Α. Μπούζα: “Να δοθούν απαντήσεις για τα Σ.Ο.Π.Π. στις Περιφερειακές Ενότητες και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης” - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Α. Μπούζα: “Να δοθούν απαντήσεις για τα Σ.Ο.Π.Π. στις Περιφερειακές Ενότητες και τον αποκλεισμό της αντιπολίτευσης”

“Η επιλογή του κ. Νίκα να εξαιρέσει από τη συμμετοχή στις επίσημες συνεδριάσεις των Σ.Ο.Π.Π., σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τη «Νέα Πελοπόννησο» και να συνεργαστεί προσχηματικά για μία ακόμη φορά με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Νέοι Δρόμοι» του κ. Δέδε, προκειμένου να διευκολύνεται ο κ. Νίκας στη λήψη αποφάσεων και να μην ασκείται ο νόμιμος έλεγχος των αντιπολιτεύσεων, είναι ανησυχητική για τη συνέχεια”. Αυτό επισημαίνει σε δελτίο τύπου η Περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.
Αναλυτικά η κ. Μπούζα αναφέρει:
“Οι συνεδριάσεις των Σ.Ο.Π.Π. στις έδρες των Περιφ. Ενοτήτων της Περιφέρειας, έχουν ως σκοπό την οργάνωση για την καλύτερη αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών που ανακύπτουν και μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές, αλλά και θύματα.
Ο προσεκτικός σχεδιασμός των αρμοδίων υπηρεσιών και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, είναι απαραίτητο στοιχείο στην περίπτωση που υπάρξουν έκτακτα γεγονότα και φυσικά δεν μπορεί να αποτελεί μία τυπική διαδικασία.
Η μεγάλη ανομβρία, η ξερή βλάστηση, οι μειωμένοι καθαρισμοί φυτικής βλάστησης, τα τσεκουρεμένα κονδύλια προς το Δασαρχείο για τους καθαρισμούς δασικών δρόμων και η επιλογή επικοινωνιακής ως συνήθως προσέγγισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, δημιουργούν ανησυχίες  σχετικά με το σωστό συντονισμό και φόβους για έξαρση των καταστροφικών φαινομένων.
Παραδόξως, βλέπουμε να εξελίσσεται η μικροπολιτική, αλλά και η αδιαφορία αιρετών να πράξουν το καθήκον τους.
Η επιλογή του κ. Νίκα να εξαιρέσει από τη συμμετοχή στις επίσημες συνεδριάσεις των Σ.Ο.Π.Π., σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες τη «Νέα Πελοπόννησο» και να συνεργαστεί προσχηματικά για μία ακόμη φορά με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, «Νέοι Δρόμοι» του κ. Δέδε, προκειμένου να διευκολύνεται ο κ. Νίκας στη λήψη αποφάσεων και να μην ασκείται ο νόμιμος έλεγχος των αντιπολιτεύσεων, είναι ανησυχητική για τη συνέχεια.
Άλλο πράγμα η υγιής συνεργασία κ. Δέδε και άλλο πράγμα, να είστε  το μόνιμο δεκανίκι της διοίκησης του κ. Νίκα.
Στη Μεσσηνία π.χ., έχει οριστεί να συμμετέχει αιρετός της παράταξης Δέδε στις συνεδριάσεις του Σ.Ο.Π.Π. , ενώ η Νέα Πελοπόννησος του Πέτρου Τατούλη, που δεν είναι μειοψηφία, αλλά μόνο αντιπολίτευση διότι εκπροσωπείται στο Π.Σ., με ίσο αριθμό συμβούλων με τον κ. Νίκα, έχει αποκλειστεί από τις συνεδριάσεις, στις οποίες μπορούσε να συμβάλει εποικοδομητικά αλλά και από κάθε σχετική ενημέρωση.
Ερωτώ λοιπόν:
-Σε πόσες συνεδριάσεις του Σ.Ο.Π.Π.,  παρευρέθηκε  κ.Νίκα ο εκπρόσωπος του κ. Δέδε; Σε πόσες έστειλε τον αναπληρωτή του;
-Σε τι ενέργειες έχετε προβεί τόσο εσείς , όσο και ο κ. Δέδες για να διορθώσετε αυτήν την κατάσταση;
-Ποίο τρόπο έχετε επιλέξει προκειμένου να ενημερωθούν , αντιπολίτευση και μειοψηφίες του Π.Σ., στις κατά τόπους Π. Ενότητες, σχετικά με υστερήσεις και προβλήματα που αφορούν την πολιτική πρστασία;
-Πως θα υπάρξει γνώση για να δοθούν απαντήσεις στην κοινωνία για την παραπληροφόρηση που επιχειρούν καθημερινά οι συνεργάτες σας και αφορούν παρεμβάσεις, έργα κλπ, ακόμη και ψευδείς κατηγορίες προς τους προκατόχους σας;
Άλλο πράγμα είναι να μην συμφωνείτε κ. Νίκα με την απλή αναλογική και να σας δημιουργεί δυσανεξία η εφαρμογή της , επειδή απαιτεί συνεργασίες και αλλαγή του τρόπου διοίκησης, δηλαδή απομάκρυνσης από αυταρχικές συμπεριφορές και άλλο πράγμα το ζητούμενο  της δημοκρατικότητας στην άσκηση των καθηκόντων σας, ως απαιτεί άλλωστε η αυτοδιοίκηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here