Στον «αέρα» τα πανηγύρια: «Δεν γίνονται μόνο με καθήμενους» λένε οι δήμοι - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Στον «αέρα» τα πανηγύρια: «Δεν γίνονται μόνο με καθήμενους» λένε οι δήμοι

Μεγάλο το πλήγμα στις τοπικές οικονομίες αλλά και στον τουρισμό, αφού πολλά πανηγύρια δε θα διοργανωθούν, αν γίνουν μόνο με καθήμενους «Φωτιές» άναψε στις τοπικές κοινωνίες σε ολόκληρη τη χώρα η δήλωση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση, ότι το φετινό καλοκαίρι τα πανηγύρια θα διοργανωθούν κυρίως μόνο με καθήμενους. Αιρετοί από περιοχές της χώρας, όπου διοργανώνονται πολλά και μεγάλα πανηγύρια, εκφράζουν στο ethnos.gr την πεποίθησή τους ότι με αυτόν τον τρόπο τα πανηγύρια είναι πάρα πολύ δύσκολο να διοργανωθούν και να έχουν επιτυχία. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, τα πανηγύρια δεν αποτελούν, για παράδειγμα, θεατρικές παραστάσεις, στις οποίες οι θεατές απολαμβάνουν καθιστοί τους πρωταγωνιστές. 
Πανηγύρια σημαίνουν χορό, βόλτα, διασκέδαση και αυθόρμητες αντιδράσεις από τον κόσμο, κάτι που δεν μπορεί να γίνει, αν οι παραβρισκόμενοι συμμετέχουν μόνο καθιστοί. Αν τελικά επιλεγεί αυτός ο τρόπος διοργάνωσης των πανηγυριών, είναι δεδομένο ότι πολλά από αυτά δε θα διοργανωθούν ή θα γίνουν πολύ υποτυπωδώς, με πολλές αρνητικές συνέπειες για τις τοπικές οικονομίες, αλλά και για τον τουρισμό κάθε περιοχής. 
Όπως υποστηρίζουν, είναι πάρα πολλοί οι τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετέχουν στα τοπικά πανηγύρια, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που επισκέπτονται περιοχές μόνο και μόνο για να πάρουν μέρος σε αυτά. Μάλιστα, πολλοί αλλοδαποί τουρίστες, αφού συμμετάσχουν σε κάποιο πανηγύρι, γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό, μεταφέροντας τα ελληνικά ήθη και έθιμα και τον ελληνικό πολιτισμό. Σε κάθε περίπτωση οι αιρετοί περιμένουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά και τις επίσημες οδηγίες από τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να δουν, αν είναι δυνατή η διοργάνωση των πανηγυριών, αλλά και τον τρόπο που αυτά θα διοργανωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here