Προς τα… κάτω η Πελοπόννησος στους εμβολιααμούς! - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

Προς τα… κάτω η Πελοπόννησος στους εμβολιααμούς!

 

Τα Ιόνια νησιά, το Νότιο Αιγαίο, η Ήπειρος και η Αττική είναι οι τέσσερις περιφέρειες της χώρας, στις οποίες έχει εμβολιαστεί ή έχει προγραμματίσει τον εμβολιασμό του ποσοστό άνω του 50% του πληθυσμού.

Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία-Θράκη σημειώνουν «χαμηλές πτήσεις» στους εμβολιασμούς, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τον πίνακα που αποτυπώνει την εικόνα της πορείας του εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από την έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους επικεφαλής των 13 περιφερειών της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας το ποσοστό όσων είναι πλήρως εμβολιασμένοι δεν απέχει πολύ από εκείνους που έχουν κάνει ήδη ή προγραμματίσει την πρώτη δόση του εμβολίου, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού που απέχει ακόμη από την διαδικασία και ενδεχομένως σκέφτεται διπλά αν θα κάνει ή όχι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Πρόκειται για πολίτες που δεν έχουν προγραμματίσει εμβόλιο είτε γιατί δεν μπορεί (για ιατρικούς λόγους), είτε γιατί δεν έχουν πειστεί να το πράξουν.

Τα νούμερα δείχνουν πως όσοι είναι ακόμη ανεμβολίαστοι δεν προγραμματίζουν με μεγάλη προθυμία το ραντεβού τους, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι στην Αττική το 51% του πληθυσμού έχει ήδη εμβολιαστεί με μία δόση.

 

www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here