Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την ερχόμενη εβδομάδα - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την ερχόμενη εβδομάδα

 


Καταγράφηκαν 142 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου

Posted: 29 Jul 2021 11:25 AM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.696.

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 29 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 2.696, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 487.709 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 120 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.577 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 41 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 157 (61,8% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.802 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 173 (ημερήσια μεταβολή -11,73%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 167 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.935 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου καταγράφηκαν 142 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 13.569.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 34, στην Π.Ε. Αρκαδίας 10, στην Π.Ε. Κορινθίας 61, στην Π.Ε. Λακωνίας 13 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 24.

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 60 άτομα (τα 4 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0 στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 2, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 6, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 29 (τα 4 στη ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 0 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 23.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για την ερχόμενη εβδομάδα

Posted: 29 Jul 2021 11:24 AM PDT

Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν το τριήμερο από αύριο Παρασκευή 30 μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας-, ωστόσο η πολλή ζέστη αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι και την επόμενη Παρασκευή 3 Αυγούστου.

Αυτό γνωστοποιεί η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, σύμφωνα με την συμπλήρωση στην οποία -με βάση νεότερα προγνωστικά στοιχεία- προέβη σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) στο έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (ΕΔΕΚΦ) που είχε εκδώσει την περασμένη Δευτέρα 26 του μήνα.

Ειδικότερα, στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ σημειώνονται τα εξής:

“Σε συνέχεια του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (α.α. 8/2021, 26-07-2021) και σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, σχετικά με την εξέλιξη του κύματος καύσωνα:

  1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικινδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασιακό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.
  2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εν τούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.
  3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών, με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του φαινομένου και αναπροσαρμογή των θερμοκρασιακών ορίων θα γίνεται στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το  λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS)”.

 

Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την προστασία από τον καύσωνα

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα

Posted: 29 Jul 2021 11:21 AM PDT

Το φυσικό αέριο θα φθάσει οπωσδήποτε και στα αστικά κέντρα Αργους, Ναυπλίου, Σπάρτης και Καλαμάτας, καθώς αυτό αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης -με την σχετική αναγγελία να γίνεται μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.

Αυτό γνωστοποιήθηκε μετά τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, στην Αθήνα, με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επανέλαβε εμφατικά και με κατηγορηματικό τρόπο ότι η πίστωση των 20.000.000 ευρώ -την οποία η περιφερειακή Αρχή διασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά την διαπραγμάτευση για την αναθεώρηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου- προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για τη δαπάνη της επέκτασης των αγωγών του κεντρικού δικτύου μεταφοράς, με την προοπτική οι ίδιοι αγωγοί στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά υδρογόνου.

“Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, το εν λόγω κονδύλιο θα μεταφερθεί σε άλλον άξονα” τόνισε ο Π. Νίκας.

 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΑΔΑ

Στη σημερινή συνάντηση, εξ άλλου, ο περιφερειάρχης αποδέχθηκε να αναλάβει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση των δεκάδων -καταγεγραμμένων και μη- ΧΑΔΑ που υπάρχουν στις 5 Π.Ε.

Οσον αφορά στην υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης, ωστόσο, συμφωνήθηκε με τον υπουργό ότι θα προηγηθεί συνεννόηση και αλληλογραφία Περιφέρειας – υπουργείου, με δεσμεύσεις εκατέρωθεν, και θα ακολουθήσει στη συνέχεια συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΦοΔΣΑ και το σύνολο των δήμων.

 

Η ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΟ

Τέλος, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη ως προς την δημιουργία μονάδας ζωοτροφών στην περιοχή του Αθήναιου -“το θέμα αυτό θα παραμείνει παγωμένο” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού η Μεγαλόπολη το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 31 Ιουλίου και 1η Αυγούστου

Posted: 29 Jul 2021 11:21 AM PDT

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ΜΧ Junior 2021, στην πίστα μότοκρος της Μεγαλόπολης, η οποία θα δοθεί στις 11.30 το πρωί της ερχόμενης Κυριακής 1ης Αυγούστου.

Ωστόσο οι αθλητές ήδη θα έχουν την πρώτη τους γνωριμία με την εν λόγω πίστα από μεθαύριο Σάββατο 31 Ιουλίου, καθώς στην διάρκεια της ημέρας θα γίνουν οι σχετικές δοκιμές από τις ομάδες.

Η απονομή των βραβείων στους παγκόσμιους πρωταθλητές, έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις θα τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο για την αποτροπή διάδοσης της covid-19.

To σημαντικό αυτό παγκόσμιο γεγονός του μηχανοκίνητου αθλητισμού γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Μεγαλόπολης, της ΔΕΗ, της ΑΜΟΤΟΕ (Aθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας) και των δύο αθλητικών σωματείων που διοργανώνουν τον εν λόγω αγώνα τον Αρη Πεντέλης και την AΛΜΑ (Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού) Μεγαλόπολης.

Συνάντηση εργασίας του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας με τον Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο

Posted: 29 Jul 2021 09:09 AM PDT

Συνάντηση εργασίας είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας σήμερα, Πέμπτη 29 Ιουλίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο.

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας Κωνσταντίνος Κίσσας, μελετητές, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η εξέλιξη έργων που δεν σημειώνεται η αναμενόμενη πρόοδος, όπως η αποκατάσταση της μονής Καλτεζών, αλλά και προώθηση του έργου στο Βαλτετσόρεμα -το οποίο αποτελεί τον κύριο υδροδότη της λίμνης Τάκα- καθώς στην περιοχή υπάρχει αρχαιολογικός χώρος.

Δύο τελικά οι αιτήσεις στην Κοιρινθία για μετατροπή άδειας ταξί σε άδεια για ταξί αμεα

Posted: 29 Jul 2021 09:06 AM PDT

Δύο είναι οι αιτήσεις που κατατέθηκαν στην Π.Ε. Κορινθίας για την μετατροπή της υφιστάμενης άδειας ταξί σε άδεια για ταξί ειδικής μίσθωσης, προκειμένου τα εν λόγω οχήματα να εξυπηρετούν την μετακίνηση ατόμων με αναπηρία.

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση στο ρεύμα εξόδου της Νέας Εισόδου, στην Καλαμάτα

Posted: 29 Jul 2021 09:05 AM PDT

Ολοκληρώθηκε μέσα στο προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα η ασφαλτόστρωση στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου (νέα είσοδος) της Καλαμάτας, στο πλαίσιο της σχετικής εργολαβίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, μετά την αποπεράτωση από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας των εργασιών αντικατάστασης τμήματος αγωγού ύδρευσης -σε μήκος 200 μέτρων, στην αρχή του ρεύματος εξόδου-, ολοκληρώθηκε και η τελική ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας, από την οδό Αρτέμιδος έως τους φωτεινούς σηματοδότες, στη συμβολή της Νέας Εισόδου με την οδό Σταύρου Κωστόπουλου (δρόμο προς Διασπορά).

Κατά την εκτέλεση των εργασιών δόθηκε ιδιαίτερη μέριμνα για την εξασφάλιση της ομαλής απορροής των ομβρίων από το οδόστρωμα, καθώς και την προσαρμογή της ασφαλτόστρωσης με τα υπάρχοντα φρεάτια.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικού προϋπολογισμού 1.000.0000 ευρώ εργολαβίας με αντικείμενο την συντήρηση, βελτίως και αναβάθμιση της ασφάλειας στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας (τμήμα Καλαμάτα – Ασπρόχωμα – Μεσσήνη – Πύλος), η οποία χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και έχει ως στόχο την βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην Π.Ε. Μεσσηνίας.

Δελτίο πιστοποίησης τιμών υγρών καυσίμων από 27/07/2021 έως 29/07/2021 ανά περιοχή Π.Ε. Αρκαδίας

Posted: 29 Jul 2021 05:51 AM PDT

Μπορείτε να δείτε το δελτίο εδώ:

Ω0ΡΖ7Λ1-ΑΝ4, ΑΠΟ 27-07 ΕΩΣ 29-07

Πίνακας δημοσίευσης 26-7-2021

Posted: 29 Jul 2021 04:37 AM PDT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here