Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στην αναστολή εργασίας για τους αρνητές - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στην αναστολή εργασίας για τους αρνητές


Ο Κωστής Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει χρονικό όριο στην αναστολή εργασίας για όσους αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Ο υπουργός εμφανίστηκε σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά και οι υγειονομικοί θα πειστούν και τελικά θα εμβολιαστούν. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Χατζηδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει χρονικό περιθώριο στην αναστολή εργασίας όσων επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο.

«Είναι ένα μέτρο ώθησης διαφόρων εργαζομένων που δουλεύουν σε υπηρεσίες με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα να πάνε να εμβολιαστούν», ήταν τα λόγια του.

Στη συνέχεια δέχτηκε ερώτηση για το πώς θα καλυφτούν τα κενά που ενδεχομένως να δημιουργούν. Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι στον δημόσιο τομέα θα γίνουν διαδικασίες εξπρές για την αναπλήρωση των κενών.

Ξεκινάει το My ΕΦΚΑ Live
Σήμερα ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του My ΕΦΚΑ Live, αλλά τελικά αναβλήθηκε λόγω επαφής με κρούσμα για έναν από τους ομιλητές. Ωστόσο ο υπουργός τόνισε ότι το σχέδιο θα ξεκινήσει από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και τους επόμενους μήνες θα έχει επεκταθεί σε όλη τη χώρα.

Μέσω αυτής της υπηρεσίας οι πολίτες θα μπορούν να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό από τον υπολογιστή τους, χωρίς να χρειάζεται φυσική παρουσία σε κάποιο υποκατάστημα του ΕΦΚΑ. Παράλληλα τόνισε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να παρέχονται ηλεκτρονικά και οι υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ.

«Στόχος μας να εκδίδουμε 30.000 συντάξεις το μήνα»
Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης μίλησε για τις εκκρεμείς συντάξεις. Υπογράμμισε ότι οι υποθέσεις που πήγαν στο πειθαρχικό θα χρειαστούν κάποιο χρόνο. Ωστόσο τόνισε ότι από το φθινόπωρο αναμένεται αποκλιμάκωση.

«Στόχος μας είναι από τις 20.000 συντάξεις που εκδίδονται το μήνα, το επόμενο τρίμηνο να ανέβουμε στις 30.000 το μήνα», τόνισε ο υπουργός.

Πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here