ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ LIVE- ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΝΕΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

Post Top Ad

Responsive Ads Here

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΑΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΤΟΜΕΙΣ

 


Καταγράφηκαν 20 νέα κρούσματα covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου

Posted: 05 Jul 2021 01:34 PM PDT

Σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 801 (1.620 το Σαββατοκύριακο, 1.001 το Σάββατο 3 Ιουλίου και 619 χθες Κυριακή 4 του μήνα).

Ακολουθεί η ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ με δεδομένα έως τις 3 το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου:

“Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορονοϊό (covid-19) – Δεδομένα έως 5 Ιουλίου 2021, ώρα 15:00

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 426.963 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 109 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.238 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 173 (68,2% άνδρες). Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.702 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 59 (ημερήσια μεταβολή +96,67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 39 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.743 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου καταγράφηκαν 20 κρούσματα (28 το Σαββατοκύριακο, 14 το Σάββατο 3 Ιουλίου και 14 χθες Κυριακή 4 του μήνα) με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 11.211.

Αναλυτικά, σήμερα καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 4 (8 το Σαββατοκύριακο, 3 το Σάββατο 3 Ιουλίου και 5 χθες Κυριακή 4 του μήνα), στην Π.Ε. Αρκαδίας 1 (3 το Σαββατοκύριακο, 1 το Σάββατο 3 Ιουλίου και 2 χθες Κυριακή 4 του μήνα), στην Π.Ε. Κορινθίας 15 (13 το Σαββατοκύριακο, 7 το Σάββατο 3 Ιουλίου και 6 χθες Κυριακή 4 του μήνα), στην Π.Ε. Λακωνίας 0 (0 και το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Ιουλίου) και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0 (4 το Σαββατοκύριακο, 3 το Σάββατο 3 Ιουλίου και 1 χθες Κυριακή 4 του μήνα).

Εξ άλλου, μέχρι και σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 15 άτομα (το 1 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 0, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 1, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 1, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 2 (το 1 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 4 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 7.

Εντατικοποίηση της καμπάνιας για τον εμβολιασμό εναντίον της covid-19 ζήτησε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στη σύσκεψη με τους περιφερειάρχες

Posted: 05 Jul 2021 01:33 PM PDT

Μικρό, στο 32%, διαπιστώνεται ότι είναι το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων κατά της covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ ανάλογα ποσοστά προκύπτουν και για άλλες Περιφέρειες της χώρας μας, όπως Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο Αιγαίο και Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Η επισήμανση αυτή έγινε στην ευρεία υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο τις εξελίξεις σχετικά με την πανδημία στην χώρα μας, η οποία έγινε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, με την συμμετοχή υπουργών, περιφερειαρχών -μεταξύ των οποίων και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας- και δημάρχων.

Στην εν λόγω σύσκεψη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός κατά το δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου καθώς έχουν αυξηθεί τα κρούσματα κορονοϊού, ενώ ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκκλησίας, της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και του επιχειρηματικού κόσμου, στην επόμενη φάση της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, σε πανελλαδικό επίπεδο το 56% των ενηλίκων έχει πια κάνει μία δόση, ενώ σχεδόν το 47% είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Τονίστηκε δε ότι το 99% των βαρέων περιστατικών σε ΜΕΘ ή θανάτων σε άτομα μεταξύ 60 και 80 χρόνων, αφορούν ανεμβολίαστους που είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν.

 

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Οπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, η κατάσταση όσον αφορά ειδικότερα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου -σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μ. Θεμιστοκλέους- δείχνει αυξητική τάση των κρουσμάτων σε όλες τις Π.Ε. με την εξαίρεση της Λακωνίας, ωστόσο προς ώρας παραμένει μικρός ο αριθμός των νοσηλευόμενων.

Η εκτίμηση που διατύπωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είναι ότι “θα πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς κυρίως στην υγεία, στην εκπαίδευση, στον τουρισμό (ξενοδοχοϋπάλληλοι κ.α.), στην εστίαση και στα συγκοινωνιακά μέσα”, καθώς -όπως χαρακτηριστικά σημείωσε- “όπως προκύπτει η πειθώς δεν αρκεί”.

Σύντομα, πάντως, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου θα ξεκινήσει εντατική καμπάνια για την ενημέρωση του κόσμου ως προς την σωτήρια προϋπόθεση που αποτελεί ο εμβολιασμός για το ξεπέρασμα της υγειονομικής αυτής κρίσης.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Υγείας Βασίλης Κικίλιας, Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί παρα τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, παρα τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Ακης Σκέρτσος, Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς, Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, οι γενικοί γραμματείς Δημόσιας Υγείας Πρόληψης και Εθελοντισμού Παναγιώτης Πρεζεράκος, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο ορόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ Σωτήρης Τσιόδρας, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου, ο α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου και ο β΄ αντιπρόεδρος της Ενωσης Δημήτρης Κάρναβος, οι περιφερειάρχες Αττικής Γιώργος Πατούλης, Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Χρήστος Μέτιος, Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα, Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός, Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τον πίνακα με τα ποσοστά εμβολιασμών που παρουσιάστηκε στη σύσκεψη:

Πίνακας

Τη σύνδεση της Αργολίδας με τον Α7 υπογράφει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου στο Ναύπλιο

Posted: 05 Jul 2021 01:29 PM PDT

Tην ένταξη στο ΠΕΠ του συνδετήριου δρόμου Ναυπλίου και Αργους με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Τρίπολης – Καλαμάτας, έργο προϋπολογισμού 49.000.000 ευρώ, υπογράφει  ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου, στη 1 το μεσημέρι, στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, στο Ναύπλιο.

Ο περιφερειάρχης θα υπογράψει επίσης, συμβάσεις για τα έργα πυροπροστασίας του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών, τα έργα στο λιμάνι της Κόστα καθώς και για το αθλητικό κέντρο στο Κρανίδι.

Στη διάρκεια της παραμονής του στην αργολική πρωτεύουσα, ο περιφερειάρχης θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Μεθαύριο Τετάρτη 7 Ιουλίου, ο Π. Νίκας θα επισκεφθεί και θα έχει συνεργασίες στην Κόρινθο, ενώ την Πέμπτη 8 του μήνα ο περιφερειάρχης θα βρίσκεται στις 3 το μεσημέρι στην Σπάρτη και το βράδυ της ίδιας ημέρας στην Καλαμάτα.

Αναβάθμιση της Εκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου επιδιώκει η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Posted: 05 Jul 2021 01:27 PM PDT

Με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Επιδαύρου και με γενναία χρηματοδότηση θα επιδιωχθεί η πλήρης αναδιάρθρωση της Εκθεσης Αγροτουρισμού Επιδαύρου ώστε αυτή να αναβαθμιστεί σε παμπελοποννησιακού επιπέδου έκθεση.

Αυτό σημειώνει ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη.

Σχετικές δηλώσεις έκανε ο περιφερειάρχης και κατά την παρουσία του, το περασμένο Σάββατο 3 Ιουλίου, στην φετινή 24η Εκθεση Αγροτουρισμού Επιδαύρου, στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου. Τον περιφερειάρχη συνόδευαν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος, Πρόνοιας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αθλητισμού Γιάννης Μαντζούνης και ο δήμαρχος Επιδαύρου.

Τα επίσημα εγκαίνια της φετινής έκθεσης -η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Αυγούστου- έγιναν χθες Κυριακή 4 του μήνα, με την παρουσία, μεταξύ άλλων, των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, Πρόνοιας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, Αθλητισμού Γιάννη Μαντζούνη και Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Αθηνάς Κόρκα.

Σε Επίδαυρο και Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο ο περιφερειάρχης

Posted: 05 Jul 2021 01:19 PM PDT

Την παράσταση της τραγωδίας του Ευριπίδη “Ιγιφένεια εν Ταύροις”, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, παρακολούθησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το περασμένο Σάββατο 3 Ιουλίου.

Χθες Κυριακή, 4 του μήνα, ο περιφερειάρχης παρακολούθησε στο αμφιθέατρο του κάστρου της Καλαμάτας την παράσταση του ΔΗΠΕΘΕΚ “Υλικό Καποδίστριας”.

Η εν λόγω παράσταση εντάσσεται στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και αποτελεί παραγωγή του Δήμου Καλαμάτας, της Κ.Ε. Φάρις, του ΔΗΠΕΘΕΚ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, την εν λόγω παράσταση θα ήταν χρήσιμο να την δουν και μαθητές, εφόσον μπορεί να ανταποκριθεί το ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ την σχετική δαπάνη προτίθεται να καλύψει η Περιφέρεια.

Ακολούθως, ο περιφερειάρχης μετέβη σε εκδήλωση του τμήματος “Παπαφλέσσας HJ-7 – Καλαμάτα” των ΑΧΕΠΑΝΣ.

 

Η ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου δηλώνει ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες χρηματοδότησης αρχαιολογικών εργασιών στην πλατεία Υπαπαντής, στην Καλαμάτα

Posted: 05 Jul 2021 01:17 PM PDT

“Αν δεν διευκρινιστεί επαρκώς η πρόθεση των εμπλεκομένων μερών σχετικά με την εξέλιξη του έργου, ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα στην υλοποίηση της πράξης, τα οποία αφ’ ενός μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην συγχρηματοδότησή της κι ακόμη περισσότερο σε αποζημιώσεις που ενδέχεται να καταβάλει το δημόσιο σε τρίτους. Από την πλευρά μας έχουμε ήδη καταστήσει σαφές ότι δυνατότητες χρηματοδότησης από τον συγκεκριμένο άξονα προτεραιότητας του ΠΕΠ δεν υπάρχουν”.

Τα πιο πάνω επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (ΕΥΔΕΠ) Πελοποννήσου Αντώνης Ψαράκης, σε έγγραφο που απευθύνει προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, αναφορικά με εκτέλεση αρχαιολογικής ανασκαφής κατά την ανάπλαση της πλατείας Υπαπαντής, στο πλαίσιο της τρίτης φάσης ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου της Καλαμάτας.

Ο προϊστάμενος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, ειδικότερα, τονίζει “την έλλειψη δυνατότητας, τόσο σε επίπεδο στρατηγικής βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, όσο και σε επίπεδο άξονα προτεραιότητας, χρηματοδότησης του διακριτού αρχαιολογικού υποέργου”, παρατηρώντας -μεταξύ άλλων- ότι:

“Εκλαμβάνουμε ότι η ΕΦΑ δεν αντιλήφθηκε την συγκεκριμένη έλλειψη δυνατότητας χρηματοδότησης, επιμένει δε για πολλοστή φορά σε αναφορά κειμένου, σύμφωνα με την οποία το υποέργο αυτό θα λάβει χώρα στο πλαίσιο της ενταγμένης πράξης, αναφορά η οποία δεν εμπίπτει σαφέστατα στις αρμοδιότητές της”.

 

Το πλήρες κείμενο στο έγγραφο της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, το οποίο κοινοποιείται επίσης προς το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Καλαμάτας και την Μητρόπολη Μεσσηνίας, μπορείτε να δείτε εδώ.

Μέχρι τέλος του φετινού χρόνου παρατάθηκε η προθεσμία αιτήσεων από πυρόπληκτους του 2018 σε περιοχές της Κορινθίας

Posted: 05 Jul 2021 01:14 PM PDT

Μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2021 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αίτησης για τη χορήγηση συνδρομής αποκατάστασης περιβάλλοντος χώρου πληγέντων κτηρίων, επί ιδιωτικών ακινήτων, από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018 σε περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Αγίων Θεοδώρων

και της Δημοτικής Κοινότητας Ισθμίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Αυτό προβλέπει σχετική κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών, η οποία αφορά επίσης και σε περιοχές της Περιφέρειας Αττικής.

 

 

Την εν λόγω απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ.

Εκτακτη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ Κορινθίας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας

Posted: 05 Jul 2021 01:11 PM PDT

Εκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κορινθίας συγκλήθηκε το μεσημέρι σήμερα Δευτέρα 5 Ιουλίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε ο συντονισμός και προετοιμασία του τοπικού συστήματος Πολιτικής Προστασίας με σκοπό την καλύτερη θωράκιση του νομού για την αντιπυρική περίοδο, με επισημάνσεις για τις πυρκαγιές από το δίκτυο ηλεκτροδότησης και από οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί.

Καθαρίζεται στο σύνολό του το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Λακωνίας

Posted: 05 Jul 2021 01:10 PM PDT

Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας οι εργασίες κοπής των χορταριών και του καθαρισμού ρείθρων, οχετών, πρανών και ερεισμάτων στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλου του νομού.

Οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από την άνοιξη κιόλας, έχουν αντιμετωπίσει επαρκέστατα τα προβλήματα του καθαρισμού, σε μεγάλο μήκος, των οδικών αξόνων αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας και θα συνεχιστούν απρόσκοπτα κατά τους θερινούς μήνες προκειμένου να συμβάλλουν:

α) στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας με την κοπή της βλάστησης που αφ’ ενός μειώνει ή δυσχεραίνει την ορατότητα στην κυκλοφορία των οδηγών, αφ’ ετέρου παρεμποδίζει την ορατότητα στην κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση του οδικού δικτύου,

β) στη μείωση του κινδύνου για έναρξη και εξάπλωση πυρκαγιών, ο οποίος προκαλείται από την ανάπτυξη πυκνής και ξερής βλάστησης στα ερείσματα των οδών, και

γ) στην βελτίωση της παροχέτευσης των όμβριων υδάτων από τα υφιστάμενα τεχνικά των οδών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, συνοδευόμενος από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφερειακής Ενότητας, πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, έκανε τις παρατηρήσεις του και σημείωσε τα εξής:

“Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων από το οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς μας. Ο καθαρισμός των ερεισμάτων και των πρανών συμβάλλει στην καλύτερη ορατότητα των οδηγών και ενισχύει την οδική ασφάλεια. Οι εργασίες θα συνεχιστούν προκειμένου να καθαρίσουμε το σύνολο των δρόμων αρμοδιότητάς μας, όπου υπάρχει ανάγκη.

Δυστυχώς, όμως, οι καθαρισμοί, ανέδειξαν -για μια ακόμα φορά- το πρόβλημα της ύπαρξης πολλών τόνων σκουπιδιών στα ερείσματα και στα τεχνικά των οδών, διαμορφώνοντας μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν μας και υποβαθμίζει την εικόνα του τόπου μας. Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια να μαζευτούν όλα τα σκουπίδια.

Μόνο από την περιφερειακή οδό της Σπάρτης, σε μήκος μόλις 17,4 χιλιομέτρων -από τον κόμβο του Μορέα έως το Πυρί-, μαζεύτηκαν πλαστικά μπουκαλάκια, χαρτιά, αλουμινένια κουτάκια κλπ, συνολικού βάρους 690 κιλών. Επειδή, όμως, είναι αδύνατον να έχουμε ένα υπάλληλο καθαριότητας πίσω από κάθε διερχόμενο αυτοκίνητο, προτρέπω -για μια ακόμα φορά- όλους τους χρήστες των οδών να συμβάλλουν ώστε να διατηρούνται καθαροί οι δρόμοι, γιατί το καθαρό περιβάλλον είναι δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Top Ad

Responsive Ads Here