Διακήρυξη για κτήριο στην Τρίπολη - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Διακήρυξη για κτήριο στην Τρίπολη

Τις διαδικασίες σε μια σειρά σημαντικών έργων ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου, υπό τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο.
Ιδιαίτερα σημειώνεται η ομόφωνη απόφαση για την διακήρυξη δημοπρασίας με αντικείμενο την εξεύρεση ενός σύγχρονου κτηρίου στην Τρίπολη και με εξασφαλισμένη την προσβασιμότητα των αμεα. προκειμένου να γίνει μεταφορά σε αυτό των υπηρεσιών της Εδρας και της Π.Ε. Αρκαδίας.
Μεταξύ των στόχων της εν λόγω ενέργειας, είναι η μείωση των λειτουργικών δαπανών της Περιφέρειας και των ενοικίων που τώρα καταβάλλονται για σημαντικό αριθμό κτηρίων, στα οποία είναι διεσπαρμένες οι υπηρεσίες της στην αρκαδική πρωτεύουσα.
Εκτός αυτού, η μεταφορά των υπηρεσιών σε έναν ενιαίο χώρο θα εξυπηρετήσει και την εξασφάλιση σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζόμενους αλλά και τους εξυπηρετούμενους, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της κίνησης στο κέντρο της Τρίπολης.
Οπως τονίστηκε, η πιο πάνω διαδικασία ενεργοποιείται χωρίς να αναστέλλεται η διαδικασία για τους παραχωρηθέντες στην Περιφέρεια χώρους στο στρατόπεδο “Θ. Κολοκτρώνης”, η οποία όμως θα απαιτήσει κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς χρειάζεται να γίνουν ορισμένες επισκευές στις υποδομές που παραχωρήθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας.

ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, ομόφωνα ενέκρινε συμπληρωματική σύμβαση για την παράκαμψη Δολιανών προκειμένου να πραγματοποιηθούν και έργα προστασίας του οικισμού των Κάτω Δολιανών, αλλά και απαραίτητες παρεμβάσεις για τη λειτουργική ολοκλήρωση του έργου, καθώς απαιτείτο να προσαρμοστεί η μελέτη στις σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.
Με άλλες αποφάσεις της, η Επιτροπή ανέδειξε ανάδοχο στο προϋπολογισμού 5.322.580,64 ευρώ έργο του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθούπολης, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, ενώ ενέκρινε και το πρακτικό δημοπρασίας του έργου συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου στην Π.Ε. Λακωνίας, προϋπολογισμού 1.200.000 ευρώ.
Ακόμα, κατακυρώθηκε η ηλεκτρονική δημοπρασία του έργου εκσυγχρονισμού και λειτουργικής αναβάθμισης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Καλλιάνων, στην Π.Ε. Κορινθίας, προϋπολογισμού 339.000 ευρώ.
Επίσης, εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο βελτίωσης και συντήρησης της 4ης επαρχιακής οδού Θουρία – Πολιανή στην Π.Ε. Μεσσηνίας, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Ακόμα, εγκρίθηκε το 2ο πρακτικό του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Νέδοντας – Ασπρόχωμα – Θουρία και της 82ης εθνικής οδού στο τμήμα Ασπρόχωμα – κόμβος Μορέα, στην Π.Ε. Μεσσηνίας, προϋπολογισμού κατά την μελέτη 600.000 ευρώ. Η Επιτροπή ενέκρινε εξ άλλου, και το 2ο πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού έλεγχου των δικαιολογητικών του προσωρινού αναδόχου για τη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του έργου αναδιαρρύθμισης και αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, στην Π.Ε. προϋπολογισμού 306.451,61 ευρώ.
Εγκρίθηκε επίσης το πρακτικό της διαδικασίας διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για το έργο επισκευής βλαβών στον προσήνεμο μόλο του αλιευτικού καταφυγίου Κιτριών, του Δήμου Δυτικής Μάνης της Π.Ε. Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 74.400 ευρώ.
Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε, μεταξύ άλλων, τους όρους του χρησιδανείου μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. για την παραχώρηση, κατά χρήση, της ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Δερβένι – Σταθμός Κορίνθου και ενός κτηρίου στον σιδηροδρομικό σταθμό Βέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here