Έργο της Χρονιάς 2020 η Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021

Έργο της Χρονιάς 2020 η Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου

 


Ως «Έργο της Χρονιάς 2020» βραβεύτηκε η Ηλεκτρική Διασύνδεση Κρήτης – Πελοποννήσου στο 4ο Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών – ITC 2021, που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr, στο ΜΕΓΑΡΟ Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Το βραβείο παρέδωσε η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, προς τους εκπροσώπους των κύριων αναδόχων του έργου: PRYSMIAN, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ, ΤΕΡΝΑ, και τον ΑΔΜΗΕ ως αναθέτουσα αρχή.

«Το βραβείο αποτελεί αναγνώριση για όλους όσοι εργάστηκαν για ένα έργο παγκόσμιας εμβέλειας», δήλωσε η κυρία Σδούκου, επισημαίνοντας ότι «βραβεύουμε μία επένδυση που έχει ένα πολύ μεγάλο όφελος για τους Έλληνες καταναλωτές με μεγάλο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα».

Όπως δήλωσε, παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Μάνος Μανουσάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, «εργαστήκαμε σε συνθήκες πρωτόγνωρες, προκειμένου τα έργα να ολοκληρώνονται εγκαίρως». Όπως είπε, «χωρίς το φιλότιμο και το όραμα που είχαμε από το 2017, χωρίς δουλειά νυχθημερόν, δεν μπορούν να επιτυγχάνονται αυτά τα αποτελέσματα» και πρόσθεσε ότι «χωρίς τη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας δε θα μπορούσαμε να βραβεύουμε αυτό το έργο».

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διασύνδεση τόσο σε βάθος όσο και σε μήκος καλωδίων», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αλέξης Αλεξίου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ. Εξέφρασε δε την ικανοποίησή του για την παγκοσμίου κλάσης παραγωγή καλωδίων στην Κόρινθο και στη Θήβα, και το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό.

«Ελπίζουμε να είμαστε όλοι εδώ και για τη Μεγάλη Διασύνδεση», ανέφερε ο κ. Γιάννης Στεφανάτος, αντιπρόεδρος της ΤΕΡΝΑ, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για όλους όσοι δούλεψαν «για ένα από τα πλέον πρωτοποριακά έργα ηλεκτρικής διασύνδεσης εναλλασσομένου ρεύματος», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Chief Commercial Officer της PRYSMIAN, κ. Detlev Waimann, τόνισε ότι «η καινοτομία που αξιοποιήθηκε για το καλώδιο αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς τα μπροστά», ενώ ευχαρίστησε κι αυτός με τη σειρά του όλους όσοι εργάστηκαν για το έργο.

 

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here