσο και σε άλλα προϊόντα και καλλιέργειες. Στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η ανάρτηση παγίδων στους ελαιώνες της Μεσσηνίας, για την έναρξη του φετινού προγράμματος δακοκτονίας. 
Οι ψεκασμοί, όπως και η ανάρτηση των παγίδων θα ξεκινήσουν με τους προσωρινούς μειοδότες, με βάση νομοθετική ρύθμιση του 2015 που ισχύει κάθε χρόνο, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την ανάδειξη των αναδόχων. Αυτά μας επεσήμανε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας Γιάννης Κυριακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν “όταν αυτό απαιτηθεί, εξετάζοντας τις συνθήκες, το ύψος των δακοσυλλήψεων, τη δυναμική των πληθυσμών και τεχνικές παραμέτρους οι οποίες καθορίζουν το επίκαιρο της εκτέλεσης του πρώτου ψεκασμού”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here